• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 20 اسفند 1398
کد مطلب : 96831
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XDrxW
+
-

گرما کرونا را نابود می‌کند؟

پزشک همشهری
گرما کرونا را نابود می‌کند؟


علی ملائکه ـ روزنامه‌نگار و پزشک

مقامات بهداشتی در بسیاری از کشورها امیدوارند با گرم‌تر شدن هوا ویروس کرونا مانند ویروس‌های عامل سرماخوردگی یا آنفلوآنزا تا حدی توانایی سرایتش را از دست بدهد.
یک بررسی مقدماتی به وسیله پژوهشگران چینی در دانشگاه گوانگ‌ژو به این نتیجه رسیده است که ویروس کرونا به دمای بالا حساس است. این پژوهشگران معتقدند دما نقش مهمی در سرایت این ویروس دارد و سرایت ویروس در یک دمای محیطی معین به حداکثر خود می‌رسد؛ بنابراین آنها پیشنهاد می‌کنند که کشورها و مناطق با دمای پایین‌تر اقدامات کنترلی سخت‌تری را به‌کار ببندند.
در مقابل یک بررسی مقدماتی دیگر در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد سرایت مداوم و پایدار ویروس کرونا در شرایط آب‌وهوایی متفاوت از ایالت‌های شمالی سردوخشک چین تا ایالت‌های جنوبی با آب‌وهوای گرمسیری این کشور مانند منطقه خودمختار گوانگ‌ژی ژوانگ و حتی کشورهای جنوبی‌تر مانند سنگاپور رخ داده است. 
این پژوهشگران می‌گویند: عامل آب‌وهوایی، یعنی افزایش دما و رطوبت با رسیدن بهار و تابستان در نیمکره‌شمالی، به‌خودی خود بدون انجام اقدامات گسترده بهداشت عمومی به کاهش شمار موارد بیماری نخواهد انجامید.
سازمان جهانی بهداشت نیز می‌گوید نباید به فروکش‌کردن خودبه‌خودی بیماری کووید-۱۹ با رسیدن تابستان امید بست.
دکتر مایکل رایان، رئیس اجرایی برنامه اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت هفته پیش در یک گردهمایی خبری گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم که فعالیت یا رفتار این ویروس در شرایط اقلیمی متفاوت چگونه تغییر می‌کند.» 
او هشدار داد که شاهدی برای فرضیه ناپدیدشدن خود‌به‌خودی ویروس کرونا با آمدن تابستان مانند آنفلوآنزای فصلی وجود ندارد و قبول‌کردن این فرضیه «امیدی دروغین» ایجاد می‌کند. او گفت: «ما مجبوریم فرض را بر این بگذاریم که ویروس توانایی انتشارش را حفظ می‌کند.»
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هم گفت:‌ «این ویروسی بی‌همتا با ویژگی‌های بی‌همتاست. این ویروس آنفلوآنزا نیست و ما در قلمرویی ناشناخته هستیم.»

این خبر را به اشتراک بگذارید