رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه زیستپذیری فرهنگی مقوله بسیار مهمتری نسبت به زیستپذیری اجتماعی است، گفت: باید تلاش کرد شهری زیستپذیر و مناسب برای زندگی مردم فراهم کنیم.
به گزارش ایمنا، «نعمتالله اکبری» در نخستین همایش جمعبندی و تحلیل یکپارچه مشکلات شهر اصفهان با عنوان «جهاننما»، اظهار کرد: از حدود 2 سال پیش فرایند تهیه برنامه جامع در اصفهان کلید خورد که امیدواریم این طرح به صورت پایلوت در شهرهای کشور مورد استفاده قرار گیرد، گرچه این آرزو شاید خیلی محقق نشود زیرا تفکر و نحوه نگاه ما به اداره شهر و کشور کاملا معکوس با پارادیم فکری و برنامهریزی است.
وی افزود: سالها و دهههای زیادی حاکمیت برنامهریزی بر کشور و شهرها، ابتدا بودجه، برنامه و بعد آمار بوده، در حال حاضر نیز روال همین است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان تصریح کرد: شهرداری به عنوان یکی از شهرهایی که در حوزه برنامهریزی پیشتاز بوده، با آنچه که باید باشد، همچنان فاصله دارد.
وی تاکید کرد: اگر نخبگان و افرادی که از دانش و تخصص کافی برخوردار هستند، با برنامه جامع شهر همراه شوند، میتوان شهر را از بسیاری بلاها نجات داد.
اکبری با بیان اینکه ۹ سال پیش برنامه آمایش شهر اصفهان تهیه و ارائه شده، اما پس از ۲۲ جلسه شورای برنامهریزی، هنوز اجرایی نشده است، گفت: هرچند تجربههای برنامهیزی در ایران موفق نبوده، اما باید امیدوار به اجرایی شدن برنامه جامع باشیم تا دچار یأس فکری نشویم.
وی با تاکید بر اینکه هر فرایند برنامهریزی از ابتدا تا انتها دارای سه مرحله جدی است که اولین گام شناخت است، افزود: مشکل مدیران استانی و کشوری این است که عمده شناخت آنها ذهنی است، در حالی که آفت برنامهریزیها شناخت ذهنی بوده و البته شهرداری در این زمینه گامهای ارزندهای برداشته و سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز همکاری خوبی با این نهاد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه شناخت ما به اجبار ذهنی است، باید تلاش کنیم شناخت ذهنی را کامل کنیم و به سمت شناخت عینی پیش ببریم تا تصمیمگیریهای درستی داشته باشیم.
وی گام دوم فرایند برنامهریزی را تحلیل مشکلات دانست و گفت: تحلیل مشکلات روابط بین متغیرها، میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیریها را روشن خواهد کرد، پس از آن راهبردها شکل میگیرد و ما تجویزها را به عنوان خروجی این فرایند در اختیار مدیران اجرایی قرار میدهیم.
اکبری تصریح کرد: پس از تجویز، اجرای برنامه در اختیار مدیریت و برنامهریزی نیست و بر عهده مدیریت شهری است، اما سه گام تشخیص، تحلیل و تجویز را باید کاملا علمی و مستند در اختیار مجموعه مدیریت تصمیمگیر شهر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه براساس تحلیلها کمیسیونهای مختلفی برای برنامه جامع شهر اصفهان تشکیل شد، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر تحلیلها شکل گرفته و مشاور و کارشناسان سعی دارند آن را در قالب مدلهای مداخلهای بزرگمقیاس تمرین جدی کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان تاکید کرد: در پی تشخیص متغیرهای ریشهای هستیم تا شهری زیستپذیر و مناسب برای زندگی مردم فراهم کنیم.
وی گفت: تلاش میکنیم تجویزهای مناسبی را در اختیار مدیران قرار دهیم زیرا رسالتی از این مهمتر بر دوش کارشناسان و خبرگان شهر نیست.
اکبری ادامه داد: فرایند برگزاری جهاننما ارائه نقشه روابط علمی مشکلات شهر توسط مشاور، تقسیم افراد در گروههای مختلف و انجام بحث گروهی در ارتباط با نقشه مشکلات است.
وی با تاکید بر اینکه زیستپذیری فرهنگی مقوله بسیار مهمتری نسبت به زیستپذیری اجتماعی است، گفت: در آخرین مطالعاتی که در حوزه رضایت اربابرجوع در کشور انجام شده، از مجموع ۲۲ دستگاه آخرین نهادی که رضایت اربابرجوع را حاصل کرده، شهرداری بوده و این اصلا پسندیده نیست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: پاییز و زمستان سال گذشته ۲۳ دستگاه در کشور با توجه به سه شاخص میزان رضایت ارباب رجوع، اعتماد به مدیران و مسئولان همچنین میزان خودآگاهی آنها نسبت به مراجعهای که به دستگاهها داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند که میزان رضایت مردم اصفهان در بین ۳۱ استان رتبه ۱۸ و میزان اعتماد مردم به مسئولان رتبه ۲۹ بود.
وی تاکید کرد: برای زیستپذیری اجتماعی شهر اصفهان باید تلاش کرد.
دو شنبه 8 مهر 1398
کد مطلب :
81839
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/6rzL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved