کاهش صید، گرانی و افت تقاضای مصرف انواع ماهی دریایی
کاهش تقاضای ناشی از افزایش قیمتها و افت قدرت خرید، موجب کاهش سهم انواع ماهی آزاد و پرورشی از سبد مصرفی خانوارهای ایرانی شده است. به گزارش همشهری، تأکید کارشناسان تغذیه بر ضرورت افزایش سهم غذاهای دریایی در سبد مصرفی خانوارها در حالی است که افزایش هزینه تمامشده صید و عرضه و گرانی ماهی زمینه حذف سهم این اقلام از سبد مصرفی اقشار با درآمد کم و حتی متوسط را فراهم کرده است. تازهترین آمارها نیز از کاهش صید وعرضه انواع ماهیان استخوانی حکایت دارد. معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به کاهش صید ماهیان استخوانی در این استان از ابتدای فصل صید (۲۰ مهر تاکنون)، گفت: طی مدت مذکور بیش از ۹۳۶تن ماهی استخوانی صید شده که این میزان صید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷درصد کاهش یافته است. اکبر ایلدرم افزود: غیرفعال بودن 2شرکت تعاونی پره، افزایش تعداد روزهای کولاک دریا، کاهش صید در روز و افزایش مهاجرت ماهی در شب، ازجمله دلایل کاهش صید ماهیان استخوانی بوده است. او افزود: در مدرت مذکور از مجموع صید، حدود۶۰۰ تن ماهی سفید (۶۴درصد) ۳۰۰تن ماهی کفال (۳۲درصد) و ۳۷تن(4درصد) به سایر گونهها اختصاص داشته است.