• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب : 78678
+
-

رتبه دوم دانشگاه یاسوج در بین ۴۰ دانشگاه کشور

اخبار استان
رتبه دوم دانشگاه یاسوج در بین ۴۰ دانشگاه کشور

دانشگاه یاسوج بر اساس نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های معتبر دنیا در سال ۲۰۲۰ که توسط موسسه تایمز منتشر شده، از بین 1۴۰۰ موسسه آموزش عالی جزو ۵۰۰ دانشگاه معتبر دنیا و رتبه دوم در بین دانشگاه‌های ایران را کسب کرد. 

به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه یاسوج گفت: بر اساس رتبه‌بندی این موسسه معتبر بین‌المللی، دانشگاه یاسوج پس از دانشگاه صنعتی نوشیروانی در رتبه دوم دانشگاه‌های کشور و بالاتر از بقیه دانشگاه‌ها قرار گرفت.

«احمد عریان» یادآور شد: رتبه‌بندی جهانی «آموزش عالی تایمز» یک جدول عملکرد جهانی است که دانشگاه‌ها را در تمامی مأموریت‌های اصلی خود شامل آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم‌انداز بین‌المللی داوری می‌کند. رتبه‌بندی جهانی آموزش عالی تایمز مؤسسه‌های پیشرو جهان را در 5 حوزه آموزش، چشم‌انداز جهانی، پژوهش، استنادها و درآمدهای صنعتی بر پایه ۱۳ سنجه کمی ارزیابی می‌کند. 

عریان تصریح کرد: همچنین در این نظام رتبه‌بندی ۱۳ شاخص عملکردی برای ارائه جامع‌ترین و متعادل‌ترین مقایسه‌ها، مورد اعتماد دانشجویان، دانشگاهیان، مدیران دانشگاه‌ها، صنعت و دولت‌ها استفاده شده است.

 رئیس دانشگاه یاسوج تصریح کرد: شاخص‌های عملکردی در 5 حوزه آموزش (محیط یادگیری)، تحقیق (حجم، درآمد و شهرت)، استنادها (تأثیر تحقیق)، چشم‌انداز بین‌المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات) و درآمد صنعت (انتقال دانش) تقسیم شده‌اند. عریان سیستم علم‌سنجی تایمز را یکی از معتبرترین موسسات علم‌سنجی در بین 6 موسسه عنوان کرد و گفت: ۴۰ دانشگاه از ایران در بین ۱۴۰۰ دانشگاه جهان حائز مقام شدند که حدود ۱۳ درصد از دانشگاه‌های کشور را شامل می‌شود. 

وی ادامه داد: ۲۴ دانشگاه ایران جزو هزار دانشگاه برتر و 2 دانشگاه نوشیروانی بابل و دانشگاه یاسوج نیز جزء ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند. رئیس دانشگاه یاسوج گفت: این دانشگاه دارای رشته‌های جامع در همه زمینه‌هاست و توانایی حل مشکلات استان و دیگر استان‌های همجوار را دارد.

 عریان افزود: ما در بین شاخص‌های سیزده‌گانه‌ای که مورد ارزیابی قرار گرفته به صورت متوازن عمل کرده‌ایم که نشان‌دهنده توانایی دانشگاه در همه رشته‌های تحصیلی است. وی ادامه داد: کسب این افتخار و دستاورد مهم و ارزشمند محصول سال‌ها تلاش و مجاهدت علمی و کارهای پژوهشی استادان، دانشجویان، نخبگان و فرهیختگان علمی در این دانشگاه و همکاری و همراهی و نگاه ویژه مجموعه دولت به این استان و دانشگاه یاسوج بوده است. 

عریان حمایت از نخبگان علمی و تقویت استعدادهای برتر دانشگاهی در حوزه استادان و دانشجویان را نیز یکی از برنامه‌های مهم این دانشگاه دانست و گفت: هم‌اینک ۲۰۰ دانشجوی نخبه در استان بورسیه شده‌اند و مورد حمایت مادی و معنوی این دانشگاه و خیرین هستند.

 وی تعداد اعضای هیات علمی در دانشگاه یاسوج را ۲۵۰ نفر و شمار دانشجویان در رشته‌های مختلف اعم از کارشناسی، ارشد و دکتری را نیز افزون بر 6۳۰۰ نفر ذکر کرد. عریان تعداد رشته‌های موجود کارشناسی، ارشد و دکتری را نیز به ترتیب ۳۱، ۶۰ و ۳۰ رشته دانست و گفت: تعداد دانشجویان دختر و پسر در این دانشگاه به طور نسبی برابرند.


درباره این رتبه‌بندی

رتبه‌بندی تایمز (times highereducation) یک نظام رتبه‌بندی بین‌المللی است که به رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا می‌پردازد. این نظام رتبه‌بندی حدود 1۴۰۰ موسسه آموزش عالی در سراسر دنیا را بررسی و ارزیابی کرده است. 

موسسه آموزش عالی تایمز در ویرایش ۲۰۲۰ خود که در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است، نام ۴۰ دانشگاه ایرانی را در فهرست موسسه‌های برتر جهان منتشر کرد.  بر اساس گزارش پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی بابل و یاسوج به ترتیب رتبه‌های اول و دوم در ایران را کسب کردند. 

دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، کاشان، علوم پزشکی مشهد، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، بین‌المللی امام خمینی(ره)، علوم پزشکی ایران، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شیراز، تبریز، علوم پزشکی تبریز، تهران، فردوسی مشهد، اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، کردستان، مازندران، شهید بهشتی، شیراز، الزهرا(س)، شهید مدنی آذربایجان، بیرجند، بوعلی سینا، گیلان، خوارزمی، سمنان، شاهد، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، شهرکرد، صنعتی شاهرود، علوم پزشکی شیراز، ارومیه، یزد و زنجان در این فهرست قرار گرفته‌اند. به طور کلی در ویرایش ۲۰۲۰ نظام رتبه‌بندی تایمز 1۴۰۰ مؤسسه از کشورهای مختلف جهان ارزیابی و رتبه‌بندی شده‌اند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید