• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
چهار شنبه 17 مهر 1398
کد مطلب : 83969
+
-

معلمان غایب کلاس‌های درس

معاون منابع انسانی اداره آموزش و پرورش خراسان شمالی: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهیم مشکل کمبود معلم در کلاس‌های استان مدیریت شده است

گزارش
معلمان غایب کلاس‌های درس

با وجود گذشت ۲ هفته از آغاز سال تحصیلی جدید، هنوز برخی کلاس‌های درس در استان خراسان شمالی، معلم ندارند و دانش‌آموزان در مدرسه سرگردان و بلاتکلیف هستند. این در حالی است که آموزش و پرورش خراسان شمالی، پیش‌تر اعلام کرده بود که ابلاغ تمام معلمان قبل از فرارسیدن مهرماه، داده شده و آغاز سال تحصیلی هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود، اما اکنون برخی خانواده‌ها می‌گویند که فرزندانشان در مدرسه معلم ندارند. به گزارش ایرنا، مادر یکی از دانش‌آموزان مدرسه شهید طالب‌زاده در شهر بجنورد در این باره گفت: پسرم می‌گوید تا آخر هفته پیش معلمی به کلاسشان نیامده بود و آنان به علت نبود معلم، در کلاس و یا حیاط مدرسه بازی کرده و از سر و کول هم بالا می‌رفتند. 

«رویا کاظمی» افزود: بعضی وقت‌ها هم معاون و یا نیرویی دیگر از دفتر مدرسه، برای جلوگیری از سر و صدای بچه‌ها، کلاس را مدیریت کرده و بدون این‌که درسی بدهد مشق شب به آنها داده است. وی با گلایه از این‌که چرا باید دانش‌آموزان تاوان بی‌برنامگی مسئولان را پس بدهند، افزود: آموزش و پرورش می‌گوید معلم هست، پس چرا کلاس‌ها بدون معلم است؟ آیا جانمایی‌ها مشکل دارد؟ چرا آموزش و پرورش جانمایی معلمان را پیش از آغاز سال تحصیلی نهایی نکرده است؟ کاظمی اظهار کرد: مگر جانمایی کردن و نهایی شدن ابلاغ معلمان چقدر پیچیده است که این‌قدر طولانی می‌شود؟ 

در این میان، اذعان به کمبود معلم حتی از زبان راهبرهای آموزشی مدارس هم شنیده می‌شود اما نمی‌خواهند نامی از آنان برده شود. یکی از راهبران آموزشی در مدارس روستایی بجنورد گفت: بیشتر مدارس، هنوز معلم ندارند و دانش‌آموزان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و البته علت آن کمبود معلم و سخت بودن مدیریت در این شرایط است. آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم، دست به دامن نیروهای خریدخدماتی، حق‌التدریس و بعضا بازنشسته شده است و همین امر بعضا گلایه خانواده‌ها که در توانایی آموزشی این افراد تردید دارند، برانگیخته است. 


استفاده از نیروهای حق‌التدریس 

هفته پیش، خانواده‌های دانش‌آموزان در شهر قاضی، از توابع شهرستان مانه و سملقان، در اعتراض به این‌که معلمان برخی مدارس، از نیروهای حق‌التدریسی هستند، با حضور در اداره آموزش و پرورش شهرستان به این امر انتقاد کردند. فرماندار شهرستان مانه و سملقان در این باره گفت: کمبود معلم در مدارس این شهرستان مدیریت شده است و اکنون هیچ کلاسی بدون معلم نیست. «محمودرضا معموری» اظهار کرد: مشکل کمبود معلم با به کارگیری نیروهای حق‌التدریس و یا خریدخدماتی جبران شده است. 

وی درباره گلایه‌های خانواده‌های شهر قاضی و حضور آنان در اداره آموزش و پرورش شهرستان مانه و سملقان گفت: این خانواده‌ها از به‌ کارگیری معلم حق‌التدریس در مدارس گلایه‌مند بودند و ادعا می‌کردند که نیروی حق‌التدریس و تازه‌کار، توان و مهارت لازم را برای آموزش دادن به دانش‌آموزان ندارد. فرماندار شهرستان مانه و سملقان افزود: این گلایه و نگرانی‌ها در شرایطی است که این نیروها پیش از حضور در کلاس‌های درس، آموزش‌های لازم را فراگرفته و با آمادگی کامل برای تدریس در مدارس حاضر می‌شوند. 


نارضایتی برخی معلمان از محل خدمت 

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر این‌که کمبود نیروی معلم در مدارس استان مدیریت شده است، گفت: اکنون هیچ کلاسی در مدارس استان بدون معلم نیست، معلمان ابلاغ‌های خود را گرفته‌اند و جانمایی‌ها انجام شده است. «قنبرعلی خوش‌آیینه» اظهار کرد: در این میان، شماری از معلمان نسبت به محل خدمت خود ابراز نارضایتی کرده و خواستار جابه‌جایی هستند و مشکل خالی بودن کلاس‌ها هم مربوط به این معلمان است. وی افزود: شمار این معلمان، حدود ۴۰ نفر است که تکلیف آنان هم از ابتدای هفته جاری مشخص شده است. 

این مسئول گفت: از ابتدای این هفته، با هر معلمی که در کلاس و محل خدمت خود حاضر نباشد، برخورد می‌شود و بابت غیبتی که دارد، کسر از حقوق برای او لحاظ می‌شود. خوش‌آیینه خاطرنشان کرد: در این مدت، کلاس‌های خالی از معلم، توسط مدیر، معاون و یا سایر همکاران اداره شده و مشکل در برخی مدارس هم با تشکیل مدرسه در نوبت دوم، حل شده است. معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به خانواده‌ها اطمینان می‌دهیم مشکل کمبود معلم مدیریت شده و اکنون هیچ کلاس درسی بدون معلم نیست.  ۱۶۵ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲ هزار آموزشگاه خراسان شمالی زیر نظر ۱۴ هزار معلم تحصیل می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید