• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
شنبه 23 شهریور 1398
کد مطلب : 78145
+
-

توسعه گردشگری با تمرکز بر بوم‌گردی

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی سرایان: از سرمایه‌گذاری در اقامتگاه‌های بوم‌گردی استقبال می‌شود

گردشگری
توسعه گردشگری با تمرکز بر بوم‌گردی

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی شهرستان سرایان از استقبال سرمایه‌گذاران بومی از ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی جدید در این شهرستان خبر داد. به گزارش ایسنا «محمد عرب» گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی اقامتگاه‌هایی هستند که در محیط‌های طبیعی و بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست‌محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تاسیس شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به اقلیم، زمینه حضور گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف‌شده فراهم می‌کنند. 

وی افزود: هر نقطه‌ای از ایران مملو از سرمایه‌های گردشگری ارزشمندی است که باید به نحو احسن از آنها بهره‌برداری کرد. هر اقامتگاه بوم‌گردی بر اساس امکاناتی که ارائه می‌دهد درجه‌بندی شده و خدمات مورد نیاز مهمانانش از جمله محلی برای استراحت و خواب شبانه، سرویس‌های بهداشتی و حمام، پذیرایی و سرو غذا یا وجود امکانات کامل آشپزی و... را فراهم می‌کند. 


تغییر در سبک سفرها

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی سرایان ادامه داد: تا قبل از پا گرفتن اقامتگاه‌‌های بوم‌گردی در سطح کشور، سفر شکل دیگری داشت. اگر کسی دغدغه‌های مالی هم نداشت، نمی‌توانست با شهر مقصد طوری اخت شود که مردم محلی آن شهر با آن می‌شوند، اما با آمدن اقامتگاه‌های بوم‌گردی حالا می‌شود هم ارزان سفر کرد و هم با فرهنگ و سبک زندگی شهر مقصد آشنا شد. عرب بیان کرد: در حقیقت اقامتگاه بوم‌گردی مکانی برای اقامتی آرام در دل طبیعت است، جایی که هنوز دستخوش زیاده‌خواهی زندگی ماشینی امروزه نشده و هنوز اصالت و قدمت خود را در دل طبیعت بکر پیرامونش حفظ کرده است. 

وی تصریح کرد: سادگی و آرامش مردم محلی به اقامتگاه بوم‌گردی معنا بخشیده و گردشگران با گذراندن چند صباحی درکلبه‌ای قدیمی و تجربه عطر و رنگ زندگی روستایی، خود را از همهمه و مشغله‌های روزمره رهایی داده و با احترام گذاشتن به طبیعت وفرهنگ گذشته عشق پاک مردم ساده‌دل منطقه را به سمت خود روانه می‌کنند. چه کسی از عطر نان تازه محلی سرمست نمی‌شود و لذت تماشای طبیعت بکر و زنده، او را به وجد نمی‌آورد. مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی سرایان گفت: بوم‌گردی یا همان اکوتوریسم درنگاه اول به معنای سفری به جاذبه‌های طبیعی برای لذت ازآن و همزمان کوشیدن برای حفظ محیط‌زیست و کیفیت زندگی مردم بومی آن منطقه و همراهی با ویژگی‌های فرهنگی آنهاست. 


راهی برای شناخت فرهنگ‌ها

عرب گفت: اقامتگاه بوم‌گردی صرفا یک مکان اقامتی نیست، تابلو و نشان فرهنگ غنی مردمان آن منطقه است. امروزه افزایش میل افراد به کشف مناطق بکر و طبیعی سبب شده تا سفر کردن در گستره وسیع‌تری صورت گیرد و اقامتگاه‌های بوم‌گردی مورد توجه بیشتری واقع شوند. وی افزود: همزمان با افزایش اکوتوریسم یا اقامتگاه بوم‌گردی، بستری فراهم شده تا مردم محلی بتوانند صنایع ‌دستی خود را ارائه داده و محصولات باغی و مرکبات و حتی پنیر و سرشیر و دوغ و نان تازه محلی خود را به فروش برسانند، حتی با عرضه لباس‌های سنتی و غذاهای محلی خود، از این فرصت به‌وجودآمده استفاده کنند. 

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سرایان گفت: شهرستان سرایان در زمینه استقبال سرمایه‌گذاران بومی و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی عملکرد قابل قبولی داشته و تاکنون اقامتگاه‌های بوم‌گردی نمکزار، راویج و زرین‌چاه در کویر زیبای سه‌قلعه یا بهشت منجمان، اقامتگاه بوم‌گردی گوهرخاتون در روستای گردشگری مصعبی، اقامتگاه بوم‌گردی عمارت میرزا در روستای نوده و اقامتگاه بوم‌گردی و سفره‌خانه سنتی کاه‌کوه در شمال شهر سرایان به بهره‌برداری رسیده و ظرفیت این اقامتگاه‌ها 300 نفر در شبانه‌روز است. 

عرب اظهار کرد: همچنین صدور پروانه بهره‌برداری برای 4 اقامتگاه بوم‌گردی دیگر از جمله ولی‌آباد در روستای مصعبی و چکامه در روستای کریمو در دست اقدام است و امیدواریم تا پایان سال به ظرفیت مراکز اقامتی و پذیرایی شهرستان افزوده شود. وی گفت: مجوز احداث و ایجاد 14 اقامتگاه بوم‌گردی دیگر در سطح شهرستان از جمله 2 مورد در روستای کریمو، یک واحد در روستای مصعبی، در شهر آیسک و روستاهای نرم و بنی خانیک هر کدام یک واحد، واحد بوم‌گردی و مجتمع تفریحی در کال زو و سد شهید پارسا، 2 واحد بوم‌گردی در حال احداث در کویر سه‌قلعه و... صادر شده و امیدواریم تا پایان سال 99 این اقامتگاه‌ها نیز به بهره‌برداری برسند. 


ورود سرمایه‌گذاران به گردشگری

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سرایان افزود: تقریبا در تمام مناطق گردشگرپذیر شهرستان، سرمایه‌گذاران وارد شده‌اند و طرح‌های گردشگری در حال احداث است و از سرمایه‌گذاران در بخش بوم‌گردی استقبال می‌شود. عرب اظهار کرد: همچنین در حوزه صنایع ‌دستی تاکنون برای 13 طرح به صورت کارگاه تولیدی، پشتیبان و خانگی از طریق بخش خصوصی سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و در بعضی مناطق و فرصت‌ها هنوز به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم که زمینه‌های مستعدی برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع ‌دستی و گردشگری هستند، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. 

وی ادامه داد: ساخت اقامتگاه بوم‌گردی درجه یک در شهر سرایان، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه نمونه گردشگری کریمو و مصعبی و دره و آبشارهای سبزرود، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی و بوم‌گردی در غار بتون (بتو یا اژدها)، ایجاد واحدهای اقامتی بوم‌گردی در خانه‌های تاریخی سرایان، ایجاد واحدهای اقامتی و پذیرایی در خانه‌های تاریخی شهر سه‌قلعه، احداث کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در سطح شهرستان، احداث موزه آب در شهر سرایان، ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی در روستای چرمه و... از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان هستند. مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی سرایان، ظرفیت‌های حوزه صنایع ‌دستی شهرستان را نیز بسیار خوب و متنوع توصیف کرد که با سرمایه‌گذاری اندک، بازدهی بالایی نیز دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید