فرشته شیبانی_روانشناس و زوج درمانگر
شاید برخی مسائل به نظرمهم نباشند اما انجام برخی امور میتواند اثرات عمیق و بسیار مثبتی را در روند زندگی و داشتن رابطهای خوب میان اعضای خانواده همسر و شوهر با عروس و داماد بگذارد. اما اینکه تا چه اندازه یک شخص باید در امور مربوط به خانواده همسر یا شوهر کمک حال باشد. میدانیم که ازدواج در ایران، متفاوت با ازدواج با دیگر کشورهاست. سلامت یک ازدواج، رابطه سازگارانه و موفقی که یک زوج با هم دارند ارتباط تنگاتنگی با رابطه زوج با خانوادههایشان دارد.مسائل خانوادگی و بین خانوادگی معمولا اثر زیادی در مقدار رضایت زوجین از زندگی دارد و این موضوع را نمیتوان انکار کرد. ازدواج دو نفر با هم به نوعی ارتباط دوفامیل با هم است و از اینرو، توجه به این مسئله دارای اهمیت زیادی است.
حس خوب را منتقل کنید
مهم این است که بتوانیم حس خوب را به خانواده همسر منتقل کنیم و این به معنی آن نیست که مرد یا زن در خانواده همسر مسئولیت و ماموریت کمک کردن به اعضای فامیل را داشته باشد. وقتی کمک میکنیم اولا، باید کمک کردن متناسب با خانواده فرد باشد به این معنی که گاهی فکر میکنیم که میخواهیم کمکی به خانواده همسر کنیم اما از دید خانواده این موضوع میتواند بهمعنای دخالت کردن در امور خانوادگی آنها تلقی شود. در چنین شرایطی که شما تازه با خانواده همسرتان آشنا شده و با اصول و رسمهای خانوادگی آنها آشنایی ندارید، توصیه میشود اگر مایل به انجام کمکی هستید در ابتدا آن را بیان کنید یا بگویید که من میتوانم این کار را انجام بدهم؟ با این روش، شما نیت خود به کمک کردن را نشان میدهید و حسنظن خود را به خانواده همسر اعلام میکنید.
کمک به خانواده همسر کسرشأن نیست
این تصور اشتباهی است که اگر کمک کنم یا خواسته باشم کاری انجام بدهم ارزشم پایین میآید. وقتی تلاش میکنیم که در سیستم خانواده همسر روابط خود را عمق ببخشیم این احساس خوبی در خانواده همسر ایجاد میکند. یعنی اینکه به آنها بگویم که نیازها و کارهای شما مانند کارهایی است که من هم در خانه دارم یا مشکل شما مشکل من هم هست.
کمک محدود بهکار خانه نباشد
نباید فقط به کارهای منزل محدود شد بلکه، در بیرون از منزل هم میتوان کارهایی را انجام داد که میتواند شرایط را بهبود ببخشد مانند ایامی که پدر یا مادر همسر بیمار میشوند و آنها را به پزشک میبریم.این رفتارها نهتنها رابطه بین همسر و خانواده را بهبود میبخشد بلکه رابطه خود زوج را نیز تحتتأثیر قرار میدهد و رابطه صمیمانه را تقویت میکند. باید این پیام را منتقل کرد که ما مشتاق توجه کردن به آنها و کمک کردن هستیم اما اینکه چطور باشد و چه کیفیتی داشته باشد هم اهمیت دارد.
تعارفها را بشناسید
وقتی در خانوادهای تعارف وجود دارد، باید این تعارف را متوجه شویم و در خانوادههای ایرانی هم این تعارف کم نیست و باید بدانیم این تعارف است یا نه؟ حتی در این شرایط میتوان گفت که من حس خوبی دارم اگر کمک کنم و با این روش میتوان تعارف و اثر آن را کم کرد.
نوع کمک کردن را تغییر دهید
اگر هنگام درخواست کمک کردن به قدری ممانعت دیده شد، باید دلیل آن را فهمید. گاهی افراد از روی احترام میخواهند که کاری را انجام ندهند اما، ممکن است در برخی موارد خانواده همسر کیفیت کار شما را قبول نداشته باشند.در چنین شرایطی باید گفت من نمیتوانم مانند شما کاری را انجام بدهم اما اگر کار دیگری هست که بتوانم انجام بدهم را به من واگذار کنید. باید روحیه همکاری را منتقل کرد و این را فهماند که خانه شما مانند خانه خودم است و اگر بتوانیم این پیام را منتقل کنیم موفق خواهیم شد.
به پدر و مادر همسر فرصت کمک بدهید
نکته دیگر، موضوع کمک کردن جنسیتی نیست و باید داماد خانواده هم در این زمینه مشارکت و همکاری را از خود نشان دهد. گاهی ممکن است مادرشوهر یا پدرشوهر میخواهد کمک کند. ممکن است اجازه این کار داده نشود اما این کار را از آنها دریغ نکنید چرا که چنین رفتاری و جواب مثبت دادن به چنین درخواستهایی با توجه به شرایط میتواند حس خوبی به مادر شوهر یا مادر زن بدهد و با پذیرش یک درخواست ساده، زمینه تقویت روابط خانوادگی را فراهم کنید.
سه شنبه 8 بهمن 1398
کد مطلب :
93964
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/J6yx9
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved