جابهجایی برخی کارکنان مترو قطعی شد
در پی انتشار برخی شایعات در شرکت متروی تهران، معاون شهردار تهران اعلام کرد جابهجایی برخی کارکنان مترو قطعی است و واکنشها به این جابهجایی بیمورد است. محسن پورسیدآقایی، درباره تجمع برخی کارکنان مترو و اعتراضات آنها اظهارداشت: نگرانی همکارانمان در مترو را نادیده نمیگیریم، اما واکنشهایشان به این جابهجایی بیمورد است؛ چرا که جابهجایی صورت گرفته فقط درونسازمانی است. به گفته وی همکاران معترض، کارکنان شرکت راهآهن شهری تهران و حومه هستند که شغلشان نگهبانی یا انتظامات بوده و نظر به اتمام ساخت برخی از ایستگاهها و عدمنیاز شرکت به آنها، با هماهنگی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران تصمیم بر بهکارگیری آنها در مناطق گرفته شده است. معاون شهردار تهران با تأکید بر اینکه جای هیچگونه نگرانی برای این افراد نیست، تصریح کرد: براساس تصمیم و تدابیر اتخاذ شده، هیچگونه تغییری نه در قرارداد همکاریشان که همان شرکت راهآهن شهری تهران و حومه است، حاصل خواهد شد و نه در حقوق و مزایایشان و باز هم متذکر میشوم که این صرفا یک جابهجایی درونسازمانی است. پورسیدآقایی با اشاره به فیلم منتشر شده از درگیری روز شنبه بین کارکنان و اعضای هیأت مدیره این شرکت تصریح کرد: متأسفانه چند نفر از کارکنان مترو سعی در ایجاد تحریک و درگیری داشتهاند تا کماکان در مترو بمانند که قطعا چنین چیزی امکانپذیر نیست و این افراد باید به محلهای جدید کار خود مراجعه کنند.
تکذیب تعدیل نیرو
مدیرعامل شرکت متروی تهران هم ضمن رد شایعه تعدیل کارگران مترو گفت: خبر استعفای رئیس هیأت مدیره مترو بهدلیل درگیری با کارکنان صحت ندارد. علی امام اظهار کرد: قرار نیست کارگران تعدیل شوند و تنها برنامهها جهت مأمور شدن آنها به بخشهای دیگر شهرداری است؛ بنابراین نباید هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود داشته باشد. وی تأکید کرد: کارکنانی که به مناطق مختلف شهرداری مأمور میشوند شرایطشان مشابه پرسنل مترو بوده و آسیبی به قرارداد آنها وارد نمیشود، فقط محل کار آنها تغییر یافته است. مدیرعامل شرکت متروی تهران و حومه ادامه داد: کارگران باید تابع قانون در سازمان خود باشند و ما بنا نداریم کسی را تعدیل کنیم. امام، درباره حواشی ایجاد شده از این تجمع و انتشار فیلمی در فضای مجازی خاطرنشان کرد: روز شنبه برخی از کارکنان مترو با رئیس هیأت مدیره مترو درگیریهای لفظی داشتند که پس از آن همگی به سالنی در همان حوالی رفته و مذاکرات را انجام دادند. وی در پاسخ به اینکه شنیدهها حکایت از احتمال استعفای رئیس هیأت مدیره مترو دارد، گفت: چنین خبری به هیچ عنوان صحت ندارد.
توضیحات رئیس هیأتمدیره
محمد نعیمیپور، رئیس هیأتمدیره متروی تهران درباره ویدئویی که نشان میدهد تعدادی از پرسنل مترو در محوطه آن اداره با وی درگیر شدهاند، گفت: حدود ٧ماه است که صحبتهایی با تعدادی از پرسنل انتظامات مترو که در کارگاههای پیمانکاران کار میکردند، شده بود و از آنجا که این موضوع با اصول کار کارفرمایی مغایرت داشت قرار شد آنها با توجه به کمبودهایی که در بخش انتظامات شهرداری وجود دارد به جای خدمت در کارگاههای پیمانکاران به نام کارفرما، در قسمتهای دیگر خدمت کنند. این موضوع اساسا سیاسی نیست و نباید چنین تعبیر شود. بدون شک در میان کسانی که اخلال میکنند خودی و غیرخودی معنا ندارد و مسئولین مربوطه باید مداخله کنند. شرکت مترو تا سال ٨٩، ۵۰۰ پرسنل داشته و در سال ٩١ تا ٩٢ نیز تعداد پرسنل به ٩۰۰ نفر رسیده بود و موقعی که من وارد مترو شدم حدود ۶٧۰ نفر پرسنل داشته است. از ۶٧۰نفر یک شرکت توسعه مهندسی، بیش از ٢۰۰نفرشان نیروهای انتظاماتی، نگهبان و خدماتی بودند. این مسئله نشان میدهد که اشکالاتی در مدیریت وجود داشته، وگرنه هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که بیش از ٣۵درصد نیروهای یک شرکت تخصصی، خدماتی باشند. ممکن است کسانی از این قضیه برداشتهای سیاسی کنند؛ درحالیکه بحثها مدیریتی هستند نه سیاسی.