چرا چاق میشویم؟
بیتردید سبک غلط زندگی و عادتهای اشتباه، شایعترین دلایل همهگیری چاقی هستند که در سطح جهانی رو به افزایش است. متخصصان سلامت همواره تأکید دارند که رژیم غذایی نامناسب و نداشتن تحرک در کنار هم میتواند موجب چاقی شود و سلامت فرد را به خطر اندازد. مهمترین عامل چاقی خوردن بیش از اندازه و فعالیت بسیار کم است. اینکه چه نوع و چه مقدار کالری در طول روز مصرف میکنید میتواند در بروز چاقی نقش داشته باشد. در عین حال برای پیشگیری از بروز این اختلال متابولیک که میتواند منشأ شماری از بیماریهای دیگر باشد، دریافت کالری از منابع غذایی سالم، طبیعی و خانگی ضروری است. در این مطلب به شایعترین اشتباهات و عادتهای غلط در سبک زندگی که میتوانند منجر به بروز چاقی شوند، میپردازیم.
تغذیه نامناسب
اگر مرتب و زیاد از تنقلات، مواد غذایی فرآوری و بستهبندی شده استفاده کنید، در معرض چاقی قرار میگیرید. خوردن زیاد، کنترلنشده و به دفعات در طول روز و مصرف نوشیدنیهای شیرین و غذاهای آماده از عوامل مهم افزایش وزن هستند.
بیتحرکی
اگر هرگز ورزش نمیکنید و به هیچ شکلی از فعالیت بدنی تن نمیدهید بهشدت در معرض ابتلا به چاقی هستید. نشستن زیاد در طول روز نیز این خطر را تشدید میکند. حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش سبک یا ۹۰ دقیقه ورزش سنگین در هفته برای جلوگیری از چاقی در هر فردی ضروری است.
وراثت
ژنتیک هم عامل مهمی در بروز چاقی است و اگر اعضای خانواده شما چاق هستند شما نیز بهاحتمال زیاد در معرض آن خواهید بود. هرچند سبک زندگی، نقش چندانی در وراثت ندارد اما این افراد نیز میتوانند با دنبالکردن الگوی سالم تغذیه و تحرک تا حد زیادی سلامت خود را تامین کنند.
کمکاری تیروئید
هیپوتیروئیدی یا کمکاری تیروئید اختلالی است که میتواند منجر به چاقی شود. سبک زندگی ناسالم یکی از دلایل اصلی کمکاری تیروئید و چاقی است. همچنین بههم خوردن تعادل هورمونی میتواند عامل بروز این اختلال تیروئیدی باشد.
استرس بیش از حد
استرس مزمن و طولانی مدت یکی از دلایل ناخواسته در بروز چاقی و اضافه وزن است. استرس میتواند برنامههای کاهش وزن شما را مختل کرده و انجام این کار را برایتان مشکل کند.