پوپک قاسمی _ اردبیل - خبرنگار
صنعت مرغداری و صادرات آن در اردبیل، به دور از حواشی و شعار، در طول چند سال اخیر به رشد قابل توجهی رسیده به طوری که این استان دارای بزرگترین مزرعه مرغ مادر کشور است و پای مرغ آن به کشورهای زیادی باز شده. به گفته مسئولان، با راهاندازی خط خودکار کشتار مرغ در استان، علاوه بر افزایش 30 درصدی تولید گوشت مرغ، با ارتقای کیفیت و تکنولوژی بر توان رقابتی مرغ تولیدی استان در بازارهای جهانی افزوده میشود.
مدیر کل دامپزشکی اردبیل با اشاره به راهاندازی خط خودکار کشتار مرغ در استان اظهار میکند: این خط دارای جدیدترین نوع روبات و فناوری تخلیه و وکیوم مرغ است و هیچگونه دخالت دست در این روش کشتار و بستهبندی وجود ندارد. با این اقدام درجه کیفی مرغ استان از B به A و A پلاس ارتقا یافته است.
صادق صالحی با بیان اینکه این گروهبندی مربوط به مسائل بهداشتی و ارتقای کیفیت در حد استانداردهای جهانی است، میافزاید: این گروهبندی به معنای بیکیفیتی یا غیربهداشتی بودن محصولات تولیدی رده B نیست، اما برای رقابت در بازارهای جهانی باید هر چه بیشتر برای ارتقای کیفیت محصول تولیدی بکوشیم.
وی با بیان اینکه اردبیل 5 کشتارگاه مرغ دارد که به طور متوسط روزانه 17 هزار قطعه مرغ را روانه بازار میکنند، اظهار میکند: با راهاندازی این خط کشتار 30 درصد گوشت مرغ تولیدی استان با کلاس کیفی A و درجه بالای استاندارد بهداشت و سلامت غذایی تولید میشود.
صالحی با اشاره به توسعه صادرات استان به دلیل مرغوبیت محصولات میگوید: 30 درصد مرغ تولید استان به خارج آن و کشورهای بازار هدف صادر میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه اردبیل دارای بیش از 38 مزرعه پرورش مرغ مادر است، اظهار میکند: با ساخت کشتارگاه صنعتی، صنعت مرغداری استان وارد فاز صادرات شده و با ارتقای کیفیت توان رقابتی خود را در بازارهای جهانی افزایش داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل هم بیان میکند: اگر در سالهای گذشته به دلیل صنعتی نبودن کشتارگاهها مشکلات و محدودیتهایی برای صادرات مرغ استان داشتهایم، با راهاندازی کشتارگاههای مجهز، این محدودیتها رفع شدهاند و کشورهای هدف مانند روسیه که استاندارد غذایی بالایی دارند، از مشتریان مرغ اردبیل هستند.
ارژنگ عزیزی ادامه میدهد: توجه به استانداردهای لازم در تولید و کشتار مرغ برای صادرات به بازارهای خارج از مرز که یک بازار رقابتی است موجب توسعه این صنعت در استان شده.
وی تاکید میکند: توسعه صنعت مرغداری استان نباید در این مرحله متوقف شود و باید برای بهرهبرداری بهتر به فکر راهاندازی صنایع جانبی در این حوزه نیز باشیم.
عزیزی ترکیه را یکی از کشورهای واردکننده آلایش غیرخوراکی استان عنوان میکند و میافزاید: در یک سال گذشته یک میلیون و 680 هزار کیلوگرم آلایش غیرخوراکی به ترکیه صادر شده است. اگر بتوانیم صنایع فراوری آلایش خوراکی را در استان راهاندازی کنیم، با جلوگیری از این خامفروشی میتوانیم توسعه اقتصادی بهتری را رقم بزنیم.
مدیر جهاد کشاورزی اردبیل هم با بیان اینکه سالانه حدود ۱۴ هزار تن گوشت سفید مرغ در اردبیل تولید میشود، میگوید: سال گذشته در واحدهای مرغ گوشتی فعال این شهرستان ۶ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۸۸۸ قطعه جوجهریزی انجام و گوشت سفید تولیدی روانه بازار مصرف داخل و خارج استان شده است.
علیحسین احدی عالی میافزاید: د حال حاضر ۱۱۹ واحد مرغداری گوشتی فعال با ظرفیت ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۰۰ قطعه و اشتغال ۲۴۹ نفر، ۲۰ واحد مرغ مادر گوشتی فعال با ظرفیت یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۳۰۴ قطعه مولد و اشتغال ۴۳۳ نفر و یک واحد مرغ مادر بومی با ظرفیت ۱۰ هزار و ۵۰۰ قطعه مولد و اشتغال ۵ نفر در این شهرستان فعالیت دارند. همچنین وجود و فعالیت 3 واحد مرغداری مرغ تخمگذار صنعتی، مرغ مادر گوشتی و مرغ مادر رنگی و طیور بومی و سایر ماکیان موجب تولید 1۳۹۸ تن تخممرغ خوراکی مرغوب در سال گذشته در این شهرستان شده است.
مرغ اردبیل در بازارهای جهانی
در همینه زمینه :