90هکتار از جنگلهای چیتگر از بین رفته است
علینوذرپور، شهردار منطقه 22تهران گفت: از مساحت ۸۶۰ تا ۹۰۰ هکتاری پارک جنگلی چیتگر حدود ۹۰ هکتار آن از بین رفته است.
به گزارش شهر نوشت، علی نوذرپور افزود: بوستان جنگلی چیتگر جزو اراضی تحت مالکیت دولت است و بعد از انقلاب مدیریت و بهرهبرداری این بوستان به موجب تفاهمنامهای از طریق سازمان اقتصادی «کوثر» وابسته به بنیاد شهید به شهرداری منطقه 5 و بعد از تشکیل منطقه ۲۲ به این منطقه واگذار شد. اتفاقی که در مورد بوستان جنگلی چیتگر افتاده این است که بخشی از این بوستان به واسطه احداث بزرگراهها و آزادراهها، بخشی در معرض برخی از ساخت و سازها و بخشی هم به واسطه خشکسالی و یا بیماری از بین رفته است.
او با اشاره به کمبود آب در این بوستان اظهار کرد: در ابتدای سال ۹۶، سازمان آب منطقهای بهدلیل بدهیای که شهرداری به این سازمان داشت، آب این بوستان را قطع کرد. مکاتبات متعددی بین شهرداری و سازمان آب منطقهای وجود دارد که به دادستانی نیز کشیده شد. در تابستان سال ۹۶ این بوستان آب نداشت و بخشهایی از آن از طریق چاهها و پسابها آبیاری میشد. سال ۹۷ بهرغم مکاتبات و پیگیریهایی که با سازمان آب داشتیم نپذیرفتند که آب را باز کنند و درخواست کردند که باید کل طلب خود از شهرداری را دریافت کنند اما چنین اعتباری در اختیار شهرداری منطقه نبود.
نوذرپور اظهار کرد: بنابراین به این سمت رفتیم که بتوانیم از پسابی که در منطقه وجود دارد استفاده کنیم. راهحلی که مطرح کردیم این بود که با تصفیهخانهای که در شهرک شهید باقری وجود داشت و با ظرفیت پایین کار میکرد وارد مذاکره شدیم ولی همچنان با تنش کم آبی برای بوستان مواجه بودیم.
شهردار منطقه 22افزود: با اعتراضات و ورود شورای شهر به موضوع، مجددا مذاکراتی بین شهرداری و وزارت نیرو صورت گرفت و نهایتا متقاعد شدند که آب را باز کنند. هر چند معتقدیم که این آب میتواند با تصفیه بهعنوان آب آشامیدنی استفاده شود و با توجه به کمبود آب در کشور صلاح نیست که این آب به مصرف فضای سبز برسد و باید تکیه ما روی پساب باشد، ولی هماکنون این آب برقرار است و بخشی از طلب سازمان آب نیز در قالب تهاتر پرداخت شده است.
نوذرپور گفت: برای برنامه درازمدت با سازمان آب و فاضلاب به تفاهم رسیدیم و تا یک ماه آینده قراردادی منعقد خواهد شد که در آن زمینی محصور به مساحت ۶ هکتار در خرگوشدره که بخشی از آن باید از مالکان خریداری شود به احداث تصفیهخانه اختصاص پیدا خواهد کرد. در حال بررسی و مطالعه نقاط دیگری هستیم که اگر قابل ابتیاع از سوی شهرداری باشد برای احداث تصفیهخانه درنظر بگیریم تا فاضلاب منطقه ۲۲از منطقه خارج نشود و هم از فرونشست زمین جلوگیری کنیم و هم نیازهای آبی فراوانی که مجموعه جنگلی چیتگر و سایر مجموعههای جنگلی منطقه دارند تامین شود. طبق طرح تفصیلی منطقه، باید ۵۰ درصد از فضای منطقه به فضای سبز اختصاص داده شود که البته این عدد هماکنون بیش از ۴۰ درصد است.