• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 3 شهریور 1398
کد مطلب : 74500
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gRPk
+
-

چشم مرزنشینان به بازگشایی «خسروی»

فرماندار قصر شیرین: پایانه مرز خسروی با زیرساخت‌های استاندارد و 2 سالن بزرگ رفت و برگشت مسافر با گنجایش بسیار بالا دارد

گزارش
چشم مرزنشینان به بازگشایی «خسروی»

فرحناز چراغی|   کرمانشاه- خبرنگار:


چند سالی است که زمزمه بازگشایی مرز خسروی در ایام اربعین حسینی(ع) شنیده می‌شود. مرز خسروی یکی از پایانه‌های بزرگ و بین‌المللی غرب کشور است که ارتباط زمینی ایران با عراق در کمترین زمان ممکن را فراهم کرده است. فاصله مسیر مرز خسروی تا شهرهای زیارتی چون نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر است.

این مرز از گذشته‌های دور معبر تردد شیفتگان و عاشقان کربلای حسینی بوده است. در سال ۹۲ حمله تروریستی داعش به اتوبوس حامل زوار ایرانی در آن‌ سوی مرز در عراق باعث شد خسروی تعطیل شود و این مرز تنها برای فعالیت‌های تجاری 2 کشور باز بماند. در حال حاضر مرز خسروی با امکانات ویژه خود آماده‌ترین مرز برای تردد حجم انبوه زائران ایرانی و عراقی است. خبر بازگشایی مرز خسروی در روزهای اربعین 3 سالی است که شنیده می‌شود اما با وجود تمام آمادگی‌ها این امر تا امروز محقق نشده است. 

 امسال نیز با نزدیک شدن به ایام محرم، مسئولان استانی و کشوری خبر از بازگشایی مرز خسروی داده‌اند، البته به شرط موافقت طرف عراقی. امید است که این بار دیده مردمان این دیار به بازگشایی مرز روشن شود و این گشایش چند روزه منشأ بازگشایی دائمی مرز خسروی به روی زائران شود. بی‌شک بازگشایی مرز خسروی رونق اقتصادی و اجتماعی را به دنبال دارد؛ رونقی که باعث ماندگاری مرزنشینان در نقاط مرزی خواهد بود. 


امیدواریم موانع به طور کامل برداشته شود 

یکی از شهروندان قصر شیرینی با بیان این‌که امسال سومین سالی است که مسئولان خبر بازگشایی مرز را به مرزنشینان می‌دهند، می‌گوید: امیدواریم موانع بازگشایی مرز خسروی به طور کامل برداشته شود، چراکه مردم قصر شیرین از گذشته‌های دور میزبان زائران حسینی(ع) بوده‌اند و تکرار شدن آن خاطرات این روزها برایشان آرزو شده است. 

«امیر عبدی» می‌افزاید: امید است که درهای پایانه مسافری خسروی برای همیشه به روی مسافران و عاشقان اهل بیت باز شود.  وی اضافه می‌کند: بازگشایی مرز خسروی نه‌تنها از لحاظ معنوی بلکه از لحاظ اقتصادی و ایجاد اشتغال نیز می‌تواند امید را در دل مردم کرمانشاه، به‌ویژه مردم مرزنشین قصر شیرین و دیگر شهرهای اطراف آن زنده کند. امیدواریم مسئولان کشوری برای همیشه این مساله را حل کنند. 


مطالبه همه مردم استان 

یکی دیگر از شهروندان قصر شیرینی، بازگشایی مرز خسروی را مطالبه همه مردم استان می‌داند و می‌گوید: کرمانشاه از دیرباز گذرگاه عبور و مرور بوده است، به‌ویژه برای دوستداران ائمه اطهار در کربلا. «نعمتی» که ۵۰ ساله است، می‌افزاید: مردم قصر شیرین و استان کرمانشاه همچنان در انتظار آن روزهای رویایی و خوب هستند و آرزوی قلبی‌شان است که دوباره از زائران عتبات عالیات پذیرایی کنند. وی میزبانی مردم کرمانشاه را از زائران موجب رونق بازار می‌داند و می‌گوید: تردد زائران برای استان کرمانشاه باعث اشتغال جوانان بیکار نیز خواهد شد. این شهروند خواستار بازگشایی دائمی این مرز می‌شود و ادامه می‌دهد: امید است که مرز خسروی از امسال میزبانی زائران را برای همیشه برعهده بگیرد، نه برای چند روز محدود. امسال سومین سالی است که مردم قصر شیرین منتظر چنین روزهایی هستند.


جشن بازگشایی مرز خسروی 

استاندار کرمانشاه از جشن بازگشایی مرز خسروی خبر می‌دهد و می‌گوید: این جشن به احتمال زیاد هشتم شهریور برگزار خواهد شد.  «هوشنگ بازوند» در نشست ستاد مدیریت و ساماندهی زائرین اربعین، بازگشایی مرز خسروی را پروسه‌ای نفسگیر و پرچالش عنوان می‌کند و می‌افزاید: بازگشایی مرز لطف خدا و عنایت امام حسین(ع) بود تا مردم استان کرمانشاه دوباره نقش تاریخی خود یعنی میزبانی زائرین اباعبدالله الحسین(ع) را ایفا کنند.  وی در ادامه بیان می‌کند: ستاد اربعین باید تحت مدیریت و نظر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار به صورت شبانه‌روزی در قصر شیرین مستقر شود و مدیران یا نمایندگان تام‌الاختیار آنها تا موانع را برطرف نکرده‌اند، به مرکز استان بازنگردند. 

این مسئول اضافه می‌کند: موضوع فراهم‌کردن زیرساخت‌های مورد نیاز برای برگزاری آیین اربعین حسینی با جدیت از سوی مدیریت ارشد استان دنبال می‌شود.  به گفته استاندار کرمانشاه، مرز خسروی از قرن‌ها پیش مسیر اصلی عبور عاشقان اباعبدالله حسین(ع) بوده و بازگشایی دوباره این مسیر یک اولویت است. مجموعه دولت و وزارت کشور و مدیریت ارشد استان مدت‌هاست به شکل ویژه موضوع بازگشایی این مرز تاریخی را پیگیری می‌کنند و دیدارهای متعدد و ثمربخشی با طرف عراقی داشته‌اند.

بازوند ادامه می‌دهد: با توجه به لغو روادید برای ایام اربعین و آسان شدن امکان حضور افراد، پیش‌بینی می‌شود که میزان استقبال از این آیین حسینی در سال جاری بسیار بیشتر از سال‌های گذشته باشدچند پارکینگ‌ وسیع در قصر شیرین احداث و سایر زیرساخت‌ها نیز فراهم شده است. کرمانشاه با آمادگی کامل میزبانی شایسته برای خیل عظیم عاشقان اباعبدالله حسین(ع) است. 


تلاش برای میزبانی خوب از زائران 

فرماندار قصر شیرین نیز در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که برای میزبانی خوب از زائران اباعبدالله الحسین(ع) در قصر شیرین و مرز خسروی تلاش خواهیم کرد، می‌افزاید: مرز خسروی یکی از بزرگ‌ترین پایانه‌های مرزی در غرب کشور و خاورمیانه است. این پایانه مرزی دارای امکانات خوب و ویژه برای تردد زوار حسینی است. بازگشایی مرز خسروی مطالبه مردم مناطق مرزی است. «مرادعلی تاتار» می‌افزاید: پایانه مرز خسروی با زیرساخت‌های استاندارد و خوب دارای 2 سالن بزرگ رفت و برگشت مسافر با گنجایشبسیار بالاست.

وی ادامه می‌دهد: این مرز با داشتن ۵۷ گیت و ۵۰۰ هکتار پارکینگ مجهز به سامانه روشنایی و آب، گنجایش ۱۰۰ هزار خودرو را دارد. همچنین در مرز خسروی اقامتگاه‌، ۲ محوطه با پد بالگرد و جایگاه سوخت وجود دارد.  این مسئول می‌گوید: اتوبان راه خسروی چهاربانده شده و نواقص آن در حال برطرف شدن است.همچنین گسترش شبکه فیبر نوری، تامین روشنایی، ایجاد توقفگاه خودروهای سواری با حجم بسیار بالا در 5 نقطه قصر شیرین نیز از تمهیدات اندیشیده شده برای رفاه حال زائران حسینی است. در محل توقفگاه‌ها نیز سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه احداث شده است. 

به گفته تاتار، موکب‌ها آماده شروع فعالیتشان هستند و هلال احمر، سپاه و ارتش نیز پای کارند. همچنین مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان قصر شیرین در حال تجهیزند و 2 بیمارستان صحرایی توسط سپاه و ارتش در حالت آماده‌باش قرار دارند. فرماندار قصر شیرین تاکید می‌کند: در حال حاضر مرز خسروی برای پذیرش حجم بسیار بالای زائران عتبات عالیات در اربعین مهیاست. تاتار درباره ظرفیت هتل‌های شهرستان قصر شیرین نیز اضافه می‌کند: ۱۴ هتل اقامتی با ظرفیت هزار و ۲۰۰ نفر آماده پذیرایی از مسافران و زائران هستند.

در کنار این هتل‌ها، مهمانسراها، مساجد، مدارس، بوستان‌های شهر و... را نیز مهیای قدوم زائران اربعین امام حسین(ع) خواهیم کرد.فرماندار قصر شیرین ادامه می‌دهد: مرز خسروی از دیرباز محل تردد زوار بوده و قدمتی طولانی دارد و همیشه یک مسیر اصلی و فعال بوده است. فقط در این چند سال تردد زوار در آن به علت حادثه تروریستی داعش در آن سوی مرز ممنوع شده بود.


استقرار موکب‌ها در مسیر خسروی به عتبات عالیات
     
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه از برنامه‌‌ریزی برای استقرار موکب‌ها در مسیر خسروی به عتبات عالیات در اربعین پیش‌رو خبر می‌دهد. «بهمن صحرایی» هنگام عزیمت به عتبات عالیات در مرز خسروی با بیان این‌که اولین گروه زوار از مرز خسروی عازم عالیات هستیم، اظهار می‌کند: در ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه به عنوان مسئول کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه زوار از مدت‌ها قبل پیگیر بوده‌ایم تا موکب‌ها را به سمت مرز خسروی هدایت کنیم.

وی هدف از این سفر را رایزنی با طرف‌های عراقی عنوان می‌کند و می‌گوید: هماهنگی‌های لازم را با مسئولان دیاله عراق انجام می‌دهیم تا همکاری و وحدت را بین موکب‌های ایرانی و عراقی داشته باشیم و بتوانیم خدمات بهتری به زوار ارائه دهیم.  صحرایی می‌افزاید: ظرفیت خوبی در استان دیاله برای استقرار موکب‌ها داریم و تلاش می‌کنیم با هدایت آنها به سمت مرز منذریه خدمات مطلوب‌تری به زوار عتبات عالیات ارائه دهیم. 


رفع کاستی‌های مرز خسروی با همه توان   

معاون سیاسی، امنیتی و جانشین استاندار در ستاد اربعین کرمانشاه در بازدید میدانی از زیرساخت‌ها و امکانات موجود مرز خسروی تاکید می‌کند: باید همه توان خود را برای رفع مشکلات و کاستی‌های موجود به کار بگیریم. 
«ابراهیم الهی‌تبار» بر رفع نواقص پارکینگ‌ها و زیرساخت‌های موجود تاکید و اضافه می‌کند: وضعیت سرویس‌های بهداشتی و تعداد آنها باید قابلیت خدمات به حداقل یک میلیون نفر را داشته باشد. همچنین مسیر تردد زوار باید بهسازی شود و دارای خط‌کشی و روشنایی باشد.


آمادگی «خسروی» برای میزبانی از 2/1میلیون زائر 

مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: مرز خسروی برای میزبانی از بیش از 2/1 میلیون زائر اربعین آماده می‌شود. به گزارش همشهری «فریبرز کرمی» با اشاره به بازگشایی مرز خسروی برای اربعین امسال اظهار کرد: مقدمات کار در حال فراهم شدن است تا بتوانیم میزبان حدود یک میلیون و 200 هزار نفر از زوار اربعین باشیم.

وی با بیان این‌که بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های پایانه مرز خسروی برای تردد زوار آماده است، عنوان کرد: در سال‌های گذشته زیرساخت‌های این پایانه تکمیل شده و اکنون از نظر گیت‌های مسافران، سرویس‌های بهداشتی و... مشکل خاصی نداریم. 

کرمی اضافه کرد: در حوزه راه‌ها و جاده‌ها نیز برنامه‌های متعددی داریم که در فرصت باقی‌مانده تا ایام اربعین اجرایی خواهد شد. مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان بر لزوم تدوین طرح جامع ترافیکی اربعین از قصر شیرین تا خسروی تاکید کرد و یادآور شد: نقاط حادثه‌خیز مسیر زوار اربعین نیز باید مشخص و آشکارسازی شود. 

به گفته کرمی، آشکارسازی نقاط حادثه‌خیز و نصب تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی در تمام طول مسیر اصلی ورود زوار به استان از سه‌راه کنگاور تا مرز خسروی باید انجام شود. وی همچنین از برنامه‌ریزی برای لکه‌گیری و روکش آسفالت مسیر در نقاطی که نیاز است خبر داد و تاکید کرد: در نقاطی که نیاز باشد نیز احداث دوربرگردان‌، کنارگذر و... انجام می‌شود. 

مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان عنوان کرد: تکمیل روشنایی تمام مسیر راه کربلا را نیز در برنامه پیگیری داریم. کرمی همچنین از ضرورت ترمیم و بازسازی 2 محل پد بالگرد در منطقه خسروی هم خبر داد.

این خبر را به اشتراک بگذارید