هزینه تمامشده 14هزار تومانی تولید هر کیلوگرم قارچ
قارچ ازجمله محصولات کشاورزی در سبد مصرفی خانوارهاست که قیمت خردهفروشی آن متاثر از رشد هزینه تمامشده تولید افزایش داشته است. به گزارش همشهری، اکنون هر کیلوگرم قارچ فله در بازار خردهفروشی بنابر نوع از 14هزار تا 15هزار و 500تومان به فروش میرسد. همچنین انواع بستهبندی شده این محصول در بستههای 350، 500، 800و 1000گرمی به شکل قارچ کامل یا اسلایس شده براساس وزن با قیمتهای متفاوتی بنابر نوع و برند شرکت تولیدکننده فروخته میشود. با اینکه قارچ ازجمله محصولات پرطرفدار و کاربردی در تهیه انواع محصولات غذایی است، اما رشد هزینه تمامشده تولید و گرانی این محصول موجب کاهش سهم انواع قارچ در سبد مصرفی خانوارها شده است. از سوی دیگر تولیدکنندگان از تأثیر قیمت تمامشده و عرضه این محصول بر میزان تولید خبر میدهند. به گفته رئیس هیأت مدیره انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی ایران، قیمت منطقی هر کیلوگرم قارچ 14هزار تا 14هزار و 200تومان است. محمدحسن افشار میزان تولید روزانه قارچ در کشور را 450تا 500تن دانست و افزود: هر چند میزان تولید این محصول در کشور مناسب است، اما واحدهای پرورش قارچ با نصف ظرفیت تولیدی خود کار میکنند.