تکمیل ساخت تکیه روستای «فش» در کنگاور یکی از مطالبات مهم مردم این دیار از مسئولان است. به گزارش ایرنا، در مراسم تعزیه روستای فش، واقعه کربلا به صورت تعزیه و شبیهخوانی با حضور هزاران نفر از عزاداران و سوگواران حسینی از نقاط مختلف کرمانشاه و دیگر استانهای کشور روز پنجشنبهبازسازی شد.
هنر تعزیه باید زنده بماند
مشاور استاندار کرمانشاه تاکید کرد: مراسم بزرگ تعزیه روستای فش، زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا و روحیه شهادت و ایثار است که آشنایی جوانان با این فرهنگ را به دنبال دارد.حجتالاسلام «محمد صالحی» ادامه داد: هنر تعزیه باید زنده بماند و نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شود تا در برافراشته ماندن پرچم نهضت بزرگ حسینی نقش اساسی ایفا کند. وی گفت: روستای فش با توجه به قدمت تاریخی و مذهبی و ظرفیتی که در آن وجود دارد، نیاز است که حمایتهایی بیشتری در جهت ساخت تکیه آن انجام شود.
ضرورت اتمام ساخت تکیه
مسئول انجمن تعزیه سازمان بسیج هنرمندان کرمانشاه اظهار کرد: بسیاری از مدارک نشان میدهند که فش خاستگاه تعزیه در غرب کشور بوده، در حالی که رواج تعزیه و شکوفایی آن صرفا به فش خلاصه نمیشود؛ شهرستانهای اطراف و روستاهای تابعه نیز در تکوین و تحول این آیین سنتی همگام با فش نقش داشتهاند. «محمدرضا عظیمی» افزود: روستای فش مهد هنرهای آیینی کشور در ایام محرم میزبان گروههای تعزیه است که نیاز است ساخت تکیه تعزیه در این روستا به اتمام برسد.وی با بیان اینکه آیین تعزیهخوانی روستای فش با دستههای سینهزنی و زنجیرزنی همراه است، اظهار کرد: اجرای تعزیه، غارت خیمهگاه و خاکسپاری شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد از جمله برنامههای تعزیه بود.
بازدید 4 هزار نفر از مراسم تعزیه فش
مسئول اجرایی مراسم تعزیه روستای فش گفت: مراسم تعزیه در جوار مزار شهدا برگزار شد که با استقبال پرشور مردم همراه بود. «وحید نوری» با بیان اینکه براساس برآوردها و بررسیهای انجام شده، بیش از 4 هزار نفر در این مراسم شرکت کردند، افزود: این مراسم نسبت به سالهای قبل باشکوهتر برگزار شد. وی با بیان اینکه مردم متدین فش همچون سالهای گذشته با تهیه غذای گرم از مهمانان در خانههای خود پذیرایی کردند.
اتمام ساخت تکیه روستای فش در اولویت است
بخشدار مرکزی کنگاور هم گفت: همه ساله همزمان با روز سوم شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) در این شهرستان شور حسینی برپاست و فش به کانونی ثابت برای عزاداران تبدیل شده است. «مصطفی خزایی» در ادامه از اجرای برنامههایی همچون مراسم تعزیهخوانی به عنوان اشاعهدهنده شعائر مذهبی و دینی در سطح جامعه یاد کرد و افزود: برگزاری چنین آیینهایی میتواند آحاد مختلف جامعه بهویژه نسل جوان را بیش از پیش با عاشورا و قیام کربلا آشنا سازد. وی اضافه کرد: تعزیه هنری مردمی است و تاکنون با همت والای مردم فش پایدار مانده که امید است با حمایتهای بیشتر مردم و مسئولان شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه این مراسم آیینی به نام روستای فش به ثبت ملی رسیده است، اظهار کرد: ضرورت نوع شکل و ساختار برگزاری این مراسم با اتمام ساخت تکیهای در خور شأن این مراسم احساس میشود. خزایی اظهار کرد: تاکنون از سوی بخشداری و نماینده کنگاور در مجلس شورای اسلامی مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ساخت این تکیه اختصاص داده شده و هزینه شده است که قصد داریم امسال نیز اعتباری برای اتمام ساخت این تکیه اختصاص دهیم.
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب :
78886
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/9lKJ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved