معاون توانبخشی بهزیستی استان قم با اشاره به وجود حدود ۴ هزار معلول کمشنوا و ناشنوا در استان قم از انجام ۷ عمل کاشت حلزون در 6 ماه نخست امسال خبر داد.
به گزارش ایسنا، «محمدعلی مقدمخواه» با تبریک هفته ناشنوایان گفت: اولین اقدام سازمان بهزیستی در حوزه ناشنوایان بحث پیشگیری و کنترل شنوایی افراد از بدو تولد است. از سنوات گذشته، طرح غربالگری شنوایی نوزادان در سراسر کشور در حال اجراست و استان قم هم جزو استانهای موفق در این زمینه است.
وی اظهار کرد: در سال گذشته از بین متولدان استان حدود ۲۱ هزار نوزاد غربالگری شنوایی شدند و بعد از طی مراحل لازم حدود ۱۰۶ نوزاد به مراحل تشخیصی و درمان کمشنوایی ارجاع داده شدند. در ۶ ماه اول امسال هم از بین متولدان استان ۹۱۵۷ نفر معاینه شدند که حدود ۴۰ نفر مشکوک بودند و به مراحل تشخیصی و درمان فرستاده شدند. مراحل درمانی و تخصصی آنها با کمک بهزیستی
در حال انجام است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم با اشاره به آمار ناشنوایان زیر پوشش سازمان بهزیستی در قم توضیح داد: حدود ۴ هزار معلول کمشنوا و ناشنوا در استان قم وجود دارد که ۲400 نفر آنان را آقایان و 1600 نفر آنها را خانمها تشکیل میدهند. ۳۷۵ مورد بیماری خفیف، ۵۱۰ مورد شدید، 1۴۶۰ مورد بسیار شدید و 1۴۱۰ مورد متوسط در سطح معلولیت وجود دارد.
مقدمخواه در مورد خدمات بهزیستی به ناشنوایان افزود: نوزادان دارای مشکل ناشنوایی پس از ۶ ماهگی مورد عمل کاشت حلزون قرار میگیرند. در سال ۹۷ و ۶ ماه اول ۹۸ حدود ۲۸ مورد کاشت حلزون در استان داشتیم. تقریبا هزینه بیش از ۵۰ میلیون تومانی کاشت هر حلزون توسط سازمان و هیأتامنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران پرداخت میشود. وی گفت: پس از انجام عمل، به این دلیل که کودک درکی از صدا ندارد باید در کلاسهای گفتاردرمانی آموزشهای لازم را ببیند. حتی تا ۳سال بعد از دریافت وسیله کمکی باید این روند آموزشی ادامه داشته باشد. معاون توانبخشی بهزیستی استان قم خاطرنشان کرد: حمایت از این کودکان و استفاده از خدمات مرکز آموزشی و توانبخشی غیردولتی سخن به صورت یارانهای در اولویت سازمان بهزیستی است.
۴ هزار کمشنوا و ناشنوا در قم
در همینه زمینه :