• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
چهار شنبه 17 مهر 1398
کد مطلب : 84020
+
-

نبض تولید در مناطق روستایی و عشایری می‌تپد

معاون میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری : 60 درصد از صنایع‌دستی این استان در روستاها تولید می‌شود

تولید
نبض تولید در مناطق روستایی و عشایری می‌تپد

   در چهارمحال و بختیاری روستاییان و جامعه عشایری سهم بالایی در تولید صنایع‌دستی و موادغذایی منطقه دارند و با درنظر گرفتن مواد اولیه بومی که این گروه از تولیدکنندگان استفاده می‌کنند، می‌توان گفت بهترین فرصت برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وجود دارد. به گزارش تسنیم، با بررسی تاریخ مشخص می‌شود شهرها حیات خود را از زندگی عشایری و روستایی آغاز کردند و سپس به جوامع مدرن تبدیل شدند و عشایر و روستاییان علاوه بر این‌که سرمنشأ جامعه بشری در گذشته بوده‌اند، در زمان حال نیز به عنوان قشری با ارزش افزوده بالا محسوب می‌شوند. مناطق روستایی و عشایری علاوه بر تداعی ساده‌زیستی و همخوانی با طبیعت، نماد تولید مواد غذایی ارگانیک و صنایع غیرآلاینده هستند؛ صنایع و تولیداتی که در زمان فعلی کشور و نیاز به اتکا بر تولید داخلی می‌توانند علاوه بر تأمین خوراک مردم نقش مهمی در رونق اقتصاد و ارزآوری داشته باشند. این مهم در چهارمحال و بختیاری با دارا بودن جمعیت بالای روستایی و عشایری می‌تواند در صورت تامین زیرساخت‌های مناسب علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در کاهش آمار بیکاری نیز نقش داشته باشد. بر اساس آمار سهم بالایی از تولیدات صنایع‌دستی استان در جوامع روستایی و عشایری انجام می‌شود.


تولید صنایع‌دستی در روستاها

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به این‌که بخش مهمی از صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در روستاها تولید می‌شود، اظهار کرد: بافت‌های داری، گلیم، چوقا، خورجین، قالی، خاتم، سرمه‌دوزی و سیاه‌چادر از جمله این صنایع‌دستی هستند.
«مهرداد رئیسی» با بیان این‌که در روستای شیخ شبان 100 نفر در زنجیره تولید خاتم فعالیت دارند، افزود: در روستای دورک اناری نیز اشتغال به سرمه‌دوزی ایجاد شده است.
وی گفت: در بحث جاجیم‌بافی نیز در روستاهای استان اشتغال مناسبی ایجاد شده است.
رئیسی با اشاره به این‌که 60 درصد تولیدات صنایع‌دستی در روستاها است، ادامه داد: در سند توسعه صنایع‌دستی آموزش و توانمندسازی روستاییان دارای اولویت است.
معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که تسهیلات ارزان قیمت با سود 4 تا 6 درصد به روستاییان برای رونق صنایع‌دستی پرداخت می‌شود، اضافه کرد: به منظور ایجاد اشتغال و درآمد ثابت برخی تولیدات روستاییان توسط اتحادیه‌های صنایع‌دستی خریداری می‌شود. در روستای خویه منطقه موگویی بازفت اتحادیه روستایی علاوه بر تأمین مواد اولیه گلیم و چوقا، محصول نهایی را نیز خریداری می‌کند.
رئیسی با اشاره به این‌که براساس اعتبارات موجود آموزش در روستاهای استان احیا می‌شود، گفت: در روستاهایی که قابلیت تولید صنایع‌دستی منسوخ‌شده وجود دارد، آموزش‌های احیا ارائه می‌شود، به طور مثال در بحث احیای جاجیم برنامه‌هایی در روستای پیربلوط در حال اجرا است.
وی با بیان این‌که به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها باید بسته‌های تشویقی تعیین شود، افزود: با ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت، آموزش و حمایت از تولیدکنندگان روستایی می‌توان اشتغال و اقتصاد را در این مناطق شکوفا کرد.


عشایر، تولیدکنندگان گوشت قرمز و لبنیات

عشایر استان نیز همواره در موقعیت‌های مختلف کشور علاوه بر پایداری و پایمردی نقش مهمی در تولید گوشت قرمز و لبنیات دارند.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به این‌که استان دارای 126 هزار و 39 نفر عشایر در قالب 14 هزار و 767 خانوار است، اظهار کرد: عشایر استان با یک میلیون و 500 رأس دام سبک تا 25 درصد گوشت قرمز، 20 درصد لبنیات و 35 درصد صنایع‌دستی استان را تولید می‌کنند.
«یحیی حسین‌پور» با بیان این‌که در سال جاری نزدیک به 700 کیلومتر از ایل‌راه‌های عشایر بازسازی، 6 دهانه پل احداث و نزدیک به 25 آبشخور احداث شد، گفت: در 6 ماه ابتدای امسال 15 میلیارد تومان تسهیلات با سود 10 درصد به متقاضیان عشایر به بانک معرفی شده است.
وی با اشاره به این‌که در اداره کل امور عشایر اهدافی از جمله یکسان‌سازی عشایر به صورت داوطلب و نه اجباری پیگیری می‌شود، افزود: برای عشایر استان به لحاظ وجود مراتع و چشمه‌های مطلوب در چهارمحال و بختیاری و خوزستان شرایط کوچ فراهم است.
حسین‌پور با بیان این‌که عشایر باید به فناوری و تکنولوژی‌های روز مجهز باشند، ادامه داد: وجود پنل‌ها و آبگرمکن‌های خورشیدی عشایر را از تهیه سوخت‌هایی مانند چوب درختان بی‌نیاز می‌کند.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به این‌که برنامه‌ریزی وزارت نیرو در سال آینده تهیه 25 هزار پنل خورشیدی است، اضافه کرد: برای دریافت این پنل‌های خورشیدی پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.
وی با بیان این‌که تسهیلات ارزان قیمت با سود 4 درصد برای کشت گیاهان دارویی به عشایری اختصاص می‌یابد، گفت: به ازای هر هکتار به متقاضیان 10 میلیون تومان با زمان بازگشت 5 ساله پرداخت می‌شود.
حسین‌پور در پایان از عشایر چهارمحال و بختیاری خواست با توجه به بارندگی‌های زودرس فصل پاییز به منظور جلوگیری از هرگونه خسارت و آسیب، استان را ترک کنند.


   اجرای طرح‌های هدفمند

در مناطق روستایی استان می‌توان به استعداد بالای تولید محصولات کشاورزی و باغی توجه کرد و در یک کلام می‌توان گفت با توجه به شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری می‌توان تولید ملی را در مناطق عشایری و روستایی با اجرای طرح‌های هدفمند عملیاتی کرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید