• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 15 مهر 1398
کد مطلب : 83412
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xOv3
+
-

آب‌های خوزستان گرفتار ماهی‌های غیربومی

معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات خوزستان گفت: حضور گونه غیربومی تیلاپیا در آب‌ها و تالاب‌های استان مساله جدیدی نیست و باید گفت آب‌های خوزستان چند سالی است که درگیر گونه‌های غیربومی است.«کوروش میرزایی» در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اخبار منتشرشده مبنی بر حمله گونه غیربومی ماهی تیلاپیا به آب‌های خوزستان اظهار کرد: تیلاپیا گونه‌ای است که در شرایط نامطلوب و دشوار می‌تواند به‌خوبی رشد کند و به تکثیر بپردازد. در چنین شرایطی قطعا گونه‌های محلی دشوارتر می‌توانند رشد و زاد و ولد داشته باشند.

وی در خصوص تقویت گونه‌های محلی و بومی در استان گفت: برای آن‌که گونه‌های بومی و محلی بتوانند در آب‌های خوزستان به تکثیر بپردازند و آنها را تقویت کرد، باید شرایط تالاب‌ها را بهینه و حقابه‌شان را به آنها اختصاص داد. میرزایی افزود: اگر حقابه تالاب‌ها به‌خوبی تخصیص داده و آب رودخانه‌ها نیز تامین شود، گونه‌های ارزشمند محلی قطعا می‌توانند رشد کنند و خود را نشان دهند. معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات خوزستان بیان کرد: در زمان کمبود آب و خشکسالی و عدم تامین حقابه تالاب‌ها، گونه‌های کم‌ارزش و نامطلوب بهتر رشد می‌کنند و شرایط برای زادآوری آنها فراهم خواهد شد.

میرزایی ادامه داد: زمانی که گونه‌های غیربومی و نامطلوب رشد و زاد و ولد می‌کنند، گونه‌های غیربومی نمی‌توانند به خوبی رشد کنند و این مساله می‌تواند یک خطر برای رشد گونه‌های محلی باشد.به گفته این مسئول، رشد و هجوم گونه‌های غیرمحلی آبزی مانند تیلاپیا به لحاظ فضا و شرایط تغذیه‌ای قطعا برای گونه‌های محلی مشکل‌ساز است، اما این موضوع را از حدود 5 سال پیش در منابع آبی استان شاهد هستیم و موضوع جدیدی نیست.

این خبر را به اشتراک بگذارید