• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 15 مهر 1398
کد مطلب : 83339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6L6R
+
-

الگوی مصرف موادغذایی خوزستانی‌ها بررسی می‌شود

طرح ملی «بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه‌ای خانوار و فرد» با هدف شناسایی جمعیت در معرض ناامنی غذایی خوزستان و بهبود وضعیت غذایی توسط دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز اجرا می‌شود

طرح
الگوی مصرف موادغذایی خوزستانی‌ها بررسی می‌شود

رئیس مرکز بهداشت خوزستان از اجرای فاز دوم طرح ملی «بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه‌ای خانوار و فرد» توسط دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد. دکتر «مهدی حسینی‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: مرحله دوم این طرح ملی از مرداد سال جاری در اهواز و شهرستان‌های اندیمشک، ایذه، اندیکا، باغملک، رامشیر و مسجدسلیمان در حال اجراست.

وی ادامه داد: این طرح با اهداف شناسایی جمعیت‌های در معرض ناامنی غذایی، شناسایی عوامل خطر تغذیه‌ای مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر، بررسی تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی و در نهایت استفاده از اطلاعات این بررسی به منظور برنامه‌ریزی‌های کلان و بهبود وضعیت تغذیه‌ای خانوارهای ایرانی در کشور و از جمله دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حال اجراست.

حسینی‌زاده بیان کرد: فاز نخست این طرح زمستان 97 برای 23 خوشه اجرا شد و فاز دوم آن تابستان و پاییز امسال در 22 خوشه شامل 88 خانوار در سطح دانشگاه علوم پزشکی اهواز با روشی همسان با کل کشور در حال اجراست. رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: در مراجعه 2 کارشناس تغذیه به عنوان پرسشگر طرح طی 2 روز غیرمتوالی به منازل خانوارهایی که به صورت تصادفی توسط مرکز آمار ایران انتخاب شده‌اند، مراجعه و داده‌های الگوی مصرف مواد غذایی آنها را جمع‌آوری می‌کنند. آنها طی این 2 روز، علاوه بر فهرست‌برداری از 12 خانوار، 4 خانوار را تن‌سنجی و ضمن توقف یک تا 2 ساعته نزد هر خانوار، پرسشنامه‌هایی شامل سوالاتی درباره غذاهای مصرفی و وزن آنها تکمیل می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: تعیین الگوی مصرف مواد غذایی راهنمای مفیدی برای آموزش افراد، ارتقای سواد مصرف غذایی و سیاست‌گذاری‌های تغذیه‌ای است و به محققان کمک می‌کند الگوهای موجود و ارتباط آنها با عوامل خطر بیماری‌ها را بهتر شناسایی کنند و همچنین راهنمای مفیدی برای تدوین توصیه‌های عملی تغذیه‌ای به مردم است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: اجرای این طرح با کمک و همیاری استانداری خوزستان، فرمانداری‌ها و فرماندهی نیروی انتظامی خوزستان با دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز انجام می‌شود. با توجه به ماهیت این مطالعه، از شهروندان درخواست می‌شود با تیم‌های پرسشگری مرکز بهداشت استان همکاری لازم را داشته باشند.

این خبر را به اشتراک بگذارید