• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 21 مهر 1398
کد مطلب : 84666
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LMqA
+
-

آماده‌باش تیم سلامت همدان در مرز  مهران

سلامت
آماده‌باش تیم سلامت همدان در مرز  مهران

فاطمه کاظمی| همدان ـ خبرنگار:

از آنجایی که همدان بر سر راه کربلا قرار دارد و این روزها میزبان زائران اربعین است، همه دستگاه‌ها تلاش می‌کنند بهترین خدمات را به زائران امام حسین (ع) ارائه دهند و کارنامه پرباری از خود بر جای بگذارند. فعالیت دستگاه‌های دولتی و غیردولتی همدان در حوزه خدمات‌رسانی به زائران اربعین محدود به مرزهای استان همدان نمی‌شود و آنها موظفند در مرز ایلام نیز خدمات ارائه کنند. 

یکی از موضوعات مهم در این زمینه حفظ سلامت و بهداشت زائران به منظور پیشگیری از مشکلات بعدی است که اهمیت فراوانی دارد. بر این اساس گروهی از کارشناسان بهداشتی استان به مرز مهران اعزام خواهند شد و خدمات ارائه خواهند داد. 


استان معین 

سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و پدافند غیرعامل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا به همشهری می‌گوید: از اولین سالی که موضوع راهپیمایی اربعین در کشور مطرح شد، دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا همدان به عنوان معین دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام به مرز مهران نیرو اعزام می‌کند، اما امسال شرایط کمی متفاوت است چون دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا به عنوان معین دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه هم معرفی شده است. 

محمد ربیع‌یگانه توضیح می‌دهد: همچنین همدان امسال حالتی شبیه پایانه پیدا کرده است و زائران 5 استان از شهرهای شمال شرقی کشور از همدان به مرز مهران اعزام خواهند شد، البته بیشتر زائران عتبات عالیات از همدان عبور می‌کنند اما این 5 استان حتما باید از همدان عبور کنند. بنابراین وظیفه همدان امسال در برابر زائران اربعین سنگین‌تر از هر سال است. در استان نیز استقرار نیروهای بهداشتی مخصوص زائران اربعین را نیز خواهیم داشت. 


اعزام 20 کارشناس

سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و پدافند غیرعامل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا بیان می‌کند: امسال از دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا 20 کارشناس مبارزه با با بیماری‌های واگیردار همراه با تجهیزات کامل شامل خودرو، راننده و نیروهای پشتیبانی به مرز مهران اعزام خواهند شد. 

ربیع‌یگانه با بیان این‌که 6 مهندس بهداشت محیط و حرفه‌ای نیز به صورت گروه‌های 2 نفره به همراه تجهیزات کامل اعزام خواهند شد که براساس نیاز فعلی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا انجام می‌شود، می‌افزاید: این نیروها حداقل به مدت یک هفته تا 10 روز در مرز مهران مستقر خواهند شد و در کنار نیروهای درمانی که وظیفه مراقبت سندرومیک را برعهده دارند، سرکشی به مواکب، اغذیه‌فروشی‌‌ها، استراحتگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی را برعهده خواهند داشت. 


برگشت زائران

سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و پدافند غیرعامل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا می‌گوید: معمولا دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام مدیریت بخش پل زائر به سمت پایانه مرزی مهران را به دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا واگذار می‌کند که مهم‌ترین بخش محسوب می‌شود. 

در مسیر رفت زائران مشکلات چندانی نداریم، بلکه در برگشت زائران است که باید مراقب باشیم زائران با بیماری وارد کشور نشوند. گروه‌های درمانی با استفاده از دستگاه‌های لیزری تب‌سنجی زائران را انجام خواهند داد و اگر کسی تب بالایی داشته باشد، از آنها مراقبت‌های ویژه می‌شود. 

وی یادآور می‌شود: امسال مانند هر سال بنده هم به عنوان مسئول تیم‌ها به مرز مهران اعزام خواهم شد تا کار برنامه‌ریزی و تامین نیروها را انجام دهم. 


توصیه به زائران

سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و پدافند غیرعامل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا با اشاره به این‌که ابتلا به بیماری‌های مختلف در این اجتماع عظیم امری عادی است، اما با رعایت نکات بهداشتی می‌توان از ابتلا و مهم‌تر از آن انتقال به دیگران جلوگیری کنند به زائران توصیه می‌کند: همراه داشتن ماسک یکبارمصرف، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از آب بطری‌شده و همراه داشتن آب سالم و بهداشتی برای شست‌وشوی شیشه شیر توسط مادران دارای نوزاد شیرخوار و همچنین خودداری از مصرف سبزی متفرقه و غذاهای سرد می‌تواند در پیشگیری و انتقال بیماری‌های مختلف موثر باشد. 

محمد ربیع‌یگانه می‌گوید: همکاران من بسته‌های آموزشی بین زائران توزیع خواهند کرد و در موکب‌ها نیز این بسته‌ها موجود خواهد بود تا زائران با نکات بهداشتی لازم آشنا شوند. قطعا دانشگاه‌های علوم‌پزشکی دیگر استان‌ها هم برنامه‌هایی مانند این خواهند داشت. امیدواریم زائران به این موارد توجه کنند تا سفر ایمن و سلامتی داشته باشند.

این خبر را به اشتراک بگذارید