• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 مهر 1398
کد مطلب : 84945
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j7XW
+
-

پرداخت خسارت سیل به کشاورزان البرزی

پرداخت خسارت سیل به کشاورزان البرزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز از پرداخت خسارت سیل به کشاورزان استان در اواخر مهرماه خبر داد.

به گزارش مهر، فروردین امسال بارش باران بسیاری از استان‌های کشور را درگیر کرد. تداوم این بارش‌ها طی چند روز گلستان، فارس، خوزستان، لرستان و حتی کرمانشاه را که هنوز از خسارت سنگین زلزله رها نشده بود، درگیر خرابی‌های گسترده در بسیاری از حوزه‌ها از جمله کشاورزی کرد.

جاری شدن سیل از دل کوه‌ها و نقاط کوهستانی تا سطح معابر شهری و روستایی، خانه و سرمایه مردم را با خود برد و در شهرها و روستاها با نفوذ در نقاط مختلف مسکونی، کشاورزی و حتی صنعتی، خانه‌ها و کسب و کارها را اسیر حجم بالای خسارت‌های مالی کرد.

در این‌ میان استان‌هایی که از تخریب‌های سنگین سیل در امان مانده بودند، برای کمک به استان‌های بحران‌زده از سیل انتخاب شدند. استان البرز نیز به عنوان معین استان خوزستان تعیین شد.

به دنبال اخذ این تصمیم از سوی دولت، مسئولان البرزی برای ارائه خدمات و کمک‌رسانی به هموطنان خود راهی شهرستان «باوی» خوزستان شدند. سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در این زمینه نقشی سازنده داشت، به طوری که مهرماه در ویژه‌مراسم تجلیل از امدادرسانان به نقاط سیل‌زده کشور، لوح سپاس دریافت کرد.

اما در جریان بارش‌های سنگین فروردین، استان البرز نیز مانند تعداد زیادی از استان‌های کشور درگیر وقوع سیلاب و ورود آن به سطح اراضی کشاورزی شد، به نحوی که چندین هکتار از اراضی زراعی و باغی دچار خسارت شد.

به دنبال ظهور این‌ خسارت‌ها و زیانی که از نظر ارزش ریالی به کشاورزان و باغداران وارد شد، دولت اعلام کرد که بخش مهمی از خسارت‌های وارده به آنها را بر اساس اعلام و ثبت درخواست در سامانه «سجاد» پرداخت خواهد کرد.


نظرآباد بیشترین خسارت را دید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز در خصوص میزان خسارات واردشده به اراضی کشاورزی این استان در جریان سیل فروردین اظهار کرد: میزان این خسارت‌ها در حوزه زراعی و باغی شهرستان‌های ساوجبلاغ، نظرآباد، کرج، اشتهارد و طالقان به ترتیب ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال، ۵۹ هزار و ۴۰۰ میلیون ریال، 8۷۲۶ میلیون ریال، 3۲۰۰ میلیون ریال و 2۴۴۰ میلیون ریال بوده است.

 «سیدمجید موسوی» میزان خسارت به حوزه‌های دام، طیور و آبزیان را ۵۸ هزار و ۶۰۴ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: با احتساب این رقم در کل مجموع خسارات واردشده به حوزه کشاورزی استان ۱۴۷ هزار و ۸۷۰ میلیون ریال است.وی اضافه کرد: در مجموع در بخش زراعت ۹۸۰ هکتار و در بخش باغبانی ۲۱۲ هکتار از اراضی استان در جریان سیل روزهای ابتدایی امسال خسارت دید.

وی در ادامه گفت: بیشترین حجم خسارت وارده در بخش زراعت در شهرستان نظرآباد ۷۴۰ هکتار و در شهرستان ساوجبلاغ ۱۲۰ هکتار بوده و در بخش باغبانی نیز در شهرستان ساوجبلاغ ۷۵ هکتار و در شهرستان طالقان ۳۸ هکتار بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز عنوان کرد: عمده محصولات خسارت‌دیده در بخش زراعت مشتمل بر صیفی و سبزی، گندم، جو، نخود و یونجه بوده است. موسوی همچنین تاکید کرد: در حوزه باغ‌ها نیز بیشتر به هسته‌دارها و دانه‌دارها از جمله گیلاس، آلبالو، هلو، سیب، گلابی، آلو و گردو خسارت وارد شد.

وی گفت: در زمینه جبران خسارات واردشده به کشاورزان و باغداران البرزی تاکنون از محل ماده ۱۰ مبلغ ۲۹ هزار و ۶۵۰ میلیون ریال مصوب شده و مبلغ ۱۴ هزار و ۸۲۵ میلیون ریال تخصیص داده شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز تشریح کرد: طی مراحل کارشناسی، تکمیل صورت‌جلسات و ورود اطلاعات در سامانه وزارت کشور سجاد و پیگیری‌های ممتد، سرانجام تاییدیه پرداخت اکثر خسارت‌دیدگان دریافت شده است.

موسوی افزود: از سوی دیگر با تبادل موافقت‌نامه با سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان و همچنین مجوز پرداخت از استانداری البرز، در دهه آخر مهرماه پرداخت مبالغ تعیین‌شده شروع و واریز مستقیم آن در حساب اعلامی کشاورزان اجرایی می‌شود.

وی اشاره کرد: با توجه به زمان‌بر بودن مراحل ثبت اطلاعات خسارت‌دیدگان سیل در سامانه قرارگاه بازسازی وزارت کشور و طی مراحل در کمیته تخصصی- کارگروه شهرستانی و استانی، تعداد ۳۲۸ پرونده ثبت نهایی شد و برای تعداد ۲۴۹ پرونده نیز دستور پرداخت به مبلغ ۹۲۵۰ میلیون ریال صادر شده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بیان کرد: همچنین تعداد ۱۳۳ نفر به بانک‌های کشاورزی و توسعه تعاون و به منظور برخورداری از تسهیلات کم‌بهره ۴ درصد معرفی شده‌اند که تاکنون در این قالب 2 هزار میلیون ریال تسهیلات به ۳۸ متقاضی پرداخت شده است.

موسوی اضافه کرد: با توجه به دستورالعمل هیات دولت در خصوص پرداخت تسهیلات برای جبران خسارت‌های واردشده به کشاورزان، به دلیل پایین بودن سطح خسارت و ارزش ریالی آن در سطح برخی اراضی زراعی و باغی، دریافت این تسهیلات با استقبال کم متقاضیان مواجه بوده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :