• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
چهار شنبه 30 مرداد 1398
کد مطلب : 73704
+
-

دست خالی طراحان گرافیک کرمانشاه از سفارش های بومی

احمدی ، گرافیست: طراحی که اهل مطالعه باشد از تصویرهای ذهنی قوی‌تری بهره‌‌مند است و این ویژگی باعث غنی‌تر شدن آثارش خواهد شد

گپ
دست خالی طراحان گرافیک کرمانشاه از سفارش های بومی

محسن یاوری |‌  کرمانشاه- خبرنگار:


«زهرا احمدی» کارشناس ارشد گرافیک و فارغ‌التحصیل رشته هنر از دانشگاه سوره تهران از جمله هنرمندان جوان کرمانشاهی است که از سال ۸۳ تاکنون به صورت حرفه‌ای به کار طراحی و تدریس گرافیک اشتغال دارد. وی علاوه بر تدریس هنر در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها در تولید و خلق آثار هنری هم موفق عمل کرده است. با وی گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید. 
 

چطور شد که به سمت گرافیک کشیده شدید؟

از کودکی و نوجوانی به طراحی و تصویرسازی علاقه داشتم و طراحی اشکال به گونه‌ای متفاوت و نیز تبلیغات را دوست داشتم، اما تا پایان دوران دبیرستانم که رشته ریاضی فیزیک خواندم، راه خودم را پیدا نکرده بودم. دوران پیش‌دانشگاهی بودم که یک اتفاق باعث شد راهم را پیدا کنم. معلم شیمی من آقای حدیدی 2 سری کتاب کنکور هنر به من امانت داد و من تصمیم گرفتم علاوه بر کنکور ریاضی در رشته هنر هم ثبت‌نام کنم و لذت مطالعه همان کتاب‌ها باعث شد که به طور کلی راه و مسیر زندگی‌ام را تغییر دهم. 

در این عرصه نمایشگاهی برگزار‌ کرده‌اید یا مقامی به ‌دست آورده‌اید؟ 

بیشتر فعالیت‌های من در زمینه طراحی تبلیغاتی و تدریس بوده تا شرکت در مسابقات یا برگزاری نمایشگاه، اما در چند نمایشگاه گروهی و یک نمایشگاه انفرادی پوستر هم شرکت داشته‌ام و سال ۸۶ در بخش طراحی جلد کتاب هنرآموزان استان کرمانشاه نفر اول شدم. در کتاب گرافیک سال بابان نیز چند اثرم منتشر شد. 

 به‌جز طراحی گرافیک در چه بخش‌های دیگری فعالیت می‌کنید؟ 

به‌جز طراحی و تدریس گرافیک، در زمینه‌های عکاسی هم کارآفرینی فعالیت می‌کنم

 با توجه به نیاز کار شما به خلاقیت فراوان و پیچیدگی خاص آن و همچنین فراگیر بودن فعالیت‌هایتان چگونه انگیزه‌ کار کردن را در خودتان زنده نگه می‌دارید؟ 

در جواب سوالتان باید بگویم که اشتیاق به یادگیری و تغییر همواره انگیزه کار کردن را در من شعله‌ور نگه داشته است. به‌روز بودن و تغییرات لحظه‌ای که در این رشته یعنی گرافیک وجود دارد هیجان‌انگیز و بسیار انگیزه‌بخش است. خلاقیت برای همه تعریف یکسان و ثابتی ندارد. در هر فردی این موضوع به گونه‌ای خاص رخ می‌دهد. گاهی با ایده گرفتن از آثار دیگران، گاهی با مطالعه و گاهی حتی با دیدن یک منظره یا شاهد یک حادثه خاص بودن این امر صورت می‌گیرد و خود این امر باعث ایجاد انگیزه‌های فراوان برای کار کردن می‌شود. 

هنر‌ گرافیک را در استان کرمانشاه در چه سطحی می‌بینید؟ 

هنر گرافیک در کرمانشاه با وجود مراکز دانشگاهی و فعالیت طراحان گرافیک کرمانشاه در سطح قابل قبولی قرار دارد، اما متاسفانه برای ما کرمانشاهی‌ها همیشه مرغ همسایه غاز است و کارفرمایان و سفارش‌دهندگان محصولات گرافیکی بیشترین سفارش‌هایشان را به طراحان و شرکت‌های خارج از استان می‌سپارند که جای تاسف فراوان دارد. 

 می‌دانم شما اهل مطالعه هم هستید. فکر‌ می‌کنید مطالعه چه تاثیری بر کار هنریتان می‌گذارد؟ 

ادبیات و هنر 2 مقوله جدانشدنی از یکدیگرند و در ایران این به‌هم‌پیوستگی قدمتی به بلندای تاریخ دارد؛ بارزترین نمونه‌های آن را در شاهنامه‌های دوران سلجوقی تا قاجار می‌توان دید، همچنین کتاب‌های ارزشمند دیگری از جمله ارژنگ مانی، کلیله و دمنه، بوستان سعدی و.... را می‌توان نام برد. ادبیات تصور ذهنی نویسنده از وقایع را شرح می‌دهد و طراح تصویرگر آن را بر روی کاغذ می‌آورد و درک موضوع را برای خواننده سهل‌ می‌سازد. طراحی که اهل مطالعه ادبیات باشد از تصویرهای ذهنی قوی‌تری بهره‌‌مند است و این امر باعث غنی‌تر شدن آثارش خواهد شد.

برای علاقه‌مندان به گرافیک چه پیشنهادی دارید؟ 

پیشنهادم به علاقه‌مندان این حرفه این است که لحظه‌ای از یادگیری و مطالعه و پژوهش دست برندارند، هر لحظه خود را در حال پیشرفت نگه دارند و سعی کنند که از قافله عقب نمانند. حتما در ابتدای کار طراحی را به صورت اصولی بیاموزند و تا می‌توانند آثار گرافیکی ببینند تا ذهنی غنی از تصویر داشته باشند.

این خبر را به اشتراک بگذارید