امید که باشد پیشروندگی هست
«یکی دیگر از پیامهایی که حتما باید منتقل شود، نفی دشمنسازیهای موهوم، توسعه تفاهم اجتماعی و ایجاد امنیت روانی در جامعه است. یکی از عواملی که در ذهنیت کل جامعه، به قول روانشناسان «روانپریشی» بهوجود میآورد، ناامیدی و یأس است.
گاهی عوامل گوناگونی هم پیدا میشود که بهطور طبیعی ایجاد یأس مینماید یا امید را ضعیف میکند. همینها را تشویق نمودن و ناامیدی در مردم ایجاد کردن، خیلی خطاست. باید در مردم امید ایجاد شود.»
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان سازمان صداوسیما-۱۳۸۱/۱۱/۱۵
انقلاب ایران با «امید» به وعده صدق الهی به بار نشست و در سال 96که به 40سالگی خود وارد شد، حرکت رو به جلویش، پیشرفت و استقرار عدالت اجتماعیاش، آزادیاش، استقلالش، عبورش از گردنهها و پیچهای تاریخی با امید به خدا، امید به ظرفیتهای ملی و عزم و همت مردمانش دستیافتنی شده است. امید، آن نیروی عظیمی است که یک کشور را، یک ملت را و یک امت را به پیش میراند؛ یک نیروی حرکتبخش است و در مقابلش یأس، زانوان یک ملت را برای حرکت سست میکند.
«بدترین بلایی که ممکن است بر سر یک نسل در یک کشور بیاید، ناامیدی است، یأس است. اینکه میگویند: آقا! چه فایده دارد؟ فایدهای ندارد. این روحیه «فایدهای ندارد» - یأس از آینده - سم مهلک همه فعالیتهاست».
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید دانشگاهها - ۱۳۸۸/۰۶/۰۸
آنچه که امروز کشور درگیر آن است، تزریق یأس از دل اختلافات جناحی و سیاسی به داخل جامعه است؛ مسئلهای که کشور را درگیر بحرانهای خودساخته کرده و ناامنی روانی را به جامعه تزریق میکند.
«دعواهای جناحی و اختلافات سیاسی در اینجا همه برطرف میشود؛ این هدفِ مورد قبول همه آحاد ملت ایران است. کشوری آباد داشته باشیم، ملتی آزاد و سربلند داشته باشیم، از ظرفیتهای ملی خودمان بهخوبی استفاده کنیم، بتوانیم پیشرو باشیم، پرچم عدالت اجتماعی را در دست داشته باشیم، پرچم ایمان اسلامی را در پیشاپیش همه ملتهای مسلمان به دوش بگیریم؛ این چیزی است که همه ملت ایران طالب و عاشق آن هستند و میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم؛ هم شناخت ظرفیتهای ملی به ما این «امید» را میدهد، هم تجربهها این را تأیید میکند.»
بیانات رهبر معظم در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی-۱۳۸۶/۰۱/۰۱
رهبر معظم انقلاب در همان سخنرانی سال 86 در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی نسبت به کسانی که در جامعه ایجاد ناامیدی و یأس میکنند تذکر داده و فرمودند: «امروز هر کس که مردم را ناامید کند و بهخود، به مسئولین و به آینده بیاعتمادی کند، به دشمن کمک کرده. امروز هر کس که به اختلافات دامن بزند - هر نوع اختلافاتی - به دشمن ملت ایران کمک کرده. کسانی که قلم دارند، بیان دارند، تریبون دارند، جایگاهی دارند، باید مراقب باشند؛ نباید بگذارند دشمن از آنها استفاده کند. جنگ روانی دشمن، مهمترین بخش مبارزه دشمن با ملت ایران است.»
تأکید رهبر معظم انقلاب به استمرار امید در جامعه در سخنرانیهای مختلف ظهور و بروز داشته است. ایشان در سال 92در یکی از نخستین دیدارهای هیأت دولت روحانی با تأکید بر حل مشکلات اقتصادی از دولت خواستند با ایجاد تحرک و آرامش در عرصه اقتصادی، امید مردم به آینده را استمرار و افزایش دهند.
تلاش برای ضربه زدن به امید مردم در سالهای اخیر نسبت به دولت به یکی از استراتژیهای اصلی کشورهای معاند و مخالف جمهوری اسلامی در منطقه و دنیا تبدیل شده است؛ چنانکه استراتژی اصلی تبدیل مسائل اجتماعی به مسائل امنیتی و دچار چالش کردن ایران از درون است. شاید این جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب را که فرمودند «دلیلی ندارد که این ملت، ناامید باشد» را بتوان مبنایی برای عملکرد و رفتار سیاستمداران و صاحبان تریبونهای رسمی و غیررسمی در سال جدید تعریف کرد.