• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 10 مهر 1398
کد مطلب : 82442
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9xvZ
+
-

ثبت ملی محوطه باستانی 3 هزار ساله گیلان

 معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان گفت: محوطه باستانی کاسی‌سرای شهرستان فومن با بیش از 3 هزار سال قدمت به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی مناطق جلگه‌ای استان به همراه ۱۱ اثر غیر منقول دیگر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.«ولی جهانی» در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: کاسی‌سرا، روستایی کهن در در دهستان سردار جنگل است که اگرچه در منطقه‌ای مرتفع واقع نشده ولی در کاوش‌های باستان‌شناسی آثار قابل توجهی از ادوار گذشته از آنجا به دست آمده است.

به نظر می‌رسد این تپه باستانی یکی از آثار ارزشمند مربوط به دوره عصر آهن در جلگه‌های گیلان باشد که بسیار حائز اهمیت است. در بررسی‌های به عمل آمده، آثاری از خشت‌های دست‌ساز، سفالینه‌هایی با رنگ‌های متنوع و لایه‌های سوختگی مشاهده شده است.عمده‌ترین سفالینه‌هایی که از روی این تپه جمع‌آوری شده از نوع خاکستری و قرمز بودند که قدمت این نوع سفالینه‌ها به بیش از 3 هزار سال می‌رسد. 

باتوجه به این‌که این تپه باستانی اولین اثر شناسایی شده مربوط به پیش از اسلام در دشت‌های فومنات است، قرارگیری این اثر باستانی در مسیر راه قدیمی فومن به ماسوله و استفاده از صخره طبیعی به عنوان سکونتگاه در هزاره اول پیش از میلاد این احتمال وجود دارد، در آن دوره اقوام مختلف منطقه آشنایی کامل با ساخت بنا روی صخره‌های طبیعی را داشته‌اند. این سنت تا دوره تیموری و قاجاری نیز ادامه داشت که نمونه‌های آن در شهر تاریخی ماسوله و کهنه ماسوله قابل مشاهده است. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید