• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 27 مرداد 1398
کد مطلب : 72991
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lBwJ
+
-

گردشگری کشاورزی در سیوان رونق می‌گیرد

وجود باغ‌ها و آب فراوان در بخش سیوان ایلام می‌تواند این منطقه را به قطب گردشگری کشاورزی استان تبدیل کند

گردشگری
گردشگری کشاورزی در سیوان رونق می‌گیرد

رمضان نوری | ایلام –خبرنگار:


بخش سیوان با مرکزیت دهستان میشخاص در فاصله ۲۰ کیلومتری شهر ایلام با داشتن باغ‌ها و آب فراوان، علاوه بر این‌که یکی قطب‌های استان در تولید محصولات باغی است، در فصل تابستان شاهد حضور بی‌شمار گردشگران نیز است. این منطقه به دلیل برخورداری از شرایط مناسب آب و هوایی در فصل تابستان با باغ‌های انبوه و پرتراکمش چشم‌انداز زیبا و خاصی را در منطقه به وجود می‌آورد و به همین دلیل گردشگران زیادی را به سوی خود جلب می‌کند.

منطقه سیوان به لحاظ تنوع محصولات طبیعی، جاذبه‌های گردشگری و جلوه‌های خاص آب و هوایی منحصر به فرد باعث جلب گردشگران زیادی می‌شود. مردم این منطقه علاوه بر صادرات محصولات باغی خود به مناطق دیگر کشور، آنها را به صورت محلی نیز به فروش می‌رسانند و همین موضوع به اقتصاد و معیشت آنها بسیار کمک می‌کند. حالا چند سالی است که گردشگری کشاورزی مورد توجه مسئولان ایلام قرار گرفته است و آنها تلاش می‌کنند با مطالعه این حوزه، آن را توسعه ببخشند و به رونق مناطقی که کشاورزی و باغداری دارند، کمک کنند.


سهیم کردن گردشگران در کارهای کشاورزی

بخشدار سیوان در این ارتباط به خبرنگار همشهری می‌گوید: اگر به قابلیت‌های سیوان به صورت ویژه توجه شود، به طور قطع باعث اشتغال‌زایی برای جوانان این منطقه خواهد شد. «علی نیکوکار» بیان می‌کند: بخش سیوان در نزدیکی مرکز استان قرار دارد و با وجود باغ‌های سرسبز، مناظر بکر و زیبا و پستی و بلندی‌های طبیعی قابلیت‌های فراوانی برای توسعه گردشگری دارد.

وی می‌افزاید: گردشگری کشاورزی این امکان را فراهم می‌آورد که گردشگران، علاوه بر لذت بردن از طبیعت بکر و زیبای منطقه، با سهیم شدن در انجام کارهای روزمره کشاورزان، دامداران و باغداران منطقه روزهای خوشی را در روستاهای سیوان سپری کنند. نیکوکار می‌گوید: گردشگری کشاورزی پلی به توسعه این بخش است و راهی جدید برای ایجاد اشتغال پایدار باز می‌کند. وی ادامه می‌دهد: گردشگری کشاورزی ترکیبی از کشاورزی و عرضه خدمات و تولیدات کشاورزی منطقه است که در کنار طبیعت بکر و مناظر زیبا، چشم‌اندازی دلپذیر را برای گردشگر ترسیم می‌کند.


ترکیبی از کشاورزی و سفر

نیکوکار همچنین گردشگری کشاورزی را تجربه‌ای دلپذیر در قالب جشنواره‌های فصلی و تورهای آموزشی عنوان و اظهار می‌کند: این کار در یک مزرعه یا باغ، علاوه بر ایجاد درآمد بیشتر برای کشاورزان، در فعالیت‌های کشاورزان تنوع به وجود می‌آورد و نوعی کارآفرینی است که به سرمایه و امکانات زیرساختی نیاز ندارد و با کمترین هزینه هم قابل انجام است.

وی می‌گوید: گردشگری کشاورزی یک مفهوم ترکیبی از کشاورزی و سفر است که به دنبال ایجاد و گسترش بازارهای سودآور جدید برای کشاورز است. همچنین تجربه سفر را برای گردشگران در یک بازار بزرگ منطقه‌ای به دنبال دارد. بخشدار سیوان می‌افزاید: باغدار، کشاورز یا دامداری که به دنبال کسب درآمد و بهبود وضعیت اقتصادی است، باید واحد یا زمین کوچک و کم‌‌بازده خود را با به‌کارگیری رویکردی کارآفرینانه به سمت متنوع‌سازی فعالیت‌هایش سوق دهد.


رونق گردشگری کشاورزی در روستاها

این مسئول ادامه می‌دهد: امروزه علاقه رو به رشد گردشگران داخلی و خارجی به تجربه کردن فعالیت‌های زراعی و دامداری باعث شده است گردشگری کشاورزی در روستاها رونق بگیرد. نیکوکار بیان می‌کند: به نمایش گذاشتن نحوه تولید محصولات محلی، انتخاب و چیدن میوه توسط گردشگر، راه‌اندازی بازارهای فروش در کنار مزارع، باغ‌ها و دامداری‌ها، فراهم آوردن مکانی برای تفرج گردشگران در فضای باغی و پذیرایی محلی از جمله فعالیت‌های اقتصادی هستند که می‌توانند در گردشگری کشاورزی مورد توجه قرار بگیرند.

وی ابراز امیدواری می‌کند که با نهادینه کردن این رویکرد در مناطق روستایی کشور، با توجه به ظرفیت‌های موجود منطقه، بتوان به راهکاری موثر برای پایدار کردن تولید و درآمد کشاورزان و باغداران و به دنبال آن توسعه بیشتر روستاها رسید.


توسعه گردشگری در سیوان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار همشهری می‌گوید: سیوان یکی از مناطق چهارگانه پربازدید استان ایلام در فصل تابستان است. «عبدالمالک شنبه‌زاده» ادامه می‌دهد: وجود باغ‌ها فراوان فرصت بی‌نظیری را برای توسعه گردشگری در این منطقه فراهم کرده است.

وی با اشاره به این‌که میراث فرهنگی طرحی مبنی برای توسعه گردشگری در این منطقه ارائه داده است، اظهار می‌کند: سکو، سرویس بهداشتی، راه دسترسی و... از مهم‌ترین نیازهای این منطقه برای حضور بیشتر گردشگران هستند. وی می‌افزاید: برای اجرای طرح‌های گردشگری به همکاری سازمان جهاد کشاورزی نیاز است چراکه نباید طرح‌های گردشگری به تغییر کاربری باغ‌ها در منطقه منجر شود.


باغ‌ها نباید خانه‌باغ شوند

همچنین، رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری بیان می‌کند: هیچ مشکلی با اجرای طرح‌های گردشگری در منطقه سیوان نداریم، ولی ساخت سکو و دیگر امکانات باید در یک زمین محدود باشد. «محمد تراب‌میری» اضافه می‌کند: تغییر کاربری باغ‌های سیوان به خانه‌باغ و ویلا ممنوع است. این کار باعث از بین رفتن تولیدات باغی در منطقه و استان می‌شود و به گردشگری منطقه هم آسیب می‌زند.

وی می‌گوید: سالانه ۴۰۰ هکتار از اراضی بخش سیوان به کشت محصولات باغی اختصاص می‌یابد و حدود 1۲۸۲ تن محصول نیز برداشت می‌شود. میری می‌افزاید: محصولات مختلفی مانند گردو، زردآلو، هلو، آلو، انگور، بادام، پسته و گوجه‌سبز در این منطقه تولید می‌شود که برای استان بسیار حائر اهمیت است.

بخش سیوان و منطقه میشخاص از لحاظ میزان برداشت محصولات گردو، زردآلو و هلو رتبه اول را در استان دارند. وی اظهار می‌کند: فروش محصولات باغی هم می‌تواند به افزایش درآمد اهالی روستاهای سیوان منجر شود و هم تاثیر بسزایی در جذب گردشگر و توسعه بخش گردشگری بگذارد.


توسعه امکانات در بخش سیوان

فرماندار ایلام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری می‌گوید: برای توسعه گردشگری در منطقه سیوان توسعه زیرساخت‌های ارتباطی شامل تلفن همراه و جاده دسترسی، اجرای طرح‌ هادی در روستاها و... در دستور کار مسئولان قرار دارد.
«خیرالله گراوند» ادامه می‌دهد: بخش سیوان و مخصوصا دهستان میشخاص دارای ظرفیت‌های عظیم گردشگری و اقتصادی است و با همت مردم و مسئولان این ظرفیت‌ها به معنای واقعی شکوفا خواهند شد.

وی بیان می‌کند: ایمن‌سازی شبکه مخابراتی و بهبود آنتن‌دهی در منطقه سیوان بسیار ضروری و قرار است مخابرات طرحی را تهیه و به زمینی کردن فیبر نوری و توسعه شبکه موبایل و اینترنت پرسرعت در منطقه اقدام کند. گراوند می‌گوید: رفع نقاط حادثه‌خیز در محورهای روستایی و ترمیم و ایجاد راه دسترسی به مناطق گردشگری را با هدف تسهیل تردد گردشگران نیز پیگیری خواهیم کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید