پایتخت باید به شهر دوستدار زن تبدیل شود
روز گذشته به مناسبت روز زن، شهردار تهران در همایش بزرگ بانوان شهرداری تهران شرکت کرد. به گزارش همشهری، محمدعلی نجفی در سخنانی در این همایش از جایگاه زن در جامعه اسلامی سخن گفت و از استفاده از حضور زنان در عرصههای مدیریتی حمایت کرد. همچنین او گفت که «پایتخت باید به شهر دوستدار زن تبدیل شود» سخنان شهردار تهران در این همایش در پی میآید.
ما شیعیان و بهخصوص ایرانیان علاقه قلبی و عشق وافری نسبت به حضرت فاطمه(س) داریم و البته متأسفانه در آن حدی که عشق و علاقه داریم، نسبت به شخصیت، سجایا و فضایل ایشان معرفت نداشته و اطلاعات ما نسبت به ایشان کم است.
از نظر اسلامی، ارزش بالایی که در بین تشیع و تسنن برای حضرت فاطمه(س) قائل هستیم نشان میدهد که جنسیت الگو مهم نیست، بلکه انسانیت برای ما مهم است.
تقریبا حدود 12هزار و 300نفر از همکاران شهرداری را خانمها تشکیل میدهند.
بیش از 10درصد مدیران ارشد شهرداری را خانمها تشکیل میدهند که البته به نسبت جمعیت بانوان شاغل در شهرداری هنوز فاصله داریم؛ اما در همین 6ماه نیز درصد انتخاب مدیران ارشد شهرداری از میان خانمها بیشتر بودهاست.
در بدو آغاز بهکار در شهرداری تهران درصد بانوان مدیر 7.5درصد بوده که این میزان هماکنون به 10.5درصد افزایش پیدا کردهاست.
متعادل این است که در جریان انتخاب مجموعه مدیران شهرداری، حداقل به اندازه سهم جمعیت 18درصدی جمعیت بانوان از بانوان مدیر استفاده شود. هماکنون در بین کل مدیران ارشد و غیرارشد شهرداری تهران حدود 930نفر از مدیران را بانوان تشکیل میدهند که امیدواریم این درصد افزایش پیدا کند.
براساس برنامه بنده و قولی که به شورای شهر دادم، در دوره 4ساله تعداد مدیران زن در بین همکاران شهرداری حداقل به 30درصد افزایش پیدا میکند.
مهمترین وظیفه شهرداری این است که شرایطی فراهم کند تا زندگی همراه آرامش و آسایش برای شهروندان تهرانی فراهم شود. برای رسیدن به این هدف نقش کارکنان و کارمندان شهرداری بسیار اساسی است، از اینرو باید کاری کنیم که مردم ما را به واقع خدمتگزار خودشان دانسته و احساس کنند شهرداری متعلق به آنهاست.
متأسفانه هنوز هم گزارشهای رسیده نشان میدهد فضای عمومی شهرداری آنطور که باید و شاید مورد دلخواه و پسند افرادی که به شهرداری مراجعه کرده و یا از شهرداری خدمت میگیرند، نیست.
انتظار میرود به سمتی حرکت کنیم که فضای شهرداری را تغییر داده و مردم بهعنوان صاحبان اصلی بتوانند این برخورد را در مراجعه خود به شهرداری تهران لمس کنند.
بانوان شاغل در شهرداری در افزایش سرمایه اجتماعی شهرداری تهران بسیار مؤثر هستند و میتوانند کاری کنند تا مشارکتی که در کنار امید و شکوفایی بهعنوان یکی از اجزای سه گانه شعار ما مطرح است، تحقق پیدا کند.
نقش، جایگاه و انتظارات زنان از شهرداری تهران بالاست و ضروری است تهران به شهر دوستدار زن تبدیل شود.
ما شعارهای شهر دوستدار کودک، محیطزیست، زنان و... را شنیدهایم اما واقعا شهر تهران برای زندگی زنان خیلی مناسب نیست و حداقل میتوان گفت در بعضی از مناطق، زندگی برای زنان دلچسب نیست چرا که هنوز هم در بعضی از اماکن، زنان ما احساس آرامش خاطر ندارند.