گره شهربازی «کیو» باز شد
قرار شده است سرمایهگذار این شهربازی، وسایل آن را با محاسبه دلار 2500 تومانی در اختیار شهرداری خرمآباد بگذارد
فاطمه حافظی | خرم آباد - خبرنگار:
بلاتکلیفی و اختلافات بین بهرهبردار و شهرداری خرمآباد بر سر شهربازی «کیو» از سال 95 موجب شد این شهربازی 4 سال تعطیل بماند، بهطوری که کار با ورود دستگاه قضا نیز به سامان نرسید و هرکدام از طرفین اختلاف بر سر خواسته خود پافشاری کردند.
طی این سالها کش و قوسهای زیادی بین بهرهبردار و شهرداری خرمآباد وجود داشته است. شهرداری بیش از 2 میلیارد تومان جریمه شده بود و باید آن را به بهرهبردار پرداخت میکرد و از طرف دیگر توان پرداخت این مبلغ را نداشت و تنها با ورود سرمایهگذار جدید میتوانست این مبلغ را پرداخت کند.
بهرهبردار نیز طی این مدت به دلیل کجخلقیها از سوی شهرداری حاضر نبود از حق خود بگذرد. دریافت این مبلغ کاملا قانونی بود و دستگاه قضا آن را برای جبران خسارت و دستگاههای شهربازی در نظر گرفته بود. این اختلافات باعث شده بود بهرهبردار و شهرداری خرمآباد با یکدیگر به توافق نرسند و این گره روز به روز کورتر و کورتر شود. در مدت تعطیلی شهربازی کیو، از محوطه آن تنها برای پارک خودروها استفاده میشد.
اما بالاخره، با اقدامی جالب از سوی بهرهبردار، وی مبلغی از حق خود را به نفع شهروندان تخفیف داد تا شهرداری بتواند با پرداخت مابقی مبلغ، شهربازی را دوباره راهاندازی کند. هر چند همه به این موضوع واقف هستند که راهاندازی شهربازی به دلیل استاندارد نبودن وسایل و نیاز به انجام یکسری اقدامات زیرساختی و... در برهه زمانی کوتاه میسر نیست.
دلیل اختلافات شهرداری و بهرهبردار
بهرهبردار سابق شهربازی کیو در این زمینه میگوید: قرارداد شهربازی کیو سال ۸۵ و قبل از عضویت من در شورای شهر به مدت ۷ سال منعقد شد. پس از اتمام اجاره، طبق بند ۲۰ ماده ۵ قرارداد، شهرداری باید هزینه دستگاهها را به من پرداخت میکرد، اما با عناوین مختلف از این کار امتناع کرد.
«علی زنجی بیرانوند» ادامه میدهد: با حضور شهردار وقت، رئیس کل دادگاه عمومی انقلاب خرمآباد در سال ۸۴ قیمت کارشناسی وسایل و ابنیه شهربازی کیو را با محاسبه دلار ۲۵۰۰ هزار تومانی، ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برآورد کرد که ۷۰۰ میلیون تومان آن را به شهرداری بخشیدم و قرار شد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باقیمانده آن را شهرداری پرداخت کند.
وی اضافه میکند: طبق توافق سال ۹۶ مقرر شد اگر شهرداری به هر دلیل نتواند اوراق مشارکت را تا 27 اسفند 97 پرداخت کند، باید کل مبلغ را به سرمایهگذار بپردازد. با گذشت 2 سال، شهرداری نه تنها مبلغی پرداخت نکرد، بلکه حواشی زیادی نیز به وجود آورد.
زنجی بیرانوند بیان میکند: در حال حاضر با وساطت اعضای شورای شهر و به خاطر مردم و همچنین به این دلیل این که سرپرست شهرداری مردی پاکدست است، از حقوق خود میگذرم و تنها به دریافت یک میلیارد و 300 میلیون تومان اکتفا میکنم، هرچند قیمت واقعی چند برابر قیمت توافقی است.
لزوم عمل به تعهدات
سرپرست شهرداری خرمآباد نیز در این مورد اظهار میکند: در آخرین حکم صادر شده از سوی دادگاه اعلام شده است که به درخواست شهرداری رای رد استماع داده میشود، یعنی خواسته ما قابلیت شنیدن در دادگاه را ندارد. «رضا بردبار» میافزاید: پرداخت مبلغ توافق شده بین سرمایهگذار و شهرداری در سال ۹۶ موضوعیتی در اصل قضیه ندارد و یک توافق قانونی است و مشکلی ندارد.
وی بیان میکند: بر اساس این توافقنامه، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان باید بدهیم و شهربازی را همراه با وسایلش تحویل بگیریم. سرپرست شهرداری خرمآباد میگوید: با توجه به افزایش قیمتها، مبلغ اعلامشده از سوی سرمایهگذار بهصرفه و به صلاح شهرداری است و درست نیست بار دیگر قرارداد را بهروز کنیم. تنها موضوع استانداردسازی وسایل بازی باقی میماند که باید پیگیری شود.
محرومیت شهروندان از شهربازی
رئیس شورای شهر خرمآباد نیز بیان میکند: حدود ۴ سال است که بین شهرداری خرمآباد و سرمایهگذار شهربازی کیو اختلاف ایجاد و این مجموعه تفریحی تعطیل شده است و شهروندان از این مجموعه محرومند. «علی ماکنعلی» ادامه میدهد: پیگیری موضوع از زمانی که شورای شهر کار خود را آغاز کرد، ادامه یافت و روند کار از مجاری دستگاه قضا با توجه به صدور آرایء متفاوت در سالهای گذشته به نتیجه لازم نرسید.
وی میگوید: همکاری علی زنجی بیرانوند، سرمایهگذار شهربازی خرمآباد، ما را به نقطهای رسانده که در صورت تصویب اعضای شورا، شهردار بتواند طبق موافقتنامهای که با سرمایهگذار داشته است، این مجموعه را در اختیار بگیرد.