• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
چهار شنبه 23 مرداد 1398
کد مطلب : 72347
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lBkM
+
-

زنگ نوسازی مدارس در هرمزگان

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان: 1600 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی  و 860 میلیارد ریال از محل تعهد خیران  برای نوسازی مدارس استان هزینه می‌شود

آموزش
زنگ نوسازی مدارس در هرمزگان

 مدارس هرمزگان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. هنوز بسیاری از دانش‌آموزان در مدارس کپری درس می‌خوانند و تعداد مدارس تخریبی این استان نیز جالب توجه است. این در حالی است که گفته می‌شود 1۶۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی در سال جاری برای تخریب، بازسازی و تکمیل مدارس هرمزگان به اداره کل نوسازی مدارس استان ابلاغ شده است. به گزارش ایرنا، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان گفت: این میزان شامل ۸۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و ۷۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی است. 

«نوید احمدی» افزود: ۶۱۰ میلیارد ریال نیز تعهد خیران مدرسه‌ساز در جشنواره بیست‌و‌یکم برای تکمیل و بازسازی مدارس هرمزگان بوده است.  وی با اشاره به این‌که اولویت نوسازی مدارس، مقام‌سازی و استانداردسازی مدارس تخریبی است، یادآور شد: در مجموع از محل این اعتبارات امسال ۱۲۰ مدرسه تکمیل شده و آماده بهره‌برداری است. 


وجود۶۵۰ مدرسه غیراستاندارد در هرمزگان

مدیر کل نوسازی مدارس هرمزگان ادامه داد: ۶۵۰ مدرسه غیراستاندارد و تخریبی در استان وجود دارد که ۲۲۰ مدرسه به طور کامل تخریبی است و ۴۳۰ مدرسه نیز نیاز به مقام‌سازی دارد. احمدی ادامه داد: تکمیل اردوگاه دانش‌آموزی هرمز در فضای ۳ هکتار، طرح شهر مدرسه و برگزاری همایش مدرسه‌ساز برای نخستین بار به میزبانی هرمزگان از دیگر برنامه‌های اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان است. 


وجود مدارس کانکسی و کپری 

مدیر کل نوسازی مدارس هرمزگان همچنین به وجود ۷۵ مدرسه کانکسی و کپری شامل 61 مدرسه کانکسی و ۱۴ مدرسه کپری در استان اشاره کرد. احمدی گفت: 8۲۴۶ دانش‌آموز در این مدارس که بیشتر در دورافتاده‌ترین نقاط هرمزگان واقع است، درس می‌خوانند. 


همکاری قرارگاه سازندگی خاتم

احمدی اضافه کرد: طبق تفاهم‌نامه‌ای بسته‌شده با قرارگاه سازندگی خاتم قرار است 1۵۰۰ مدرسه در مناطق محروم کشور ساخته شود که سهم هرمزگان به عنوان نخستین استان اقدام‌کننده ۶۵ مدرسه یک، 2 و 3 کلاسه در قالب ۲۲۰ کلاس درس با قطعات بتنی پیش‌ساخته است. این مسئول یادآور شد طبق برآورد اولیه ۲۲۰ میلیارد ریال برای ساخت این فضاهای آموزشی نیاز است که ۵۰ درصد از محل آورده سپاه و ۵۰ درصد نیز اعتبارات ملی سازمان نوسازی مدارس است. 

وی با اشاره به این‌که بین یک‌سوم تا یک‌چهارم مدارس کشور تخریبی است، گفت: هر سال بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مدارس تخریبی در هرمزگان بازسازی می‌شود و فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد آن مدارس جدید است. مدیر کل نوسازی مدارس هرمزگان همچنین به ساخت ۲۰۰ مدرسه در استان طبق دستور استاندار هرمزگان و تفاهم‌نامه ایجادشده با مشارکت صنایع، خیران و اداره نوسازی مدارس اشاره کرد که تاکنون کلنگ ۱۲۰ مدرسه به زمین زده شده است. 

احمدی گفت: ساخت ۵۰ مدرسه در استان هرمزگان با مشارکت صنایع و شرکت‌های بزرگ انجام می‌شود که در این راستا تفاهم‌نامه بسته شده و این مدرسه‌ها در مقطع متوسطه اول و دوم است. وی یادآور شد: از این تعداد عملیات اجرایی ۶ مدرسه نیمه‌تمام آغاز شده و شرکت‌ها برای ساخت ۸ مدرسه نیز اعلام آمادگی کرده‌اند که در هفته دولت و تا پایان امسال کلنگ‌زنی می‌شود. 

این مسئول ادامه داد: خیران مدرسه‌ساز نیز ۷۰ مدرسه را تقبل کردند که ۶۵ مدرسه عملیات اجرایی آن آغاز شده و تعدادی نیز به بهره‌برداری رسیده که مهرماه تحویل آموزش و پرورش هرمزگان می‌شود. احمدی به هوشمندسازی مدارس اشاره کرد و گفت: تمام مدارس جدید پایه ششم به بالاتر هوشمندسازی شده است. 


وعده‌ها برای هفته دولت

مدیر کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس هرمزگان گفت: ۷۲ مدرسه در قالب ۲۷۳ کلاس درس و ۳۷ هزار متر‌ مربع فضای آموزشی هفته دولت در استان به بهره‌برداری می‌رسد که از این تعداد ۳۰ مدرسه با مشارکت خیران ساخته شده است.  «نوید احمدی» افزود: برای این تعداد مدرسه ۵۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی نوسازی مدارس و مشارکت خیران هزینه شده است. 

وی گفت: بیشترین مدارس افتتاحی در هفته دولت در شهریورماه  مربوط به شهرستان‌های بندرعباس با ۱۸ مدرسه، میناب با ۱۱ مدرسه و بستک با ۱۰ مدرسه است. مدیر کل نوسازی مدارس هرمزگان گفت: با بهره‌برداری از این مدارس ۸ هزار دانش‌آموز این استان در مهرماه امسال از فضای استاندارد و مقاوم بهره‌‌مند می‌شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید