مستندسازی قورمه و چاپاتی راز و جرگلان برای ثبت ملی
قورمه و چاپاتی ترکمنهای شهرستان راز و جرگلان خراسان شمالی برای ثبت در فهرست آثار ناملموس ملی مستندسازی شد. به گزارش ایرنا، مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی راز و جرگلان گفت: قورمه، غذای ویژه ترکمنهای این شهرستان در عید قربان و دیگر اعیاد و مراسم خاص است که از سرخ کردن گوشت گاو و گاه گوسفند فراهم میشود و چاپاتی نیز نانی است که روش پخت ویژهای دارد که مختص پذیرایی در مراسم عروسی قوم ترکمن است که گاه در ایام عزا و مهمانیها هم پخته و مصرف میشود.
«قاسم بهادری» با بیان اینکه پیش از این ۱۲ اثر ناملموس فرهنگی شهرستان راز و جرگلان به ثبت ملی رسیده است، این موارد را شامل پوشاک و پایپوش ترکمن، موسیقی مقامی ترکمن، مراسم آققویون، رقص خنجر ترکمن، آیین پرخوانی ترکمن (به صورت مشترک با استان گلستان)، فنون ابریشمبافی، مهارت پخت نان بیشمه، مهارت پخت نان چلپک، اسب عصاری، فنون و مهارت ساخت تنور گلی، نان یوخا و رسم آلچق عنوان کرد. وی افزود: با ثبت ملی قورمه و چاپاتی ترکمنی، شمار آثار ناملموس ثبتشده شهرستان راز و جرگلان در فهرست ملی به ۱۴ مورد خواهد رسید.