نزدیک به 2سال از حادثه سانچی و کشتهشدن 32خدمه آن میگذرد اما هنوز انتشار شایعه درباره این سانحه متوقف نشده است. مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش ایران درباره ادعاهایی که اخیراً توسط برخی از رسانهها مبنی بر زندهبودن خدمه کشتی سانچی پس از وقوع حادثه منتشرشده، تأکید کرد: صدها ساعت بررسی و همچنین اطلاعات جعبه سیاه کشتی سانچی، بیانگر این است که امکان زندهماندن خدمه شجاع این کشتی وجود نداشته و این عزیزان در همان لحظات اولیه بر اثر استنشاق دود ناشی از گازهای سمی جان خود را از دست دادهاند؛ اما همچنان برخی تلاش میکنند از احساسات پاک خانوادهها سوءاستفاده کنند. کاپیتان شهرام فرحبد در گفتوگو با ایسنا درباره شایعاتی که گاهوبیگاه درباره سانحه سانچی ایجاد میشود، میگوید: روایتی که ما از سانحه داریم، روایت منحصر به ایران نیست، بلکه 4 کشور چین، پاناما، هنگکنگ و ایران بهصورت مشترک کارگروهی تشکیل دادند و پس از چندماه بررسی مستندات، فیلمها، مشاهدات میدانی و جعبه سیاه کشتیها، نتایج گزارش خود را اعلام کردند و این گزارش به سازمانهای بینالمللی نیز ارائه شد.
مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به برنامهای که در یکی از شبکههای ماهوارهای درباره سانچی پخش شده، معتقد است: در این برنامه موارد متعددی خلاف واقع و فاقد جایگاه تخصصی در مورد سانحه مطرح شده که خانواده کارکنان سانچی را آزرده ساخت. برای مثال، در این برنامه گفته شده از قایق نجات کشتی استفاده شده، درحالیکه حتی در تصویر منتشر شده در این برنامه نیز بهوضوح عدماستفاده از قایقهای نجات کاملاً مشخص است؛ زیرا در درجه اول پایههای نگهدارنده قایق نجات در موقعیت اولیه خود هستند که بهوضوح بیانگر عدماستفاده از قایق نجات است. او میافزاید: در این برنامه به دروغ در مورد مقصد کشتی، نوع محموله، لحظات اولیه سانحه و اتفاقات رخ داده بعد از سانحه مطالبی طرح میشود که کاملاً غیرواقعی است و با هیچکدام از اسناد و واقعیتهای موجود همخوانی ندارد.
فرحبد در مورد اقدامات پس از حادثه در قبال خانواده قربانیان سانچی نیز میگوید: کارکنانی که در کشتی هستند، تحت پوشش بیمهاند؛ اما پرداخت خسارت بیمهای طبق قوانین داخلی و بیمه بینالمللی منوط به طی مراحل قانونی و اخذ گواهی حصر وراثت برای رعایت حقوق تمام بازماندگان است. او میافزاید: براساس قانون وقتی پیکرها پیدا نمیشود، باید 5 سال زمان بگذرد؛ اما برای اینکه این خانوادهها زودتر به حقوق قانونیشان برسد، با هماهنگی مقامات قضایی، گواهی فوت برای این عزیزان صادر شد. خسارت به تمام خانوادههایی که این مراحل را طی کردند و مدارک موردنیاز را ارائه دادهاند در قالب پرداخت ارزی انجام شده است که رقم آن تا اینجای کار حدود ۲.۵میلیون دلار است. به گفته فرحبد، علاوه بر این شرکت ملی نفتکش ایران نیز به هرکدام از این خانوادهها در روزهای ابتدای سانحه مبلغ ۷۰میلیون تومان جهت انجام مراسم و بهعنوان هبه پرداخت کرد و از طرفی طبق مصوبه هیأت مدیره شرکت، یک نفر از بستگان درجه یک هرکدام از این خانوادهها در شرکت ملی نفتکش استخدام شده یا میشوند و تاکنون ۱۳نفر از بستگان این خانوادهها استخدام شدند. به گفته این مقام مسئول، طبق مصوبه مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت ملی نفتکش نیز مقرر شد نحوه پرداخت حقوق به خانواده و بازماندگان آنها با یک درجه ارتقای شغلی برای هر فرد، طبق ضوابط پرداخت به خانوادههای شهدای جنگ تحمیلی باشد. مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش خاطرنشان کرد: برخی خانوادهها هنوز برای انحصار وراثت و پیگیری مسائل قانونی خود مراجعه نکردند و ما اعلام کردیم که مبالغ محفوظ است و هر زمانی که این عزیزان مراجعه کنند و امورات قانونیشان را انجام دهند این مبلغ پرداخت خواهد شد.
ماجرای تماسهای مشکوک تلفنی
مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش ایران درباره اینکه برخی از خانواده معتقدند، فرزندانشان هنوز زندهاند و با آنها تماس میگیرند میگوید: برخی از این خانوادهها میگویند بیش از ۱۲۰۰ تماس ناشناس داشتهاند، اما سؤال این است که چرا حتی یکی از تماسها واقعی نبوده و هیچکدام از این خانوادهها نتوانستهاند بعد از گذشت ۲ سال یک تماس تلفنی موفق داشته باشند؟ چرا فقط این چند خانواده تماس تلفنی مشکوک دریافت میکنند و مابقی ۲۲ خانواده دیگر این تماسها را ندارند؟ فرحبد میافزاید: ما به این خانوادهها گفتیم مستندات خود را به نهادهای مربوطه برای پیگیری ارسال کنند و حتی ما خودمان نیز پیگیر این موضوع شدیم، اما تا جایی که بنده اطلاع دارم،نهادهای تخصصی مربوطه نیز این ادعاهای مربوط به تماس خدمه کشتی با برخی خانوادهها را رد کردهاند و آن را بیاساس دانستند.
یکشنبه 24 آذر 1398
کد مطلب :
90379
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/2kRZv
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved