تهران در این روزها با آمار صعودی بستری بیماران کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویژه مواجه است و این یعنی، فاجعهای در راه است. به گزارش خبرنگار مهر، این روزها صحبت از طرح فاصلهگذاری هوشمند است که بهدنبال اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از ۲۳ فروردین در کشور کلید خورده و قرار است از ۳۰ فروردین نیز در تهران اجرا شود. این در حالی است که مواضع انتقادی زیادی نسبت به این شیوه قرنطینه در کشور مطرح است. منتقدان فاصلهگذاری هوشمند بر این عقیدهاند که با چنین روشی، این احتمال وجود دارد که بیماری کرونا دوباره اوج بگیرد. درحالیکه هنوز هم مشکلات این بیماری آنطور که باید و شاید کم نشده است. براساس طرح فاصلهگذاری هوشمند، کسب و کارهای کمخطرتر و کم ریسک، فعالیت خود را از سر میگیرند و ادارات نیز با دو سوم نیروها، دایر خواهند بود. تنها نکته در ساعت کار ادارات، کاستن زمان ۲ ساعته فعالیت ادارات است. درحالیکه همین موضوع نیز جای بحث دارد. آنطور که علی رضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان داشته است وضعیت تهران هنوز قابل پیشبینی نیست و نمیتوان براساس حدس و گمان، وضعیت این بیماری در تهران را ترسیم کرد. به گفته وی، در ۲۴ ساعت گذشته شاهد رشد ۳ درصدی بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای تهران بودهایم که این موضوع جای تأمل دارد. زالی درخصوص اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند، گفت: نتایج هرگونه مداخله در بحث مدیریت شهری با گذشت زمان حاصل میشود، چرا که این بیماری از دوره نهفتگی برخوردار است و نتیجه اجرای این طرح ۹ تا ۱۴ روز بعد در آمار پذیرش بیمارستانها نمود پیدا میکند. در همین حال، رها شدن تهران از برنامههای قرنطینهای، میتواند زنگ خطری برای لانه گزینی ویروس کرونا در شهر باشد. شهری که روزانه چند میلیون جمعیت را در خود میبیند.
در چنین شرایطی بود که سازمان نظام پزشکی به نمایندگی از جامعه پزشکی کشور، با صدور بیانیهای نسبت به تبعات و پیامدهای اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند، اعلام خطر کرد.
در این بیانیه آمده است: این روزها کنترل و مدیریت ویروس کرونا در کشور میرود تا با سیاست «فاصلهگذاری هوشمند» وارد فاز جدید خود شود و پر واضح است که انتظار نخبگان و قاطبه مردم آن باشد که هر سیاستی به کنترل مناسبتر و مدیریت مؤثرتر این بیماری انجامیده و دغدغههای مردمی و کارکنان بخش درمان را برای کارکرد مناسبتر کمتر نماید. اعتقاد ما بر آن است که مدل فاصلهگذاری هوشمند نیاز به آموزش تمام پرسنل و افرادی دارد که از این مدل بهرهمند میشوند و همچنین نیاز مبرم به آموزش مردمی دارد که با این شرایط مواجه خواهند شد و بدیهی است این مدل و هر مدل فاصلهگذاری دیگر علاوه بر آموزشهای فراگیر، نیاز به کنترل جدی، ابزار مشخص برای نظارت و اعمال محدودیتهای لازم دارد. از دیگر سو به این مهم نیز واقفیم که اگر چه راهاندازی فعالیتهای اقتصادی هدف اصلی اعلام فاصلهگذاری هوشمند بوده است ولی بدون درنظر گرفتن لوازم علمی و اجرایی، زحمات گذشته همه مردم و مسئولین و کادر پزشکی به هدر رفته و تهدیدهای جدی در مورد اوج گرفتن مجدد بیماری پیشرو خواهد بود.
سه شنبه 26 فروردین 1399
کد مطلب :
98172
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/R6PNL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved