• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 14 اسفند 1396
کد مطلب : 8655
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wVA1
+
-

سرمایه‌گذاری 1500میلیاردی در بافت فرسوده

مشاور رئیس‌جمهور: سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده یک «گنج‌پنهان» است

بافت فرسوده
سرمایه‌گذاری 1500میلیاردی در بافت فرسوده

 «طرح مسکن امید» آغاز شد؛ آن‌هم با حضور مشاور رئیس‌جمهور در امور هماهنگی بافت‌‌های فرسوده، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران.

نشستی که «معرفی ابعاد و فرصت‌های سرمایه‌گذاری طرح مسکن امید» نام‌گرفته بود، میزبان سرمایه‌گذاران بزرگ کشور بود تا ابعاد مختلف این طرح را مورد توجه قرار دهند و در بزرگ‌ترین طرح بازآفرینی شهری کشور مشارکت کنند.

مشاور رئیس‌جمهور در امور هماهنگی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری از سرمایه‌گذاری 1500میلیاردی دولت برای نوسازی بافت فرسوده سخن گفت. اکبر ترکان گفت: نمی‌خواهیم «خواب شهر» بسازیم. در اجرای طرح مسکن امید به‌دنبال محله‌سازی‌ هستیم، نه خانه‌سازی‌.

اکبر ترکان از تفاوت رویکردهای نوسازی بافت فرسوده با گذشته خبر داد و گفت: در گذشته تنها به نوسازی خانه فرسوده توجه می‌شد، ولی هم‌اکنون رویکرد نوسازی در بافت فرسوده توجه به محله‌سازی‌ است. تفاوت محله‌سازی‌ با خانه‌سازی‌ توجه‌کردن به ایجاد معابر، مراکز خدماتی و نیازهای محله است.
به گزارش همشهری، از نظر او «تهران محلی برای تمام ابعاد زندگی و معیشت است. در گذشته رویکرد شهرداری به‌گونه‌ای بود که اخذ موافقت ساکنان محله به‌منظور تجمیع برای دستیابی به عرصه یکپارچه جهت نوسازی سال‌ها طول می‌کشید، اما رویکرد شهرداری در طرح مسکن امید به‌نحوی است که عرصه آماده در جوار خانه‌های فرسوده در زمین‌هایی که متعلق به شهرداری است در اختیار توسعه‌گر قرار می‌گیرد.»

 به گفته ترکان، کاربری تمام این زمین‌ها مسکونی نیست و سرمایه‌گذاران می‌توانند از خلاقیت خود برای ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند، چراکه که نگاه ما به تهران به منزله خواب شهر نیست. او سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده را «گنج پنهان» دانست.

تأکید او بر آشنایی با مشکلات مردم محله و مسائل اجتماعی به‌منظور یک بازوی توسعه‌یافتگی بسیار زیاد بود. گویا شخص رئیس‌جمهور اصرار زیادی بر اجرای این طرح دارد. به همین دلیل ترکان گفت: به‌دنبال آن هستیم تا در شرایط فعلی که دولت، برای تعیین تکلیف وضعیت بافت فرسوده اصرار دارد، چارچوب مشخصی را تدوین کنیم و به هیأت وزیران پیشنهاد دهیم.

ترکان درباره بازه زمانی اجرای این طرح، افزود: از 18 تا 24‌ماه زمان ساخت هر مجموعه تخمین زده شده‌است، اما زمان پایان این طرح به‌خاطر جمعیت بالا غیرقابل تخمین است.

در ادامه این نشست مهدی حجت، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه برای نخستین‌بار است که در مورد احیای بافت فرسوده شخص رئیس‌جمهور با تمام قوا وارد صحنه شده‌است، گفت: طبیعتا تجربه مسکن مهر موجب شد تا کارهایی که نباید انجام دهیم برای ما روشن شود و این فرصت خوبی برای شهرداری تهران است.

وی با تأکید بر اینکه در اجرای این طرح بیش از هر چیز نیاز به جلب اعتماد ساکنان محلات داریم، گفت: هم‌اکنون بالغ بر 50دفتر خدمات نوسازی در محلات دارای بافت فرسوده شهر تهران فعال هستند و ارتباط خوبی با مردم دارند که این ارتباط سرمایه‌ای برای جلب مشارکت مردم و موفقیت طرح است.

90شرکت آماده سرمایه‌گذاری

سیدرضا میرصادقی، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این نشست از اعلام آمادگی بیش از 90شرکت برای سرمایه‌گذاری در نوسازی بافت فرسوده خبر داد و خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرح مسکن امید تنها تولید مسکن نیست بلکه تمامی ابعاد جهت تأمین نیازهای یک محله در اجرای این طرح مدنظر قرار گرفته می‌شود. میرصادقی با تأکید بر اینکه اراضی مشخص شده در این طرح به‌عنوان یک تنخواه جهت تسریع فرایند نوسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: با وجود اینکه در 2دهه گذشته شاهد ۴۰درصد پیشرفت در نوسازی بافت فرسوده بودیم، اما به لحاظ امکانات شهری عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد و سرانه‌های خدماتی به‌طور متوازن توزیع نشده‌است. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به صدور پروانه و انتقال سند رایگان، ایجاد تسهیلات و ودیعه مسکن، معافیت 50درصدی هزینه‌های نظام مهندسی، تخفیف 100درصدی عوارض، رایگان‌شدن انشعابات و ... ، خاطرنشان کرد: دولت در اجرای این طرح نقش حامی، پشتیبان و تضمین‌کننده را دارد و تمام تلاش ما این است تا وعده کاهش سود تسهیلات به 6درصد از سوی دولت نیز محقق شود. میرصادقی با بیان اینکه تاکنون بخش‌هایی از اراضی مذکور با مساعدت شهردار محترم تهران در اختیار سازمان نوسازی قرار گرفته است، تصریح کرد: اراضی متعلق به سازمان‌های دولتی همچون وزارت نیرو نیز در مرحله حقوقی برای نقل و انتقال هستند.

این خبر را به اشتراک بگذارید