• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب : 78629
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VYqO
+
-

کسب نشان المپیک هدف بانوی قهرمان گیلانی

بهمنیار: 2 سال است که در رده بزرگسالان روی تاتامی می‌روم و با کسب تجربه بیشتر به نشان‌های بهتری دست پیدا می‌کنم

گفت‌وگو
کسب نشان المپیک هدف بانوی قهرمان گیلانی

«سارا بهمنیار» دومین بانوی تاریخ کاراته کشورمان است که در مسابقات جام جهانی موفق به کسب نشان شده است. وی در مسابقات جهانی اسپانیا ۲۰۱۸ نیز با کسب نشان برنز برای کشورمان افتخار کسب کرد. به گزارش فارس، ملی‌پوش وزن منفی ۵۰ کیلوگرم در سال ۲۰۱۹ به تاریخ‌سازی خود ادامه داد و در مسابقات پریمیرلیگ از سری مسابقات کاراته وان به نشان طلا دست ‌یافت؛ نشانی که برای نخستین بار توسط یک بانوی ایرانی در این آوردگاه مهم کسب شد. گفت‌وگو با این بانوی قهرمان گیلانی را در ادامه بخوانید.

برای نخستین بار یک بانوی ایرانی در مسابقات پریمیرلیگ در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب نشان طلا شد. از سطح کیفی این مسابقات بگویید.

 کمتر از یک سال تا آغاز مسابقات المپیک توکیو ۲۰۲۰ باقی مانده و کاراته برای نخستین بار در این آوردگاه بزرگ حضور دارد. المپیکی شدن رشته ورزشی کاراته باعث سرمایه‌گذاری کشورهای مدعی المپیک در این رشته ورزشی شد. به همین دلیل هر چه به المپیک ۲۰۲۰ نزدیک‌تر می‌شویم، سطح کیفی تورنمنت‌های جهانی بالاتر می‌رود. خرسندم این جایگاه را برای کشورم کسب کردم، جایگاهی که شیرینی خاصی برایم دارد.خوشبختانه فدراسیون کاراته حمایت ویژه‌ای از کاراته‌کاران می‌کند. ورزشکاران با کمترین دغدغه تمرین می‌کنند و به مسابقات اعزام می‌شوند. از مربیان تیم‌ ملی کاراته، مربیان باشگاه‌ها، مسئولان شهری آستانه‌اشرفیه و مسئولان استانی تشکر ویژه‌ای دارم و امیدوارم این حمایت‌ها به کسب نشان المپیک ختم شود. بسیار خوشحالم در مسابقات توکیو ۲۰۱۹ موفق شدم پاسخ اعتماد و محبت مربیانم را با کسب خوشرنگ‌ترین نشان پریمیرلیگ بدهم و امیدوارم این نشان ارزشمند، مقدمه‌ای برای کسب نشان طلا در المپیک توکیو ۲۰۲۰ باشد.

رقبای سرسختی در وزن منفی ۵۰ کیلوگرم حضور داشتند. کمی درباره شرایط مسابقه و رقبای خود بگویید.

 همه رقبای این وزن از مدعیان حضور در المپیک هستند. هیچ‌ یک از نبردهای وزن منفی ۵۰ کیلوگرم آسان نبود. برای کسب نشان طلا مقابل «جلنا پنهار» از کرواسی، «مادوری پوانسن» از مالزی، «آیاکا تادانو» از ژاپن، «باخرینیسو باباروا» از ازبکستان، «پینگ کو تسوئی» از چین تایپه و «الکساندرا ریچی» از فرانسه پیروز شدم.اما دیدار مقابل رقبای ژاپنی و ازبکستانی دشوار‌تر از سایر دیدارهایم در این تورنمنت بود. مقابل تادانو با نتیجه 4-3 و مقابل باباروا پس از تساوی 2-2 با قانون سنشو به برتری دست ‌یافتم. اکنون هدفم طلای المپیک توکیو ۲۰۲۰ است و برای خوش‌رنگ‌ترین نشان این آوردگاه بزرگ خود را آماده می‌کنم.

مهم‌ترین انتقاد به شما، شکست در مسابقات فینال است. عده‌ای از کارشناسان دلیل باخت در این مسابقات را مسائل روحی، روانی و عده‌ای دیگر اقناع شدنتان در کسب نشان می‌دانند. نظر خودتان چیست؟

من همیشه با تمام توان در مسابقات حاضر می‌شوم و هیچ‌گاه برای دومی مبارزه نکردم. تمام تلاشم کسب نشان طلا در تورنمنت‌هایی است که شرکت کرده‌ام. حدود 2 سالی می‌شود که در رده بزرگسالان روی تاتامی می‌روم و در هر تورنمنت با کسب تجربه بیشتر به نشان‌های بهتری دست پیدا می‌کنم.

سال ۲۰۱۸ را ناامیدانه آغاز کردید؛ در حالی‌ که شایعه حضور نیافتن شما در مسابقات جهانی توسط کادر فنی در محافل پیچید، با کسب نشان برنز مسابقات جهانی اسپانیا تاریخ‌سازی کردید و با جهش بزرگی در رنکینگ جهانی و المپیکی مواجه شدید. در این‌باره توضیح دهید.

 در رده سنی امید به ‌خوبی در بازی‌های آسیایی و جهانی برای کشورم افتخار و نشان‌های رنگارنگی کسب کردم. سال ۲۰۱۸ تمرکزم بر تیم‌ ملی بزرگسالان بود و برای کسب تجربه، اندکی به زمان نیاز داشتم. کم‌کم با فضای تیم ‌ملی بزرگسالان بیشتر آشنا شدم و توانستم به موفقیت برسم.

پس از کسب نشان برنز اسپانیا، در 7 تورنمنت بزرگ سال ۲۰۱۹ حضور یافتید و فقط یک نشان نقره کسب کردید. این حضور نه‌ چندان قدرتمند باعث از دست رفتن جایگاهتان در رنکینگ جهانی و المپیکی شد.

 در کاراته‌ وان‌های پاریس، دوبی، رباط، استانبول و شانگهای و همچنین شانزدهمین دوره مسابقات آسیایی ازبکستان از کسب نشان بازماندم. در بسیاری از این مسابقات فقط با یک اختلاف امتیاز و در مواردی پس از تساوی با رأی داوران نتوانستم صعود کنم. بدشانسی را عامل مهمی در این ناکامی‌ها می‌دانم.

با این حال تیم ‌ملی کشورمان در بخش زنان و در مجموع، مردان و زنان به ‌واسطه نشان طلای شما در رده دوم کاراته وان توکیو ایستاد.

البته نمایش خیره‌کننده همه زنان کاراته‌کا در سال‌های اخیر باعث افتخار‌آفرینی در عرصه‌های بین‌المللی شده است. تیم ‌ملی کشورمان در 2 بخش مردان و زنان در مسابقات کاراته وان توکیو موفق به کسب یک نشان طلا توسط من، 2 نشان نقره توسط «ذبیح‌الله پورشیب» و «صالح اباذری» و 2 نشان برنز توسط «مجید حسن‌نیا» و «بهمن عسگری» شد. در بخش زنان و در مجموع بخش مردان و زنان در مکان دوم لیگ جهانی توکیو ایستادیم. حالا با تمام توان روی المپیک متمرکز شده‌ایم. مهم‌ترین هدف کاراته زنان کسب نشان طلا در المپیک توکیو است. زنان در سال‌های اخیر نمایش‌های درخشانی در مسابقات آسیایی و جهانی داشته‌اند. کاراته زنان کشورمان روزبه‌روز در حال پیشرفت است. می‌خواهیم با حضور در المپیک توکیو برای کشورمان افتخارآفرینی کنیم.

برای کسب سهمیه المپیک توکیو چه مسابقاتی در پیش دارید؟

6 مسابقه تا آغاز المپیک باقیمانده و تمام تلاش خود را برای کسب امتیازات لازم در این مسابقات به کار می‌گیرم. از 2 راه می‌توان جواز حضور را در المپیک توکیو کسب کرد. در نخستین مرحله 2 نفر برتر وزن منفی ۵۰ کیلوگرم به این مسابقات راه پیدا می‌کنند که در حال حاضر در رنکینگ ۱۶ جهانی قرار دارم.در صورتی‌ که از طریق رنکینگ، جواز المپیک را کسب نکنم در مرحله دوم در مسابقات سهمیه المپیک به میزبانی پاریس شرکت می‌کنم. این مسابقات ۱۹ اردیبهشت‌ 1399، در 3 وزن المپیکی منفی ۵۵ کیلوگرم، منفی ۶۱ کیلوگرم و مثبت ۶۱ کیلوگرم برگزارمی شود و 3 نفر نخست هر وزن مستقیم به المپیک توکیو راه پیدا می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید