• چهار شنبه 2 خرداد 1403
  • الأرْبِعَاء 14 ذی القعده 1445
  • 2024 May 22
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب : 78789
+
-

زیتون ساوه از کورس رقابت با انار و پسته جا ماند

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: سطح زیر کشت محصول زیتون در ساوه آن طور که انتظار می‌رفت(مانند پسته و انار) افزایش پیدا نکرده است. 

«محمود رضا خلیلی» درگفت ‌وگو با ایسنا، سطح زیر کشت باغ‌های زیتون این شهرستان را بیش از 750 هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان باغ زیتون در ساوه 550 هکتار بارده است. گرچه در سال‌جاری به صورت پراکنده وسعت باغ‌های زیتون در این شهرستان تا حدودی افزایش پیدا کرده، اما به شکل باغ تجاری هیچ افزایشی در سطح زیر کشت باغ‌ها نسبت به گذشته صورت نگرفته است.

وی با تأکید بر این‌که افزایش سطح زیر کشت باغ‌ها در سال‌های اخیر به‌ویژه پس از سرمازدگی سال 1395 مورد استقبال کشاورزان و باغداران قرار نگرفته است افزود: به دلیل این‌که زیتون از قدرت رقابت اقتصادی کمتری نسبت به انار و پسته به عنوان 2 محصول باغی شاخص شهرستان برخوردار است، بنابراین انگیزه کافی برای توسعه کشت این محصول در ساوه وجود ندارد.

خلیلی بیان کرد: به دلیل مقاومت بالای درخت پسته به شوری و سرمای زیاد و نیز نیاز آبی کمتر نسبت به زیتون، توسعه سطح زیر کشت این محصول افزایش یافته است و از طرفی انار نیز به عنوان محصول برند ساوه که شهرت جهانی دارد بخش اعظمی از باغ‌های این منطقه را تشکیل داده است.

وی در ادامه از احیای حدود 75 درصد از باغ‌های زیتون این شهرستان پس از سرمازدگی سال 95 خبر داد و افزود: به دلیل سرمازدگی سال 95 حدود 160 هکتار از باغ‌های زیتون این شهرستان بر اثر سرما از بین رفت و باغداران به دلیل تجربه تلخ سرمازدگی سال 86 اقدام به جایگزین کردن نهال جدید نکردند و عملا سطح باغ‌های زیتون شهرستان پس از 2 تجربه تلخ سرمازدگی در بازه زمانی 10 ساله کاهش یافت. وی اظهار کرد: سطح زیر کشت باغ‌های بارور زیتون حدود 550 هکتار است که پس از سرمازدگی سال 95 احیا شده است و 350 هکتار آن باردهی اقتصادی دارد و با توجه به این‌که با سرمازدگی سال 95 فاصله چندانی نداریم و هنوز درختان به طور کامل احیا نشده اند لذا پیش‌بینی می‌شود که در هر هکتار افزون بر 500 کیلوگرم زیتون برداشت شود که در مجموع بالغ بر 250 تن زیتون برداشت خواهد شد که نسبت به سال گذشته تغییر زیادی نخواهد داشت. 

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که باغ‌های زیتون شهرستان ساوه ظرف 2 سال آینده به میزان تولید قبل از سرمازدگی برگردند و بتوان در هر هکتار بالغ بر 1200 کیلوگرم زیتون برداشت کرد. وی رقم غالب زیتون ساوه را زرد روغنی دو منظوره بیان کرد و افزود: بیش از 75 درصد زیتون تولیدی شهرستان ساوه را رقم زرد تشکیل می‌دهد که هم برای مصرف کنسروی برداشت می‌شود و هم در حوزه استحصال روغن زیتون مصرف دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید