• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 5 مرداد 1399
کد مطلب : 105842
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9r3MP
+
-

کرونا X علم

  واکسن Moderna به‌زودی وارد فاز سوم آزمایش می‌شود
یکی از واکسن‌های کرونا که آزمایش فاز اول انسانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته به‌زودی وارد فاز سوم می‌شود. به گزارش msn، این واکسن توسط مرکز تحقیقات واکسن در مؤسسه ملی بهداشت آلرژی و بیماری‌های عفونی، با همکاری شرکت بیوتکنولوژی Moderna در دست ساخت است. پیش‌بینی می‌شود این واکسن هفته آینده وارد فاز سوم آزمایش انسانی شود. این مرحله از آزمایش با 30هزار داوطلب انجام می‌شود. نتایج موفق اولیه مطالعه فاز اول این واکسن اواسط جولای در مجله پزشکی New England Journal of Medicine منتشر شد. در آمریکا، دولت برای دستیابی سریع به واکسن روی چندین نامزد مختلف واکسن سرمایه‌گذاری کرده است، اما در این بین موردی که در مسیر ساخت واکسن شرکت Moderna دست‌انداز ایجاد کرده ‌است، مسئله حق ثبت اختراع است. شرکت Moderna روز جمعه اعلام کرد که فرمول مورد استفاده در تولید واکسن کووید-19تحت ثبت اختراعات متعلق به Arbutus Biopharma نیست. یک دادگاه اداری که توسط دفتر ثبت اختراع و املاک ایالات متحده اداره می‌شود، ادعای Moderna را برای بی‌اعتبار کردن حق ثبت اختراع ایالات متحده متعلق به آربوتوس رد کرد و نگرانی‌های خود را در مورد تلاش‌هایی برای تولید واکسن‌های نسل بعدی ازجمله واکسن کرونا مطرح کرد. اما Moderna می‌گوید که حکم دادگاه مربوط به اقداماتی است که در پاسخ به «وضعیت تهاجمی دیرپا» انجام شده توسط آربوتوس علیه توسعه‌دهندگان داروهای مبتنی بر اسید نوکلئیک صورت گرفته است که به پیش از زمان ساخت واکسن احتمالی کووید-19بازمی‌گردد.

  قیمت و زمان تولید انبوه واکسن آکسفورد
در شرایطی که شرکت Moderna به‌زودی فاز سوم انسانی واکسن خود را با امیدواری به موفقیت آن، آغاز می‌کند، دانشگاه آکسفورد که موفقیت فاز اول و دوم آزمایش انسانی واکسن آن سروصدای زیادی به پا کرد، اقدام به اعلام قیمت و زمان تولید انبوه کرده است. طبق پیش‌بینی‌های مراجع پزشکی بین‌المللی، واکسن کرونا توسعه‌یافته از سوی دانشگاه آکسفورد، احتمالا از ‌ماه نوامبر و با قیمتی حدود ۱۳ یا ۱۴ دلار به ازای هر واحد در دسترس قرار خواهد گرفت. به گزارش ساینس‌دیلی، واکسن کرونای آکسفورد هم‌اکنون در 2 کشور آفریقای جنوبی و برزیل در حال کارآزمایی است. این واکسن که در حال حاضر  AZD1222نام دارد، با همکاری شرکت داروسازی AstraZeneca  تولید خواهد شد. در کنار واکسن دانشگاه آکسفورد، واکسن‌های دیگری هم در سایر نقاط جهان تولید شده‌اند که نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داده‌اند. هم‌اکنون متخصصان چینی کمپانی CanSino Biologics واکسنی در اختیار دارند که ایمن بوده و در مقابل ویروس مصونیت ایجاد می‌کند، اما برای ایجاد آنتی‌بادی‌های کافی و عملکرد کامل نیاز به تزریق منظم طی 3 تا 4‌ماه دارد.

  چه کسانی زودتر به واکسن می‌رسند؟
با توجه به شیوع فراوان ویروس کرونا در بسیاری از نقاط جهان، مسئله توزیع عادلانه واکسن علیه این ویروس به یک دغدغه جهانی تبدیل شده است. به گزارش نیویورک تایمز، حالا پس از موفقیت آزمایش‌های انسانی و حتی تعیین قیمت و زمان تولید انبوه، سؤال مهم این است که وقتی واکسن کرونا در دسترس قرار گرفت، اولویت استفاده از آن با چه گروهی است؟ یک طرح اولیه که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در فصل بهار انجام شد، اولویت را به کادر درمان و سپس به افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سالمندان داد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید