• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
چهار شنبه 3 مهر 1398
کد مطلب : 80782
+
-

مقابله با گرد و غبار در کرمان اعتبار گرفت

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان: پروژه‌های مقابله با گرد و غبار در ۱۰ شهرستان کرمان، راور، شهربابک، سیرجان، انار، رفسنجان، ریگان، فهرج، بم و نرماشیر اجرایی خواهند شد

گوناگون
مقابله با گرد و غبار در کرمان اعتبار گرفت

به گفته رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، ۳۵ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با پدیده گرد و غبار به این استان اختصاص یافت. 

به گزارش ایرنا «مجید باغبانی» با بیان این‌که برای مقابله با پدیده گرد و غبار، برنامه‌‌ریزی گسترده‌ای انجام شده است، افزود: نهال‌کاری حدود 2۲۵۰ هکتار، احداث بادشکن بیولوژیک به طول ۲۰۰ کیلومتر، کنترل هرزآب در سطح 9۸۰۰ هکتار و احداث نزدیک به 1۵۰۰ کیلومتر تله‌های رسوب‌گیر از برنامه‌های این مجموعه برای مقابله با پدیده گرد و غبار در سال جاری است. 

وی گفت: این پروژه‌ها در ۱۰ شهرستان کرمان، راور، شهربابک، سیرجان، انار، رفسنجان، ریگان، فهرج، بم و نرماشیر اجرایی خواهند شد. 

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان گفت: به علت مشکلات بیشتر در 4 شهرستان شرقی ریگان، فهرج، بم و نرماشیر، سهم این شهرستان‌ها در این پروژه‌ها بیشتر است و بیش از ۶۰ درصد از کل این اعتبار در این شهرستان‌ها هزینه می‌شود؛ البته شهرهای فهرج و ریگان سهم بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند. 

وی گفت: هم‌اکنون در مرحله تهیه اسناد مناقصه و ورود به مرحله اجرایی کار هستیم. از لحاظ فصلی فعلا تأخیری نداریم و در صورتی که مشکلی به وجود نیاید، در زمان مقرر تعهداتمان را انجام می‌دهیم. 

باغبانی گفت: پس از ۱۳ سال وقفه و از سال ۹۶ با استفاده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، پروژه مالچ‌پاشی را بار دیگر آغاز کرده‌ایم که این پروژه در سطح 1۵۰۰ هکتار شهرستان ریگان و یک‌هزار هکتار شهرستان نرماشیر انجام شد. 

وی ادامه داد: برای تکمیل پروژه مالچ‌پاشی، نهال‌کاری حدود ۱۴۰ هکتار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و پروژه‌های متعدد دیگری در خصوص کنترل بیابان‌زایی و گرد و غبار در مناطق شرق و شهرستان‌های شمالی استان از محل اعتبارات استانی و اعتبارات ملی صورت گرفته است. 

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان این‌که در شهرهای شرقی استان، مانند بم، نرماشیر، فهرج و ریگان، شاهد شدت بیشتر پدیده گرد و غبار هستیم، افزود: این پدیده گاه باعث مشکلات تنفسی برای شهروندان آن منطقه، سخت شدن شرایط زیستی برای مردم منطقه و محدودیت‌های زیاد برای بسترهای توسعه ‌می‌شود. 

وی گفت: بخش اعظم استان کرمان به لحاظ شرایط خاص کویری و دارا بودن مرز بسیار گسترده با کویر لوت جزو مناطق خشک و فراخشک محسوب می‌شود؛ بنابراین همواره تحت تأثیر پدیده گرد و غبار بوده است، اما در سال‌های اخیر با توجه به خشکسالی‌های مستمر و تشدید پدیده خشکی، این پدیده افزایش یافته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید