
موفقیت جوان همدانی در بوتکمپ اینترنت اشیا

فاطمه کاظمی| همدان ـ خبرنگار:
در اولین بوتکمپ اینترنت اشیا که در مرکز صندوق نوآوری ریاستجمهوری برگزار شد، 11 تیم به رقابت پرداختند و سینا سوادکوهی فارغالتحصیل رشته آیتی دانشگاه تهران و تنها نماینده از استان همدان در این دوره موفق به کسب رتبه شد.
در این دوره که با هدف حرکت به سمت کارآفرینی در حوزه اینترنت اشیا و بومیسازی این فناوری در کشور برگزار شد، ۶۷ نفر از نخبگان کشور از ۱۴ استان گرد هم آمدند و در دورهای ۴۵ روزه طی 3 مرحله با این فناوری پیش رفتند. سوادکوهی 22 سال دارد و متولد همدان است. وی در رشته آیتی تحصیل کرده و در همین رشته نیز در حال فعالیت است. گفتوگوی ما را با سوادکوهی میخوانید.
بوتکمپ چیست؟
در بوتکمپ اینترنت اشیا، آموزشها به صورت انفرادی است و پس از آن افراد در قالب کارهای گروهی فعالیت خود را ادامه میدهند. هر فرد به صورت انفرادی به وسیله کیتهای سختافزاری، تمام پروژههای آموزشی را پیادهسازی میکند و در نهایت در قالب کارگروهی روی یک ایده تا به دست آوردن محصول فعالیت میکند.
بوتکمپ نوعی فعالیت گروهی است که در حوزههای متفاوت شغلی وجود دارد و معمولا در قالب کارگاههایی با ظرفیتهای متفاوت تشکیل میشود. بوتکمپها دورههایی فشردهاند که شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند؛ دورههایی جدی و پر از چالشهای متفاوت برای اینکه بتوانید توانایی خود را در حوزه کاریتان بالا ببرید.
میتوان روی این موضوع تأکید کرد که بوتکمپها برای اکثر افراد جزو بهترین کارگاههای زندگیشان محسوب میشود، البته تعداد افرادی هم که قدر آنها را نمیدانند کم نیست.
تقویت روحیه کار تیمی و افزایش یادگیری، صرفهجویی در زمان و نقد و بررسی عملکرد، تجربه بیشتر، نظم و هماهنگی و پیدا کردن دوستان و همکاران بسیار از مزایای بوتکمپ نسبت به سایر راههای آموزشی است.
درباره دورهای که در آن شرکت کردید، توضیح دهید.
بوتکمپ اینترنت اشیا با میزبانی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و با همکاری ستاد اقتصاد دیجیتالی و هوشمندسازی معاونت علمی در فناوری ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برای نخستین بار در کشور از مرداد ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد.
در این دوره که با هدف حرکت به سمت کارآفرینی در حوزه اینترنت اشیا و بومیسازی این فناوری در کشور برگزار شد، ۶۷ نفر از نخبگان کشور از ۱۴ استان گرد هم آمدند و در دورهای ۴۵ روزه طی 3 مرحله با این فناوری پیش رفتند.
در این دوره 11 تیم حضور داشتند که تیم ما در حوزه کشاورزی هوشمند فعالیت داشت و متشکل از 6 نفر در تخصصهای امنیت شبکه، نرمافزار، سختافزار، الکترونیک، هوش مصنوعی و مدیریت کسبوکار بود.
دانشآموختگان، در خلال مراسم اختتامیه در قالب تیمهای، ایدههای خلاقانه خود را در حوزه اینترنت اشیا به نمایش گذاشتند و 3 تیم به عنوان تیم برتر و 10 نفر به عنوان ترینها انتخاب شدند.
حمایتها از ایدههای افراد شرکتکننده در این دورهها چگونه است؟
با توجه به اینکه این بوتکمپ برای اولین در ایران برگزار میشد، قطعا باگهایی هم داشت اما انتظار میرود سازمان و ارگانهای مربوطه و مخصوصا پارکها از افراد حاضر در این رویداد استفاده کند، چراکه بیشتر افراد حاضر به صورت تخصصی فعالیت داشتند و همگی مدرکهای کارشناسی ارشد و دکتری گرفته بودند.
حامیان اصلی بوتکمپ صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری (ستاد توسعه فناوریهای دیجیتال)، مرکز ارتباطات سیار (همراه اول)، مرکز شتابدهی نوآوری (پارک فناوری پردیس تهران) و زومیت و خبرسان بودند.