• دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 22 شوال 1446
  • 2025 Apr 21
چهار شنبه 27 فروردین 1399
کد مطلب : 98278
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1wG8o
+
-

ارزش صنعت کشاورزی در دوران کرونا

در شرایط بحران جهانی کرونا ثابت شد که جهان امنیت غذایی خود را مدیون بخش کشاورزی است و باید با حمایت دولت از کشاورزان و بخش کشاورزی این امنیت را تداوم بخشید

مهدیه صالحی -  اراک - خبرنگار

خسارت‌های ناشی از کرونا به اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان ضربه زده است. آثار ویروس کرونا را می‌توان در صنعت کشاورزی و به دنبال آن تامین مواد غذایی مشاهده کرد تا پیش‌بینی شود در صورت حمایت نکردن دولت‌ها از فعالان کشاورزی، جهان با بحران تامین مواد غذایی مواجه خواهد شد. صنعت کشاورزی در ایران و کشاورزان عموما به دلیل نبود حمایت‌های اصولی و در بسیاری مواقع واردات بی‌حساب مهجور مانده‌اند. 

وعده‌هایی که محقق نشد 
یکی از کشاورزان اراکی می‌گوید: تاکنون مردم و مسئولان نگاه جدی به بخش کشاورزی و دولت هم برنامه حمایتی برای متحول کردن این بخش نداشته‌اند. اما در بحران کرونا اهمیت کشاورزی و مواد غذایی برای همگان مشخص شد. غلامرضا چقایی می‌افزاید: مدرن شدن کشاورزی، آبیاری نوین، تسهیلات ارزان حتی بدون سود، یکپارچه‌سازی اراضی و مواردی از این دست، وعده‌هایی بوده است که دولت‌ها طی سال‌های گذشته تاکنون به آن عمل نکردند و یا به صورت کمرنگ و در سطح بسیار پایین انجام شد و هیچ تحولی در خودکفایی کشاورزی به همراه نداشت. 
این کشاورز بیان می‌کند: کشاورزی کشور بر عهده روستاییان است، اما کمترین امکانات به روستاها تعلق دارد و شاهد خالی شدن تدریجی بسیاری از این مناطق در سراسر کشور هستیم. با توجه به اهمیت این بخش برای تامین مواد غذایی، که در دوران کرونا بهتر نشان داده شد، دولت باید برای امنیت کشاورزان و بخش کشاورزی حمایت بیشتری از روستاها کند.

دست بسته کشاورزی جهان 
کارشناسان بخش کشاورزی اراک هم با بیان این‌که ویروس کووید- 19 بدترین بحران اقتصادی را برای جهان رقم زد، عنوان می‌کند: در این بحران جهانی تنها موضوعی که ارزش بسیاری پیدا کرد تأمین مواد غذایی بود. محمدرضا نعمتی می‌افزاید: مرکزی با وجود این‌که به عنوان استان صنعتی شناخته می‌شود، اما در بخش کشاورزی و باغی از جمله تولید گندم، جو، سبزی و میوه‌ها نیز جایگاه خوبی در کشور دارد.  وی با تأکید بر این‌که تداوم امنیت غذایی در کشور و استان مستلزم حمایت دولت است، می‌افزاید: بسیاری از افراد عنوان می‌کردند که کشاورزی در کشور جز ضرر چیزی ندارد و ما می‌توانیم گندم و مواد غذایی مورد نیاز خود را با قیمت‌های مناسب و کم‌هزینه‌تر تهیه و وارد کنیم، اما امروز و در شرایط بحران جهانی کرونا ثابت شد که امنیت غذایی خود را مدیون اهمیت دادن به بخش کشاورزی هستیم و باید از این زمان به بعد هم با حمایت بیشتر از کشاورزان و بخش کشاورزی این امنیت را تداوم بخشیم.

ضرورت حمایت جدی دولت 
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اراک هم در گفت‌وگو با همشهری به کمبود برخی اقلام خوراکی در کشورهای مختلف به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره می‌کند و می‌گوید: اهمیت امنیت غذایی در چنین زمان‌هایی بیشتر خود را نشان می‌دهد.
مجتبی جلالوندی ادامه می‌دهد: تجربه این شرایط نشان داده که حمایت از بخش کشاورزی حفاظت از امنیت غذایی کشور را رقم می‌زند در حالی که با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، برخی از کشورها با کمبود اقلام خوراکی مواجه شدند، اما در کشور ما تاکنون در زمینه مواد غذایی مشکلی به وجود نیامده است که قطعاً این مهم نتیجه تلاش فعالان بخش کشاورزی بوده است.
وی تأکید می‌کند: البته تداوم امنیت غذایی نیاز به حمایت جدی دولت از این بخش دارد. بی‌شک به دلیل شرایط پیش‌آمده کشاورزان، دامداران و گل‌کاران استان مرکزی که تلاشگران عرصه مواد غذایی کشور محسوب می‌شوند با مشکلاتی مواجه شده‌اند. نیاز است حمایت‌هایی از جمله تقسیط بلند‌مدت بدهی‌های بانکی، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان‌قیمت و بخشش قسمتی از بدهی‌ها برای آنها در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اراک از ارسال نامه مکتوب ضرر و زیان‌های بخش کشاورزی، دامداری و گل‌کاری استان به دلیل بیماری کرونا خبر می‌دهد و می‌گوید: این نامه در اختیار وزارت کشاورزی، اتاق ایران و جهاد کشاورزی استان قرار گرفته و رایزنی‌هایی از طریق اتاق بازرگانی استان انجام شده است. همچنین چگونگی حمایت دولت از بخش کشاورزی هم در این نامه آمده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید