• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 15 مهر 1398
کد مطلب : 83400
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g1LG
+
-

ظرفیت اهواز برای تبدیل شدن به شهر جهانی میناکاری

میناکاری، حرفه اصلی صابئین مندایی در اهواز است و حدود 5 هزار سال قدمت دارد

«صابئین مندایی» پیروان حضرت یحیی(ع) هستند که در شهر اهواز سکونت دارند و حرفه بیشتر آنها میناکاری است؛ هنری که قدمت آن به 5 هزار سال پیش می‌رسد و همچنان زنده است. به گزارش ایرنا، میناکاری جزو رشته‌های هنری خاص خوزستان است که توسط اقلیت مذهبی صابئین مندایی انجام می‌شود. در گذشته میناکاری اشیا نیز صورت می‌گرفت، اما اکنون اغلب روی زیورآلات انجام می‌شود.

میناکاری صابئین با میناکاری اصفهان بسیار تفاوت دارد. مواد اولیه مصرفی در میناکاری مندایی‌ها طلا و نقره و نقوش و تصاویر به ‌کار رفته در آن قایق، نخل، شتر، لنج، پل اهواز و... است و تنها منطقه تولید آن در کشور و استان خوزستان، شهرستان اهواز است. اهواز تیرماه امسال به عنوان «شهر ملی مینای صابئین» در کشور شناخته شد و به ثبت رسید و اکنون مسئولان تصمیم دارند این هنر ارزشمند را به جهان نیز معرفی کنند.


میناکاران صابئی شناخته‌شده نیستند

معاون صنایع‌دستی مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان در گردهمایی میناکاران صابئین مندایی که در اهواز برگزار شد، گفت: اهواز به عنوان «شهر ملی میناکاری» در کشور ثبت شده و این یک اتفاق بزرگ برای استان است، ولی میناکاری این شهر ظرفیت معرفی در سطح جهانی را نیز دارد.

«شکرالله قاسمی» افزود: از صنعتگران این حرفه درخواست می‌کنم با ارتباط موثر با معاونت صنایع‌دستی کمک کنند این شهر به عنوان مرکز جهانی میناکاری صابئین به دنیا معرفی شود. وی با ابراز تاسف از معرفی نشدن صنعتگران صابئی گفت: ارتباط با هنرمندان شاخص این صنعت بسیار ضعیف است و بسیاری از آنها آنچنان که باید، شناخته‌شده نیستند.

قاسمی بیان کرد: هرچند این صنعت هنری بازار فروش دارد و هنرمندان آن در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی نیز شرکت می‌کنند، اما اگر 5 صنعتگر شاخص میناکار صابئی را نام ببرند، من آنها را نمی‌شناسم چراکه از میراث فرهنگی کارت شناسایی دریافت نکرده‌اند.

معاون صنایع‌دستی مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: مسئولیت بزرگی روی دوش میناکاران مندایی اهواز است. آنها می‌توانند پیگیر نام‌گذاری یکی از میدان‌ها یا خیابان‌های اهواز به نام صنعت - هنر میناکاری باشند که خود مبدع آن هستند. قاسمی گفت: اهواز 4 ورودی دارد که می‌توان پیگیر نصب تابلوی خوش‌آمدگویی به شهر میناکاران مندایی کشور در یکی از آنها شد.

وی اظهار کرد: از صنعتگران این حرفه انتظار داریم خودشان هم پیگیر باشند و با ارگان‌هایی مانند شهرداری، فرمانداری و استانداری ارتباط لازم را داشته باشند. این مسئول با بیان این‌که صابئین مندایی سهم بزرگی در رونق گردشگری اهواز دارند، گفت: میناکاری اهواز بخش بزرگی از جاذبه‌های گردشگری خوزستان و اهواز هستند و ما امیدواریم که بتوانیم به این صنعت به دید یک فرصت نگاه کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید