• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
سه شنبه 2 مهر 1398
کد مطلب : 80622
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LNkW
+
-

تعیین تکلیف تغییر الگوی کشت در ابرکوه

فرماندار ابرکوه خسارت فرصت‌های ازدست‌رفته در بخش کشاورزی ابرکوه را سالانه حدود 7 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و جهاد برای تغییر الگوی کشت در این شهرستان را یک تکلیف خواند.

به گزارش ایسنا، «محمد کاظمی‌نسب» در جلسه شورای اداری شهرستان ابرکوه در استان یزد گفت: بخش کشاورزی ابرکوه با مصرف 4 هزار لیتر آب در ثانیه و اشتغال 8 هزار نفر، سالانه 800 میلیارد تومان سود و خلق ثروت دارد.
وی با بیان این‌که تنها یکی از واحدهای صنعتی شهرستان با مصرف آب کمتر از 10 لیتر در ثانیه سالانه بیش از 800 میلیارد تومان سودآوری دارد، تأکید کرد: این آمار و وضعیت نشان می‌دهد که باید در رابطه با بهره‌وری بخش کشاورزی تجدیدنظری در شهرستان صورت گیرد و تحولی اساسی در الگوی کشت و شیوه آبیاری انجام شود.

کاظمی‌نسب به هزینه فرصت‌های از دست‌رفته در بخش کشاورزی که کمتر به آن توجه می‌شود نیز اشاره کرد و گفت: کشاورزی ابرکوه می‌تواند در یک سال حدود 7 هزار میلیارد تومان سود داشته باشد که متأسفانه در حال حاضر سود این بخش یک دهم این میزان است. وی با بیان این‌که کشاورزی ابرکوه ناگزیر به تغییر الگوی کشت است، ابراز کرد: باید دلایل مقاومت بهره‌وران در مقابل تغییر الگوی کشت شناسایی شود و از این خسارت بزرگ که هر سال به بخش کشاورزی شهرستان وارد می‌شود، جلوگیری کرد.
فرماندار ابرکوه جهاد برای تغییر الگوی کشت را تکلیف دستگاه‌های مربوطه دانست و تأکید کرد: بیش از این نباید برای کشاورزی به شیوه سنتی، وقت و اعتبار صرف کرد.

ضرورت هدایت دانش‌آموزان به رشته‌های کاردانش برای تأمین آینده شغلی موضوعی بود که در ادامه این نشست از سوی «محمدعلی کریمی» رئیس اداره آموزش ‌و پرورش شهرستان مطرح شد.
وی از ساماندهی 10 هزار دانش‌آموز در 107 فضای آموزشی برای سال تحصیلی جدید خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر 6 طرح مدرسه‌سازی در شهرها و روستاهای ابرکوه در حال اجراست و این در حالی است که 33 مدرسه فرسوده در شهرستان نیز به بازسازی نیاز دارند.
کریمی با اشاره به بیکاری و بلاتکلیفی فارغ‌التحصیلان رشته انسانی، ابراز کرد: برای جلوگیری از این وضعیت باید در بین اولیا این انگیزه را ایجاد کرد که فرزندان خود را به سمت رشته‌های کاردانش و فنی هدایت کنند تا آینده شغلی آنان تأمین شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید