• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 15 بهمن 1398
کد مطلب : 94380
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/31Q5R
+
-

توسعه بیمارستان ولیعصرعج اراک به قطار فجر نرسید

روزنه
توسعه بیمارستان ولیعصرعج اراک به قطار فجر نرسید


 مهدیه صالحی ـ خبرنگار

حدود 20 سال از طرح توسعه بیمارستان قدیمی ولیعصر(عج) اراک که عمرش از مرز 60 سالگی گذشته و دیگر کارایی مناسبی ندارد، می‌گذرد اما این طرح هنوز به سرانجام نرسیده است. در دهه فجر امسال نیز طرح توسعه این بیمارستان به‌عنوان بزرگ‌ترین بیمارستان غرب کشور در فهرست طرح های عمرانی که در نوبت بهره برداری هستند، دیده نمی شود. با وجود اینکه اقدامات اولیه برای ساخت بیمارستان در دولت نهم انجام شده است، اما مسئولان برای تکمیل این پروژه وعده سال آینده را می‌دهند. 
این در حالی است که به اذعان مسئولان استانی و کشوری، کمبود تخت بیمارستانی در اراک به دلیل قرار گرفتن این شهر در شاهراه مواصلاتی و مراجعه بیماران زیاد از استان‌های اطراف، مشکلاتی را برای مردم استان و دیگر مراجعان به وجود آورده است. همچنین بدقولی‌ها در تکمیل و افتتاح پروژه توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک که در ۱۳ طبقه و در فضایی به وسعت ۴۵ هزار مترمربع طرح‌ریزی ‌شده، مردم را نسبت به وعده‌های مسئولان بی‌اعتماد کرده است. تا جایی‌که رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی نیز به دلیل خلف وعده ابراز شرمندگی کرد.

بستری بیماران در راهرو
یکی از مراجعان به بیمارستان ولیعصر(عج) از وضعیت شلوغی و کمبود تخت در این بیمارستان گلایه می‌کند و می‌گوید: هنگام شلوغی بیمارستان، برخی از بیماران در تخت‌هایی که در راهروها می‌گذارند بستری می‌شوند و باید مدتی منتظر بمانند تا تخت خالی شود.
محسن عبادی بیان می‌کند: بیمارستان ولیعصر(عج) اراک بسیار قدیمی است و علاوه بر کمبود تخت و فضای فیزیکی با استانداردهای یک بیمارستان فاصله زیادی دارد.
یک شهروند دیگر می‌گوید: موضوع بهداشت و درمان از اهمیت زیادی برخوردار است، اما گویا ساخت بیمارستان به عنوان یکی از نیازهای اصلی مردم، دغدغه اصلی مسئولان نیست و از کمبود اعتبار سخن می‌گویند.
شهریار ستوده اضافه می کند: چندین سال از طرح توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) می‌گذرد و هنوز مسئولان استانی و کشوری نتوانسته‌اند این پروژه را به سرانجام برسانند. متأسفانه هر سال مبلغ ناچیزی برای ساخت آن تخصیص می‌دهند و افتتاح این طرح را هر سال به سال دیگر موکول می کنند.
وی ادامه می‌دهد: مگر ساخت یک بیمارستان در اراک که علاوه بر استان مرکزی تمامی استان‌های همجوار را پوشش می‌دهد چقدر سخت و پیچیده است؟ چرا مسئولان به درمان مردم اهمیت نمی‌دهند؟
مسئولان کشوری و استانی هر سال از افتتاح بیمارستان جدید ولیعصر(عج) اراک در مقاطع مختلف زمانی مانند هفته دولت، دهه فجر و... سخن می‌گویند. با آنکه در آخرین صحبت‌های مسئولان استان در سال 97 از افتتاح و راه‌اندازی این پروژه در هفته دولت و سپس دهه فجر و پایان سال 98 سخن به میان آمده، اما بار دیگر وعده افتتاح و راه‌اندازی این بیمارستان مهم را در سال 99 می دهند.
حسن طاهراحمدی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه هزینه‌های ساخت این بیمارستان نسبت به زمان آغاز آن چندین برابر شده است، می‌گوید: دولت قول داده بود که سال ۹۵ و ۹۶ هر سال ۴۰ میلیارد تومان و در مجموع با ۸۰ میلیارد تومان به ساخت و تکمیل این بیمارستان کمک کند اما وعده‌هایش محقق نشد، حال آنکه با شرایط اقتصادی کنونی هزینه‌ها نیز بالاتر رفته است.

افزایش هزینه‌های ساخت و ساز
محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز بعد از نشستن بر کرسی ریاست وعده‌های خود برای اتمام این پروژه را مشروط به تأمین اعتبار و تحقق بودجه عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه مرکز درمانی ولیعصر(عج) به عنوان یکی از مراکز درمانی اصلی در اراک می گوید: برآورد اولیه ای که در زمینه ساخت این مرکز درمانی صورت گرفته بود هزار و 400 میلیارد ریال بود که با توجه به مسائل مالی ایجاد شده و افزایش قیمت ها در همه بخش ها و به ویژه مصالح ساختمانی این رقم به 2 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است. جمالیان اضافه می کند: تکمیل پروژه ولیعصر(عج) یکی از مطالبات اصلی و مهم شهروندان اراکی است که با جدیت دنبال و از همه ظرفیت های موجود برای تکمیل این پروژه استفاده خواهد شد. به همین منظور سال جاری نیز برای ادامه عملیات تکمیل این پروژه علاوه بر اعتباراتی که تاکنون به این پروژه تخصیص یافته 400 میلیارد ریال دیگر نیز تخصیص اعتبار داشتیم.  وی ادامه می دهد: با توجه به حجم مراجعه کنندگان به مراکز درمانی اراک از شهرها و استان های دیگر، تکمیل و بهره برداری از این پروژه یکی از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی اراک است، زیرا با این اقدام گام بسیار ارزشمندی در حوزه سلامت استان و همچنین افزایش تخت های بیمارستانی برداشته خواهد شد.
سید علی آقازاده، استاندار مرکزی نیز درباره تکمیل این پروژه می گوید: تمام تلاش مجموعه مدیریتی استان این است که این پروژه تا پایان سال آینده یعنی پایان سال 99 تکمیل و با تجهیز آن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره‌برداری برسد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید