• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 14 بهمن 1398
کد مطلب : 94235
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kxBM
+
-

رقابت اصولگرایان با رقبای خودی

فصل انتخابات است و میدان در اختیار جریان راست. طیف‌های مختلف این جریان چنان باهم بر سر کرسی‌های بهارستان به رقابت برخاسته‌اند که تنها نشانی از اردوگاه اصلاحات، شکوائیه و گلایه‌هایی است که از بازماندگان این جریان روانه عملکرد شورای نگهبان در روند احراز صلاحیت‌ها می‌شود؛ بازماندگانی که تیغ تیز نظارت استصوابی شورای نگهبان آنها را وادار به خداحافظی با انتخابات کرده و سرنوشت دیگر اصلاح‌طلبان شناخته شده را برایشان رقم زده است.

بحث ردصلاحیت‌ها در میان جریان اصلاحات چنان گسترده و فراگیر شده که بیراهه نیست اگر بگوییم به معیاری برای اصلاح‌طلب بودن یا نبودن کاندیداهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بدل شده است. در اردوگاه اصلاحات هرکه آتش علمداری‌اش داغ‌تر باشد، برچسب ردصلاحیت او نیز شاخص‌تر و پررنگ‌تر است و حتی دیگر چهره‌های سیاسی هم که رزومه فعالیت در این جریان را ندارند وقتی مهر ردصلاحیت ضمیمه کارنامه‌شان می‌شود، ناخودآگاه به اردوگاه اصلاحات نزدیک‌تر می‌شوند.
اصلاحاتی که در روزهای برزخی به‌سر می‌برد، نه پشتوانه مردمی‌اش را توانسته ترغیب به شرکت در انتخابات کند و نه حاکمیت را مجاب به ضرورت حضورش در رقابت‌های مجلس یازدهم. دستاورد چنین اوضاعی سبب شده است در بحرانی‌ترین موقعیتش در سال‌های اخیر و حتی بعد از حوادث پس از انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری قرار گیرد. اوضاع بحرانی اصلاحات و تقدیم زمین رقابت‌ به اصولگرایانی که حضور در قدرت به لحاف چهل‌تکه‌ای بدل‌شان کرده و سال‌هاست ائتلاف حداکثری برایشان آرزوی محال است، بحث انتخابات و جدل‌ها و شاخ و شانه‌کشی‌های خیابانی‌اش را به درون گروه‌های خود کشانده است؛ چراکه اصلاح‌طلبان مدعی‌اند70درصد کاندیداهایشان در انتخابات دوم اسفندماه ردصلاحیت شده‌اند و دست‌شان در قریب به 160حوزه انتخابیه خالی است. این بدان معناست که از هم‌اکنون تکلیف اکثریت مجلس مشخص است و در اختیار اصولگرایان قرار خواهد گرفت و در 90کرسی دیگر هم اقبال مردم از کاندیداها تعیین‌تکلیف خواهد کرد.
به گزارش همشهری، فصل سرد انتخابات مجلس یازدهم و تاختن اصولگرایان بر میدان این رقابت‌ها خبر از این می‌دهد که مجلس یازدهم، مجلسی نوظهور و متفاوت با ادوار دهگانه مجلس شورای اسلامی خواهد بود؛ مجلسی که اصلاح‌طلب اصیلی برای حضور در آن دیده نمی‌شود و در خوش‌بینانه‌ترین حالت نیروهای دست‌چندم اصلاحات کرسی‌های حداقلی را در اختیار خواهند گرفت و تماشاچی تصمیم‌های اکثریتی می‌شوند که قرار است طرحی نو در نخستین سال دهه پنجم انقلاب اسلامی در بیندازند؛ طرحی که شمای کلی آن هنوز به رازی می‌ماند که در زمانش پرده‌برداری خواهد شد. میان اخباری که این روزها از لیست‌بندی اصولگرایان منتشر می‌شود، بحث داغ این روزها استمرار ردصلاحیت چهره‌های اصلاح‌طلب و قریب به 40عضو فراکسیون امید است که در مرحله دوم رسیدگی به شکایات کاندیداهای احراز صلاحیت نشده شورای نگهبان به‌جز 2نفر آنها صلاحیت دیگران را تأیید نکرده است و حتی صلاحیت علیرضا رحیمی، نماینده تهران که توسط هیأت‌های اجرایی احراز شده بود را رد کرده است. در بین فهرست 42نفره فراکسیون امید که نامشان در بین ردصلاحیتی‌ها بود، اخیرا شورای نگهبان فقط صلاحیت محمدعلی وکیلی و محمدرضا بادامچی، نمایندگان فعلی تهران را تأیید کرده است و چهره‌هایی مثل علی مطهری، قاسم میرزایی‌نیکو، عبدالکریم حسین‌زاده، فاطمه سعیدی، حمیده زرآبادی و... سهمی در آن نداشته‌اند.

بسیجی مخلص بی‌ترمز خواستید در خدمتم
نقدها فقط مختص اردوگاه اصلاحات نیست و عملکرد شورای نگهبان در این دوره مورد نقد نمایندگان اصولگرا هم واقع شده است؛ چراکه بهمن طاهرخانی نماینده تاکستان، محمدعلی وکیلی نماینده تهران، زهرا ساعی نماینده تبریز و محمدرضا بادامچی نماینده تهران، همچنین جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده تایباد، قاسم احمدی‌لاشکی نماینده نوشهر، رحیم زارع نماینده آباده و سلام امینی نماینده مردم ایلام 8نماینده از 90نماینده‌ ردصلاحیت شده‌ای هستند که شورای نگهبان اعتراض آنها را وارد دانسته است.
همین امر یعنی عدم‌احراز 82نماینده دیگر که 48نفر آنها از نمایندگان اصولگرای مجلس هستند نیز در جرگه ناکامان انتخابات مجلس یازدهم قرار گیرند، همین هم سبب ورود نقادانه آنها به عملکرد شورای نگهبان شده‌است؛ چنانچه غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در این راستا در توییتی نوشت: «بنا به اعلام وزارت کشور بعد از 2 دوره نمایندگی مردم شریف شهرستان رشت در مجلس ردصلاحیت شدم. اگر خدایی ناخواسته جنگی اتفاق افتاد و بسیجی مخلص بی‌ترمز خواستید در خدمتم! تنها جانباز بسیجی بالای 70 درصد قطع نخاع ویلچری مجلس».

التماس نمی‌کنم!

دیروز مطهری در نامه‌ سرگشاده‌ای خطاب به شورای نگهبان نوشت: «برای آینده انقلاب اسلامی نگران شدم؛ اینکه عضو حقوقدان شورای نگهبان در جلسه‌ای که به دعوت شورا به آنجا رفتم تلویحا گفت شما باید همان را بگویید که ما می‌گوییم، لرزه بر اندامم انداخت و در یک لحظه فکر کردم که دارم خواب می‌بینم. در همان حال سخن امام خمینی‌(ره) در فرانسه به یادم آمد که فرمود: «در جمهوری اسلامی حتی کمونیست‌ها در اظهارنظر آزادند» و سخن پاره‌‌تن او، استاد شهید آیت‌الله مطهری را که امروز ۱۳بهمن یکصدمین سال تولد اوست به یادم آورد که در آستانه پیروزی انقلاب فرمود: در جمهوری اسلامی احزاب غیراسلامی نیز آزادند که اظهارنظر و فعالیت کنند؛ مشروط به اینکه با تابلوی خودشان فعالیت کنند نه با تابلوی اسلام.»
او در ادامه نامه‌اش آورده است: «من به 2دلیل اعتراض نمی‌کنم؛ اول اینکه اعتراض در این مرحله اعتراض به شورای نگهبان است؛ درحالی‌که داور نیز شورای نگهبان است درصورتی‌که باید شخص سومی باشد. درواقع اشکال وحدت قاضی و طرف دعوا وجود دارد و البته نقص از قانون است و باید اصلاح شود و دوم اینکه اعتراض در این مرحله به معنی التماس خواهد بود و من قبلا گفته‌ام التماس نمی‌کنم.»

این خبر را به اشتراک بگذارید