• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 18 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 100122
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/L9JEw
+
-

نقدینگی به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی تغییر جهت داد

تداوم نزول بورس برای دومین روز متوالی

بهزاد رنجبر- روزنامه‌نگار

دیروز برای دومین‌روز متوالی شاخص کل بازار سهام با افت مواجه شد تا گمانه ورود بازارسهام به دوره نزول تقویت شود. تحلیلگران بر این باورند که بورس وارد یک دوره اصلاح شده و نوار رشد شاخص احتمالا پس از یک دوره تنفس دوباره آغاز خواهد شد و شاخص با قدرت از مرز یک میلیون واحد عبور خواهد کرد.
به گزارش همشهری، شاخص کل بورس تهران در مبادلات روز سه‌شنبه تا مرز یک میلیون واحد رشد کرد اما نتوانست از این مرز عبور کند، دیروز هم روند نزولی بازار سهام ادامه یافت و شاخص کل بورس تهران با 2600واحد نزول به محدوده 978هزار واحد رسید. با این حال، روند معاملات روز گذشته امیدواری‌ها را نسبت به تداوم صعود بورس در روز‌های آینده پس از یک دوره تنفس بیشتر کرد زیرا در مبادلات روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران برخلاف مبادلات روز سه‌شنبه در ابتدای صبح تا 15هزار واحد نزول کرد اما بعد از آن بخشی از نزول را جبران کرد و در نهایت با 2500واحد کاهش به‌کار خود پایان داد. در مبادلات دیروز با وجود نزول‌ بازار سهام سرمایه‌گذاران دست‌کم 18هزارو 500میلیارد تومان سهام دادوستد کردند و با وجود تشکیل‌‌ صف‌های فروش، همچنان حجم تقاضا برای خرید سهام بالا بود. اطلاعات دریافتی همشهری نشان می‌دهد بخشی از دلایل نزول بازار سهام ظرف 2روز گذشته ناشی از افزایش حجم عرضه سهامداران حقوقی بوده است. با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند یکی از دلایل نزول عرضه واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی است که موجب شده سهامداران خرد بخشی از دارایی‌هایشان را برای خرید واحد‌های این صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقد کنند. دولت از روز یکشنبه واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری واسط مالی یکم را به عموم مردم عرضه کرده که متشکل از سهام بانک تجارت، صادرات، ملت، بیمه اتکایی امین و البرز است. هر متقاضی قادر است تا سقف 2میلیون تومان از واحد‌های این صندوق را بخرد. برآورد می‌شود جمع کل منابع مورد نیاز برای‌ خرید کل واحد‌های این صندوق 16هزارو 500میلیارد تومان باشد.

نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سهام عدالت
مدیرعامل کارگزاری بانک دی درباره نزول شاخص بورس در مبادلات دیروز، گفت: هرچقدر فاصله بین ارزش ذاتی و ارزش قیمت سهم مورد معامله بیشتر شود، طبیعتا نقطه اصلاح قیمت باید سریع‌تر اتفاق بیفتد. فردین آقا‌بزرگی ادامه داد: به مرور زمان با ورود سهام عدالت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی، بخشی از منابع سهامداران خرد که با هیجان مقطعی به بورس روی آورده بودند، متوجه سهام عدالت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی شده است. او توضیح داد: این دو ابزار موجب خواهد شد توجه سهامداران خرد که به‌صورت هیجانی وارد بورس شده‌اند، به بازار کمتر شود. او ادامه داد: کاهش احتمالی تقاضا مسبب اصلاح قیمت یا افت سطح عمومی قیمت‌ها خواهد شد، اما چون وزن شرکت‌های بنیادی و اثرگذار بر شاخص بیشتر است، کماکان شاخص را با وجود بطن منفی بازار، با فلش سبز و مثبت می‌بینیم. او تأکیدکرد: در مبادلات روز دوشنبه با وجود آنکه بطن بازار با نزول مواجه بود، اما شاخص بورس با رشد مواجه شد. با این حال، آنچه بیش از هر چیزی اهمیت دارد، این است که بازار سهام هرچه سریع‌تر به تعادل برسد.
عبور پرقدرت از یک میلیون واحد
بهزاد احمدی‌نسب، دیگر کارشناس بازارسرمایه هم گفت: هیجان دیروز بازارسرمایه نشأت گرفته از عدد شاخص‌کل بود اما باید توجه کرد که این دوران گذراست. او افزود: برای سهامداران تازه‌وارد روند نزولی بازار سهام قابل درک نبود اما سهامداران باید برای حضور در بازارسرمایه صبور‌ باشند. او با اشاره به روند معاملات و امکان رشد دوباره شاخص‌کل، تأکید کرد: سیر نزولی بازارسرمایه چندان طولانی نیست و شاخص پس از اصلاحی کوتاه‌مدت، با قدرت قله یک میلیون واحد را رد خواهد کرد.

نزول‌های سنگین نداریم
مجتبی معتمدنیا، کارشناس دیگر بازار سرمایه هم گفت: ریزش بازار سرمایه به این معنا نیست که مثلا سهم ۲هزار تومانی، ناگهان ۱۰۰تومان خواهد شد و درصورت ورود بازار به فاز نزولی، مطمئنا اصلاح قیمت‌ها هم، زمان‌بر خواهد بود. ضمن اینکه شرایط اقتصادی حال حاضر و مولفه‌هایی مثل حجم نقدینگی و حجم معاملات، قابل مقایسه با سال‌های قبل نیست و نمی‌‌توان اتفاقات سال‌۱۳۸۴ یا ۱۳۹۳ را به دوره اخیر تعمیم داد. مجتبی معتمدنیا با بیان اینکه بازاری با حجم معاملات بالای ۱۰هزار میلیارد تومان، به‌راحتی با نزول سنگین مواجه نخواهدشد، گفت: سرمایه‌گذاران براساس انتظارات تورمی آینده و افزایش ارزش جایگزینی و سود شرکت‌ها، به خرید سهام اقدام می‌کنند و باید دید اقتصاد ایران در آینده چه وضعیتی خواهد داشت.
 او با تأکید بر اینکه حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه همچنان ادامه دارد، گفت: دولت امسال با کسری بودجه ۳۰۰هزار میلیارد تومانی مواجه است و اگر قصد جبران کسری بودجه از طریق بازار سرمایه را داشته باشد، یعنی حداقل ۶‌ماه دیگر، ‌از بازار سهام حمایت خواهد کرد. به گفته او، در شرایط کنونی اصلا نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی کرد که رشد و اصلاح بازار تا کجا ادامه خواهد داشت.

این خبر را به اشتراک بگذارید