• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 14 فروردین 1397
کد مطلب : 10562
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Eq2l
+
-

توصیه‌های تغذیه‌ای پس از تعطیلات

حرفه‌ای‌ترین رژیم گیرندگان عالم هم در ایام تعطیلات سال نو، سختگیری‌های همیشگی را کنار می‌گذارند. آنها نیز در این چند صباح عمر که روزها نو می‌شود و به شادی کنار دیگران به معاشرت می‌پردازند، دست در کاسه آجیل برده و مشت مشت کالری مازاد می‌خورند. به اعتقاد برخی از کارشناسان که روی روانشناسی چاقی کار می‌کنند، نباید با عذاب وجدان سراغ رژیم‌های لاغری و اصلاح روش تغذیه‌ای موقت در عید رفت. قدم اول این است که خودتان را به‌خاطر زیاده‌روی‌ها یا کم‌تحرکی‌های ایام عید سرزنش نکنید. اگر می‌خواهید تغییر مثبتی در خود ایجاد کنید قبل از هر چیز باید با خودتان مهربان باشید. همزمان که نسبت به‌خودتان درک و همدلی دارید، تصمیم بگیرید که این تجربه به ظاهر منفی را به یک تجربه مثبت تبدیل کنید.
بخشی از احساس خستگی و گرسنگی در واقع ناشی از کم آبی است. ۸ لیوان آب در روز (برای فرد بالغ) نیازی است که نباید فراموش کرد ولی بیشتر افراد آن را در تعطیلات فراموش می‌‌کنند. پس از تعطیلات می‌توانید با یک لیوان آب ولرم صبحگاهی شروع کنید و کم‌کم با مصرف سبزیجات آبدار، میوه، انواع سوپ‌ها، آش‌ها و سالاد‌ها آب مورد نیاز به بدن را برسانید. آب از بهترین سم‌زداهاست که می‌تواند احساس خستگی و حتی گرسنگی‌تان را برطرف کند.


اگر رژیم غذایی گیاهی دارید که هیچ، ولی اگر گوشت‌ را به گیاه ترجیح می‌دهید توصیه می‌شود که مبنای تغذیه خود را تغییر دهید. بهترین رژیم غذایی آن است که دوسوم آن را گیاه تشکیل دهد. رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه انرژی بیشتری در بدن تولید می‌کند؛ باعث هضم بهتر غذاها می‌شود و مواد معدنی و ویتامین‌های بیشتری به بدن‌‌تان می‌رساند. در این رژیم سلول‌های بدن زودتر به انرژی دسترسی پیدا می‌کنند. گزینه‌های عالی شامل بلغور جو دوسر، چیا، دانه‌های روغنی و ماست میوه‌ای است.


3 چیز را در رژیم خود به حداقل ممکن برسانید؛ نمک، روغن و شکر. منظور قندهای طبیعی مانند میوه، لوبیا، حبوبات، سبزیجات، دانه‌های روغنی و آجیل نیست، بلکه هدف حذف قندهای تصفیه شده سفید و قهوه‌ای است. این قندهای مصنوعی میل شما به شیرینی و چربی را اضافه می‌کند و قند خون را مختل می‌کند، در نتیجه چاقی و بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، چربی خون و فشار‌خون بالا سراغتان می‌آید. بهتر است به جای چربی‌های کاملا تصفیه شده، از روغن‌های گیاهانی مانند آووکادو، نارگیل، زیتون و... استفاده کنید، سدیم نیز به‌طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. با اضافه کردن نمک بیشتر علاوه بر اینکه خود را در معرض بیماری قرار می‌دهید احتمال افزایش وزن را هم بیشتر می‌کنید. خیلی‌ها فکر می‌کنند غذاهای شور خوش‌خوراک‌ترند این در حالی است که این عقیده به ذائقه‌تان بازمی‌گردد. برای سم‌زدایی از بدن، میزان مصرف نمک را به حداقل ممکن برسانید.


نشستن روبه‌روی آجیل‌ و شیرینی‌ها و نخوردن‌شان نشدنی نیست ولی بسیار کار سختی است. توصیه می‌شود این خوردنی‌های وسوسه‌برانگیز را بسته‌بندی کنید و به دوستان، بستگان و همسایگان بدهید؛ می‌توانید در بسته‌های کوچک به افراد نیازمند نیز هدیه دهید. هرکاری از دست‌تان برمی‌آید بکنید تا این مواد خوشمزه و مضر جلوی چشمان‌تان رژه نروند.

این خبر را به اشتراک بگذارید