• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 27 مرداد 1398
کد مطلب : 72996
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qK1R
+
-

خدمات درمانی سیار برای عشایر

گردهمایی ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر با حضور مسئولان کشوری از 25 مرداد در همدان آغاز شده است و تا امروز ادامه دارد

سلامت
خدمات درمانی سیار برای عشایر

فاطمه کاظمی| همدان – خبرنگار:


گردهمایی ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر با حضور مسئولان کشوری و مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در استان همدان در حال برگزاری است.این همایش که از 25 مرداد در هتل امیران آغاز شده است تا امروز 27 مرداد ادامه دارد و مسئولان از محل اتراق عشایر همدان بازدید می‌کنند و نحوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی را به آنها مورد بررسی قرار می‌دهند.

طبق آمار رسمی امور عشایر استان همدان، 3500 خانوار عشایری با جمعیت حدود 12 هزار نفر تابستان خود را در این استان می‌گذرانند. همه آنها دفترچه خدمات درمانی روستایی دارند و برای انجام امور بهداشتی و درمانی به مراکز بهداشت روستاهای نزدیک سامانه خود مراجعه می‌کنند. تعداد این سامانه‌ها 72 عدد است. اما وزارت بهداشت در نظر دارد برای عشایر سراسر کشور خانه‌های بهداشت سیار راه‌اندازی کند تا این قشر مهم جامعه از خدمات بهداشتی و درمانی بهتری بهره‌مند شوند.


بهبود خدمات‌دهی به عشایر

مدیرگروه گسترش شبکه‌های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم ‌پزشکی ابن‌سینا در این باره به همشهری توضیح می‌دهد: گردهمایی ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر با هماهنگی سازمان امور عشایر کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال برگزاری است و در آن مدیران گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و رئیس امور عشایر استان‌ها حضور دارند تا شیوه خدمات‌دهی به عشایر ساماندهی شود.

طاهره عزیزی مطلق می‌گوید: از آنجا که استان همدان ییلاق عشایر است و رسالت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به همه اقشار جامعه است و عشایر هم جزو این جامعه محسوب می‌شوند، خدمات‌دهی به آنها باید ساماندهی شود.

وی می‌افزاید: به همین دلیل در این گردهمایی پیشنهاد راه‌اندازی مراکز بهداشت برای مکان‌هایی که 500 نفر از عشایر در آنجا اتراق می‌کنند و نیز پایگاه‌های سلامت برای مکان‌هایی که در آنها بیش از 2 هزار نفر از عشایر حضور دارند، مورد بررسی قرار گرفته است.


جذب ماما و بهورز

عزیزی‌مطلق ادامه می‌دهد: این مراکز سیار همراه با عشایر حرکت خواهند کرد و خدمات بهداشتی و درمانی لازم را به آنها ارائه خواهند داد. ما حتی در نظر داریم از میان خود عشایر ماما و بهورز جذب کنیم و آنها را آموزش دهیم تا همراه با ایل حرکت کنند و به آنها خدمات بدهند.

مدیرگروه گسترش شبکه‌های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم ‌پزشکی ابن‌سینا توضیح می‌دهد: شرکت‌کنندگان در این گردهمایی درباره ارائه این نوع خدمات به عشایر توجیه شده‌اند و دستورالعمل اجرای برنامه در سراسر کشور یکسان‌سازی می‌شود. علاوه بر این، رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش به منظور تعیین و چگونگی ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به عشایر حضور دارد.

وی یکی از مسائل اساسی در این حوزه را پراکنده ‌بودن جمعیت عشایری استان می‌داند و می‌گوید: عشایر همدان پراکنده هستند و در مناطق مختلف این استان اتراق می‌کنند به همین دلیل امکان راه‌اندازی مرکز بهداشت جداگانه برای آنها وجود ندارد. بنابراین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر استان‌ها موظف هستند به آنها خدمات ارائه بدهند چون هیچ فرقی بین عشایر و اقشار دیگر جامعه وجود ندارد.


دفترچه خدمات درمانی روستایی و عشایری

مدیر روابط عمومی امور عشایر استان همدان نیز می‌گوید: حدود 3500 خانوار عشایری با جمعیت حدود 12 هزار نفر در استان همدان زندگی می‌کنند که همه آنها دفترچه خدمات درمانی روستایی و عشایری دارند.

امیر دلفروز توضیح می‌دهد: 72 سامانه برای این تعداد جمعیت تعریف شده است و عشایر برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به نزدیک‌ترین خانه بهداشت روستای محل اتراق خود مراجعه می‌کنند. سامانه‌های عشایری هر کدام به یک روستا نزدیک هستند و خانه‌های بهداشت این روستاها وظیفه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر را دارند.


ارجاع به مراکز بهداشت

دلفروز درباره نحوه ارائه خدمات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا به عشایر استان بیان می‌کند: علاوه بر خدمات گفته شده، مرکز بهداشت استان همدان هر سال به صورت جداگانه گروهی به سامانه‌های عشایری استان اعزام می‌کند. این گروه به عشایر خدمات بهداشتی، درمانی، مامایی و دارویی ارائه می‌دهد. این ارائه خدمت معمولا در محل انجام می‌شود و اگر لازم باشد فرد به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت روستایی ارجاع داده می‌شود.

وی می‌گوید: ما از این نوع خدمت‌رسانی راضی هستیم و امیدواریم با راه‌اندازی مراکز بهداشت عشایر اوضاع بهتر هم بشود.

این خبر را به اشتراک بگذارید