• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 20 مهر 1398
کد مطلب : 84502
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k9nN
+
-

قم؛ مقصد گردشگران سلامت کشورهای اسلامی

  زینب حیدری  _  قم - خبرنگار

قم را همه با نام شهر کریمه اهل بیت(ع) و مسجد مقدس جمکران می‌شناسند. مکان‌های مقدسی که نام و آوازه قم را جهانی کرده‌اند و به گفته مسئولان استانی، سالانه حدود 25 میلیون زائر و گردشگر داخلی و 2 میلیون و 500 هزار گردشگر خارجی را به خود جذب می‌کند. همین ظرفیت‌ها به علاوه مکان‌های تاریخی و گردشگری و زیارتی هم روز‌به‌روز بر جاذبه‌های این شهر افزود تا آنجا که بنای توسعه اقتصادی قم را گردشگری قرار دادند. حضور این همه گردشگر و مسافر و سکونت بیش از یک میلیون و 300 شهروند قمی موجب شد دامنه خدمات درمانی نیز گسترش یابد. پس از آن بود که در پیشنهادهای گردشگری موضوع گردشگری سلامت در سال‌های اخیر مطرح شد.

به گفته فعالان حوزه درمانی، ظرفیت‌های درمانی قم کماکان به معرفی نیاز دارد، اما حالا بسیاری از گردشگران خارجی به‌ویژه از کشورهای عراق و افغانستان، قم را به عنوان مقصد درمانی خود برمی‌گزینند.
چندی پیش بود که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم از مراجعه بیش از ۲۰ هزار تبعه غیرایرانی به مراکز درمانی استان در سال ۹۷ خبر داد که بیش از 15 هزار نفر آن کشور افغانستان و حدود 1500 نفر از عراق بودند. قم اما مقصد درمانی تعدادی از گردشگران پاکستان، هند، آذربایجان، عربستان، ترکیه، مالزی و اندونزی بوده است که این موضوع نشان می‌دهد ظرفیت اقبال برای درمان گردشگران در استان قم وجود دارد. در این میان اما و اگرهایی هم موجب شده است این موضوع نتواند آن‌گونه که باید پیش برود. از معضل دلالان گردشگری سلامت گرفته تا نبود تبلیغات مناسب برای معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران است.

معاون استاندار قم معتقد است رونق گردشگری سلامت نرخ بیکاری 12 درصدی قم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. به اعتقاد محسن بهشتی، قم یکی از شهرهای خدماتی به شمار می‌آید اما قابلیت‌های زیادی برای رونق گردشگری سلامت ندارد.
معاون استاندار قم ایجاد بیمارستان هزار تختخوابی و ساخت هتل‌های 4 و 5 ستاره را یکی از جاذبه‌های موثر در گردشگری سلامت می‌داند که در صورت جذب گردشگر تا حد زیادی می‌تواند منجر به رونق اقتصادی و کاهش بیکاری شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قم هم توسعه گردشگری سلامت در استان را نیازمند هماهنگی‌ها و تفاهم‌هایی می‌داند که در نهایت منجر به امضای تفاهم‌نامه همکاری بین میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی قم شده است. 
به گفته حمید یزدانی، این تفاهم‌نامه به شرکت‌های خدمات مسافرتی ابلاغ شده، زیرا این شرکت‌ها مجریان دارای شرایط جذب گردشگران سلامت هستند. با وجود این، یکی از مواردی که می‌تواند موجب رونق گردشگری سلامت شود، رفع کمبودهای مراکز درمانی و دریافت مجوز بین‌المللی برای پذیرش بیماران خارجی است.

مجوز بین‌المللی پذیرش بیماران غیرایرانی یکی از مواردی است که مراکز درمانی استان قم اگرچه دیر اما با همه توان برای دریافت آن تلاش کردند. تا چندی پیش تنها بیمارستان نکویی این مجوز را داشت اما بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم اکنون بیمارستان شهید بهشتی و مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی این مجوز را اخذ کرده‌اند. درمانگاه چشم‌پزشکی جوادالائمه(ع) و برخی دیگر از درمانگاه‌ها و کلینیک‌های استان نیز در مسیر دریافت این مجوز هستند و به نظر می‌رسد این اقدام گام بلندی در بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری سلامت باشد. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید