محسن هاشمی در مراسم تقدیر از خبرنگاران حوزه شهری:
تضعیف رسانههای داخلی موجب افزایش نفوذ رسانههای بیگانه میشود
سرای عینالدوله بهمناسبت روز خبرنگار میزبان جمعی از خبرنگاران، مدیران شهری و مسئولان ردهبالای دولت بود
سرای عینالدوله که به نگارخانه برگ شناخته میشود دوشنبه شب و همزمان با سالروز مشروطه میزبان اهالی قلم و رسانه به بهانه تجلیل از خبرنگاران حوزه شهری برای روز خبرنگار بود.
به گزارش همشهری، در این برنامه که به میزبانی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، علاوه بر محسن هاشمی، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران، علی ربیعی سخنگوی دولت، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، سیدضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مهدی شفیعی مدیرعامل مؤسسه مطبوعاتی ایران، مهران کرمی مدیرمسئول روزنامه همشهری و اعضای شورای سردبیری این روزنامه، محمد محمددوست شهردار منطقه4، علیاکبر قاضیزاده استاد روزنامهنگاری و تنی چند از مدیران پایگاههای خبری و دبیران سرویس اجتماعی رسانهها حضور داشتند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت در این مراسم با بیان اینکه امروز دشمن میخواهد در خانه و خانواده و افکار عمومی و بیمارستانها دشمنی خود را ابراز کند، گفت: «امروز ایران به تلاشهای رسانهای ما معطوف است و به درستی رسانهها سربازان خط اول این مبارزه هستند. کلاشنیکفها و تانکهای چیفتن قلمها و نوشتههای ماست و اگر مرزی فرو بریزد از میان قلمهای ما فرو ریخته است.» بهگفته او امروز امنیت و تمامیت ارضی کشور به فعالیت رسانهها معطوف است.
محسن هاشمیرفسنجانی نیز در این مراسم گفت: «بهاندازهای در مورد ضرورت تکریم از رسانه، خبرنگار و اهل قلم در جامعه ما توسط مسئولان صحبت شده که شاید این موضوع موجب زدگی خبرنگاران و اصحاب رسانه شده باشد و بحق شما میگویید که «دوصد گفته چون نیمکردار نیست.» او با اشاره به شرایط فعلی که با جهش نرخ ارز، وضعیت کاغذ مطبوعات در بدترین شرایط قرار دارد، خواستار توجه همه به موضوع معیشت خبرنگاران که با حقوقهای حداقلی، قادر به تأمین نیازهای اولیه زندگی نیستند، شد و تأکید کرد که متأسفانه این موضوع در عمل بدون راهحل مانده است.
عمارت عینالدوله یکی از بناهای تاریخی تهران است که توجه همه را بهخودش جلب کرده بود. اغلب خبرنگاران از اینکه در فضایی متفاوت عصرشان را به شب میرسانند خوشحال بودند و خوشحالتر از این منظر که چنین بناهایی دارد حفظ میشود و در اختیار عموم قرار میگیرد. عمارت عینالدوله مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی است که به سبک معماری دوران قاجار طراحی و ساخته شده است. امروزه از باغی که این عمارت در آن قرار داشته، تقریبا چیزی باقی نمانده اما خوشبختانه بنای عمارت پابرجاست.
در ابتدای مراسم علی اعطا، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از حضور علی ربیعی دستیار اجتماعی و ارتباطات رئیسجمهور و سخنگوی دولت و سیدعباس موسوی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در میان خبرنگاران حوزه شهری تشکر کرد.
اعطا با گرامیداشت یاد و خاطره محمود صارمی خبرنگار شهید خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران که در مزارشریف افغانستان به شهادت رسید، روز خبرنگار را به اصحاب رسانه بهویژه خبرنگاران حوزه شهری تبریک گفت.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در 2سالی که از عمر شورای پنجم میگذرد خبرنگاران و اهالی رسانه همواره در کنار اعضای شورا بودهاند و از یک سو بهعنوان شورایاران واقعی کمک کردهاند تا مشکلات، انتقادات و پیشنهادهای شهروندان به اعضای شورا منتقل شود و از سوی دیگر پیامها، اقدامات و تصمیمات شورا را به گوش جامعه رساندهاند.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: شورای پنجم در 2 سال گذشته تلاش کرده که اقدامات، تصمیمات و رویکردهای خود را بهصورت شفاف با مردم در میان بگذارد و پاسخگویی به افکار عمومی، شهروندان و رسانهها را بهعنوان یک اصل سرلوحه کار خود قرار داده و این مهم در رفتار و نوع مواجهه ۲۱عضو شورا قابل مشاهده است.
اعطا ابراز امیدواری کرد که در سومین سال از دوره پنجم، اقدامات و برنامههای شورا در حوزه پاسخگویی و شفافیت بیش از پیش تقویت شود.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: فارغ از هر نوع جهتگیری و گرایش سیاسی، شورای اسلامی شهر تهران و رسانهها در دو نقطه اشتراک دارند؛ نقطه اول حرکت در راستای منافع عمومی جامعه است. چرا که منافع عمومی و رعایت حقوق شهروندی هم برای اعضای شورا و هم برای اصحاب رسانه امر مهمی محسوب میشود و در واقع هم شورا و هم رسانهها تلاش میکنند در راستای رعایت و حفظ منافع و مصالح عمومی گام بردارند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نقطه دوم، انتقال پیام کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران به جامعه است، افزود: این موضوع برای مدیریت شهری یک اصل کلیدی است و درخواست ما از رسانهها این است که در مخابره اخبار این اصل را مدنظر قرار دهند. اعطا اضافه کرد: البته این به آن معنا نیست که نقدها را مطرح نکنیم هرچند تلاش مجموعه مدیریت شهری این است که اقدامات خود را با توجه به این اصل مهم برنامهریزی و انجام دهد تا این پیام را به جامعه منتقل کند و انتظار ما از رسانهها همراهی در این راستاست.
محسن هاشمی، رئیس شورا نیز از حمایت همهجانبه از رسانههای داخلی و توجه ویژه به وضعیت معیشتی اهالی رسانه سخن گفت و ادامه داد: اخیرا بحث سفر پمپئو، وزیرخارجه آمریکا به ایران و مصاحبه با رسانههای فارسی مطرح شد، که برخی در فضای مجازی این مسئله را مطرح کردند که آیا ما خبرنگاران حرفهای در سطح جهانی داریم که بتوانند با پمپئو مصاحبه کنند و وی را به چالش بکشند؟ از اعلام آمادگی بعضی از گزارشگران خود لری کینگپندار صداوسیما که بگذریم میبینیم که ما واقعا در فضای رسانهای خود از پرورش و رشد خبرنگاران حمایت نکردهایم و بعضا آنها را سرکوب کرده و فراری دادهایم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه وقتی ما از رسانه حرفهای با مخاطب میلیونی صحبت میکنیم خوب است به اقتصاد این رسانهها نیز توجه داشته باشیم، افزود: وضعیت اقتصادی و میزان حقوقی که یک روزنامهنگار حرفهای در اروپا، ژاپن وحتی پاکستان دریافت میکند از مدیر متناظر وی در دستگاههای دولتی بیشتر است یا یک برنامه تحقیقی مانند 60 دقیقه CBS دهها برابر یک برنامه مشابه در تلویزیون ما، وقت و هزینه صرف تحقیق و مطالعه آن میشود.
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در این برنامه با تأکید بر اینکه جامعه و مردم بیش از هر زمان دیگری به آگاهی نیاز دارند خطاب به اهالی رسانه شهری گفت: میخواهم به اهالی رسانه بگویم مثل ماهی که در آب متوجه شرایط و تأثیرات پیرامونش نیست نباشیم. رسانهها امروز میتوانند تأثیرات اثربخشی را برای روحیه دادن به مردم داشته باشند. سخنگوی دولت همچنین با اشاره به سالروز مشروطه رسانهها را به بازخوانی این دوران فراخواند.
علیاکبر قاضیزاده، روزنامهنگار و استاد دانشگاه نیز از سپردن فضای اطلاعرسانی به خبرنگاران جوان صحبت کرد و گفت: چرا به جوانان اعتماد نمیکنید؟ بگذارید مردم بدانند.
در پایان این مراسم از آقای جواد گلزار، عکاس بازنشسته مؤسسه همشهری و محدثه قیدی خبرنگار بازنشسته این رسانه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
ضرورت جلوگیری از تاثیر رسانههای بیگانه
محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران:
«وقتی ما اجازه رشد و فعالیت حرفهای و مستقل به رسانههای داخلی نمیدهیم نه خبرنگاری در سطح بینالمللی میتوانیم پرورش دهیم و نه رسانههای ما قدرت رسانههای جهانی را پیدا میکنند. ما باید بدانیم رسانههای غیرمستقل و اصطلاحا گلخانهای نمیتوانند مدافع قدرتمندی برای منافع ملی کشور در جهان باشند و تضعیف خبرنگاران و اصحاب رسانههای داخلی بیشتر موجب افزایش نفوذ رسانههای بیگانه در کشور میشود.مرحوم آیتالله هاشمی از پیشکسوتان حوزه روزنامهنگاری محسوب میشوند و نشریاتی نظیر جهان تشیع، بعثت و انتقام را در اوج خفقان دوران پهلوی در دهههای 30 و 40 منتشر میکردند و مبارزین زیادی ازجمله مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید باهنر با ایشان همکاری داشتند و من هم که در آن زمان کودک خردسالی بودم، خاطراتی از حضور حجتالاسلام دعایی که کارهای تایپ و تکثیر این نشریات را در منزل ما پیگیری میکرد دارم و بخش قابل توجهی از شکنجهها و زندان ایشان توسط ساواک بهخاطر فعالیتهای مطبوعاتی بود.»