افزایش سهم جوانان و زنان در مدیریت شهر
شورای شهر با 20 رأی لایحه افزایش انتصابات جوانان و زنان در پستهای مدیریتی شهر تهران را تصویب کرد
پریسا امیر قاسمخانی/خبرنگار
اعضای شورای اسلامی شهر تهران، در دستور جلسه 164شورا، با ۲۰رأی لایحه افزایش انتصابات جوانان و زنان در تصدی پستهای مدیریتی شهر را تصویب کردند. براساس ماده واحده طرح، شهرداری موظف است بهمنظور بهرهگیری از ظرفیت زنان و جوانان توانمند، حداقل ۵۰ درصد از عناوین پستهای مدیریتی، سطوح عالی (تا ۴۵ سال)، راهبردی (تا ۴۰ سال)، مدیریت حرفهای (تا ۳۵ سال) و مدیریت پایه (زیر ۳۰ سال) را با لحاظ وضعیت نیروی انسانی موجود و شایستگیهای مدیریتی و شرایط عمومی، از میان نیروهای جوان منصوب کند. در تبصره این ماده آمده است: حداقل ۳۰ درصد از پستهای مربوط به جوانان، باید در اختیار زنان جوان قرار گیرد. به گزارش همشهری، در جلسه 164شورای اسلامی شهر تهران ابتدا محسن هاشمی، رئیس جلسه ضمن آرزوی قبولی عزاداریهای حسینی از همکاری مدیریت شهری، بهویژه پاکبانان و مشارکت برخی اعضای شورای شهر و شهروندان برای نظافت شهر تقدیر کرد. او با اشاره به ایام سالگرد رحلت آیتالله طالقانی گفت: «طرح مسئله لزوم تاسیس نهاد شورا در کشور میراث گرانقدر مرحوم طالقانی است. آیتالله طالقانی را بحق میتوان دایرهالمعارف مبارزات علیه رژیم طاغوت دانست؛ چرا که ایشان برای 3 دهه بهصورت مستمر، زندگی خویش را وقف مبارزه با استبداد و استعمار کرده بود و از ملی شدن صنعت نفت تا نهضت امام خمینی(ره)، همواره در صف اول مبارزان و رنجکشیدگان قرار داشت.» در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران طبق لایحه ارسالی از شهرداری، با لایحه ساماندهی منابع آلاینده دیزل در محیطهای کارگاهی و عمرانی شهر تهران موافقت کردند. صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت و محیطزیست در اینباره گفت: «در کنار کنترل منابع متحرک آلودگیها باید به موارد دیگر ازجمله آلایندههای مربوط به ژنراتورهایی که برای ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد و آلودگی صوتی ایجاد میکنند، پرداخت.» او افزود:«منابع آلاینده شهر تهران منابع متحرک و ثابت هستند که سهم این آلایندهها، آلایندههای متحرک 80تا 85درصد و آلایندههای ثابت 15تا 20درصد است. البته در بحث آلودگی، آلودگیهای هوا، خاک، صوت و نور نیز داریم.» نوری گفت: «طبق ماده ۴معاونت شهرسازی و معماری، شهرداری تهران موظف است الزامات محیطزیست و «لزوم برخورداری تأییدیه گواهی محیطزیستی ماشینآلات موتوری دیزلی» را درج و نسبت به اجرای آن مطابق مفاد دستورالعمل این مصوبه اقدام کند.»
در ادامه، تذکرات اعضای شورای شهر را در صحن علنی میخوانید.
ضرورت تشکیل سازمان گردشگری
حسن خلیلآبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری:
شهرداری تهران باید لایحه تشکیل سازمان گردشگری را هرچه زودتر به شورا ارائه دهد. سازمان جهانی گردشگری بهعنوان محل گفتوگوی کشورها درباره سیاستها و تجارب عملی در زمینه دانش گردشگری است و نقش مرکزی و مهمی در ارتقای وضعیت تعهد و تواناییهای موجود کشورهای در حال توسعه در زمینه گردشگری دارد. اکنون ۱۵۷ کشور منطقه و بیش از ۵۰۰ عضو وابسته، به نمایندگی بخش خصوصی، مؤسسات آموزشی، شرکتهای جهان و مراجع صلاحیتدار محلی، در این سازمان عضو هستند. ایران نیز تا به امروز با ۱۳ نهاد وابسته، در سازمان جهانی گردشگری عضویت داشته است که با عضویت مجموعه اراضی عباسآباد این آمار به ۱۴ عضو میرسد.
سوءعملکرد در شوراهای معماری مناطق
علی اعطا، رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری:
با وجود اینکه بارها تذکراتی نسبت به عملکرد شوراهای معماری مناطق در شورای شهر تهران مطرح شده است، اما همچنان شاهد سوءعملکردهایی هستیم و بعضاً وقتی گزارشهای مردمی را دنبال میکنیم در بعضی از مناطق، اقدامات غیرقانونی در حوزه اضافه بنا، طبقه و سطح اشغال دیده میشود که این امر مصداق تبعیض، رانت و بیعدالتی است. هماکنون شاهد این هستیم لایهای از افراد که در واقعیت دلال هستند، در پوشش کارشناس بهعنوان مشاور عمل میکنند و دست به این اقدامات میزنند. در برخی موارد وقتی پرونده ساختوساز به شورای معماری مناطق میرود، شاهد مجوزهای فراقانونی یا غیرقانونی هستیم. در اینباره قرار است لایحهای به شورای شهر بیاید که حدود صلاحیت شوراهای معماری مناطق مشخص شود.
لزوم توجه به احیای بوستان چیتگر
مجید فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه:
محدوده شرقی پارک چیتگر به مساحت تقریبی ۲۵۰ هکتار و محدوده غربی با مساحت ۶۵۰ هکتار است که نیمی از آن را درختان سوزنی برگ و نیمی دیگر را گونههای متعدد پهنبرگ تشکیل میدهند. از سال ۸۸ این درختان در حال خشک شدن هستند و با این روند دور نیست که صرفا به خاطرهای حسرتآمیز تبدیل شوند. از مهمترین دلایل این ویرانی را میتوان انسداد لوله آب ۴۰۰ اینچی و سپس ۵۰۰ اینچی دانست که در محدوده غربی پارک هستند. وقوع آتشسوزیهای متعدد در بخشهای مختلف پایتخت طی ماه گذشته که شائبه عمدی بودن آن وجود دارد، به این روند نابودی سرعت بخشیده و بیم آن میرود کل بوستان در خطر مرگ قرار گیرد. از شهرداری تهران خواستاریم در این رابطه ورود جدی داشته باشد.
اتهام شهیدزدایی به شورا؛ ستمی آشکار
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی:
مدتی است پروژه تخریب و دروغ پراکنی تبدیل به دستور کاری برای برخی از مرتبطان با حوزه رسانه شده است و ناآگاهانه به شیپوری میدمند که هیچکس و مرجعی از آن سود نمیبرد. گرچه شورای شهر پنجم و مدیریت شهری ممکن است در برخی مواضع منتقد مدیریت شهری پیشین باشند، اما اتهام عنوان شهیدزدایی به هیچ وجه به همکارانمان در شورای شهر چهارم و مدیریت شهری آن سالها برازنده نبود و یک ستم آشکار به شمار میآید. همچنین اتهام به شورای پیشین در این زمینه، در حالی است که در شورای پنجم و 2 سال اخیر، در کمیسیون نامگذاری شورای شهر، حدود 38درصد نامگذاریها به نام نامی شهیدان انقلاب و دفاعمقدس و مدافعان حرم اختصاص یافته است.
ارائه گزارشی از حادثه دختر آبی
احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی :
درگذشت دختر آبی، خانم سحر خدایاری این روزها فضای تلخی را بهوجود آورده و همه ما را دچار غم و اندوه کرده است.
بازتاب همدلانه و اندوهناک اقشار مختلف، نشان از حساسیت جامعه به سرنوشت انسان و اصول اخلاقی دارد. این حادثه تلخ و غمانگیز را بیش و پیش از همه به خانواده محترم خدایاری تسلیت میگوییم.
ضروری است یک مرجع نظارتی گزارش کامل و دقیقی از ابعاد این حادثه در مراحل مختلف ارائه کند و در کنار آن مراجع علمی، این واقعه و بازتابهای وسیع آن را تحلیل کنند تا زمینهای شود برای اینکه افکار عمومی دقیقتر و درستتر به ابعاد حادثه بنگرند و زمینهساز پیشگیری از حوادث مشابه شود.
قانونی برای همه کشور
چندی پیش هیأت دولت مصوبهای را از سرگذراند که براساس آن سن مدیران کشور کاهش خواهد یافت.
شورایعالی اداری در یکصد و هشتاد و سومین جلسه، مورخ ۱۷ تیر ۱۳۹۸، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و بهمنظور ایجاد زمینه مناسب برای استقرار دانشگرایی و شایستهسالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقای مدیران، به استناد بند ۱۱ ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، ضمن اصلاح مصوبه «برنامه آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاههای اجرایی»، با کاهش میزان سن لازم برای تصدی سطوح مدیریتی موافقت کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر هیأت دولت، مطابق این تصمیم، تصویبنامه مورخ ۵ آذر ۱۳۹۳ اصلاح و بر همین اساس، داشتن حداکثر ۴۵ سال سن برای تصدی سطوح «مدیریت عملیاتی و مدیریت پایه»، حداکثر ۴۷ سال سن برای سطوح «مدیریت میانی» و حداکثر ۵۰ سال سن برای سطوح «مدیریت ارشد» به تصویب رسید.
مصوبه شورایعالی اداری در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۹۸ از سوی رئیسجمهور به تمامی وزارتخانهها، مؤسسات، شرکتها، نهادهای عمومی غیردولتی و استانداریها جهت اجرا ابلاغ شد.