
رئیسجمهور در حرم امام خواستار احترام بهنظر مردم در انتخابات شد
پاسداشت جمهوریت

رئیسجمهور برای دومین بار در بهمنماه با نزدیک شدن به انتخابات مجلس یازدهم نسبت به ردصلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس انتقاد کرد و گفت: آنهایی که راه انتخاب مردم را بازنمیگذارند از مشی و راه بنیانگذار انقلاب اسلامی فاصله دارند. این سخنان حسن روحانی در حرم امام خمینی(ره) مطرح شد.
او 7بهمنماه در جمع استانداران و فرمانداران دولت تدبیر و امید گفته بود که «شماها که در جلسات خصوصی خود میگویید مجلس بعدی صددرصد مال ماست اگه مال شماست چرا غصه میخورید؟ شما که اینجوری در اتاق فکر گفتید مجلس بعدی صددرصد مال ماست الحمدلله مال شماست. اگر مال شماست بگذارید یک رقابت شکل بگیرد مشارکت بالا برود مجلس هم مال شما باشد، نوش جان شما. ما در این داستان اصلا مشکل نداریم پس بگذاریم امنیت و رقابت حاصل شود، انتخابات سالم باشد و همه تلاش کنیم مشارکت بالا برود.»
حسن روحانی و اعضای هیأت دولت در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب با حضور در حرم امام خمینی(ره) با آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدا تجدید میثاق کردند. براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی در این مراسم با بیان اینکه «امام میدانست عدالت و اصلاح جامعه بدون حضور مردم امکانپذیر نیست»، گفت: انتخاب کردن حق مردم است و هر کس مردم را از این انتخاب بازدارد و نگذارد در میان سلایق مختلف برگزیند و مردم را دلسرد کند، حتما از مشی و راه امام فاصله دارد.
روحانی با بیان اینکه امام عزیز 2یادگار بزرگ جمهوریت و اسلامیت را برای تاریخ و کشور به ارمغان آورد، گفت: امام به خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت، مردمسالاری امکانپذیر نیست. امام تجربه مشروطه را پیش رو داشت که بعد از آن همه فداکاری و تلاش و تشکیل عدالتخانه و تاسیس مجلس شورای ملی قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت، نظام مشروطهای باقی نماند. انتخاباتی که در روزهای اول مشروطه توسط آرا و رأی مردم بود کم کم به جایی رسید که در میان جمعی درباری، افراد منتخب میشدند و آنگاه تشریفات انتخاباتی در کشور انجام میگرفت. از قبل همه میدانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی خواهند رفت و نمایندگان همه حوزههای انتخابیه روشن و مشخص بود و لذا امام به این نتیجه رسید که با وجود سلطنت و دیکتاتوری، دمکراسی و مردمسالاری امکانپذیر نیست.
او با بیان اینکه امام معتقد به جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش بود تصریح کرد: بسیاری از افراد بودند که به امام پیشنهاد میکردند نظام مشروطهای بماند با سلطانی ضعیف یا نظام مشروطهای بماند بدون سلطان یا نظامی تاسیس شود بر مبنای خلافت اسلامی، اما امام هیچیک از آنها را نپذیرفت و در میان همه مشورتها، جمهوری اسلامی را برگزید. امام نهتنها پدر اسلامخواهی در تاریخ سرزمین ما بود بلکه پدر جمهوریخواهی نیز در تاریخ ایران بود. جمهوریتی که با دیانت و با اسلامیت پیوند نخورد، آن جمهوری هم باقی نمیماند و تبدیل به استبداد میشود. به همین دلیل بود که امام بر این نکته اصرار داشت که «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد، آنچه هدف امام بود آنکه حکومت در چارچوب اسلام بهدست مردم باشد و امام میدانست که عدالت و اصلاح در جامعه و رشد و توسعه بدون حضور مردم امکانپذیر نیست.