• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
یکشنبه 13 مرداد 1398
کد مطلب : 70377
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ZPXR
+
-

بازتاب‌درمانی در «آناهیتا»

فرماندار: ایجاد جذابیت منظری در اطراف معبد آناهیتا باعث می‌شود این اثر گرانبها از حالت بی‌روحی و خشکی خارج و پویایی و نشاط اجتماعی جایگزین آن شود

گردشگری
بازتاب‌درمانی در «آناهیتا»

بازتاب‌درمانی یا رفلکسولوژی، ایده جدید گردشگری سلامت که برای نخستین بار در کشور در معبد آناهیتا اجرایی می‌شود؛ به عنوان بخشی از پلازا و پارک موزه خیابانی در اولویت اقدام‌های پایگاه معبد آناهیتا کنگاور قرار دارد.

به گزارش ایرنا، «پلازا» که در زبان اسپانیایی به معنی «میدان» است، به آن دسته از فضاهای عمومی اطلاق می‌شود که در دل شهرها قرار دارند و در واقع، فارغ از ابعاد تجاری، صرفا کارکردی پاتوق‌گونه برای شهروندان دارند. پلازا عمدتا محل شکل‌گیری بخشی از خاطره‌های جمعی و نوستالژی شهروندان هستند که در پاره‌ای از موارد، این خاطره‌ها می‌توانند شکل سیاسی هم به خود بگیرند. 


مسیری که بعد از ۳۰ سال مسدود شد

چند صباحی است که مسدود کردن باند کندرو معبد آناهیتا کنگاور بعد از ۳۰ سال بر سر زبان مردمان محلی افتاده و سوژه مناسبی شده برای گرم کردن دورهمی‌ها که عموما از صدور انسداد این مسیر توسط فرماندار ابراز رضایت و خشنودی کردند. فرماندار کنگاور با اعلام انسداد باند کندرو معبد آناهیتا که مسیر ورودی گردشگران و مسافران است، بیان کرد: این محور که به پارکینگ خصوصی خودروها تبدیل شده بود به یک پیاده‌راه در خور شأن مسافران و گردشگران داخلی و خارجی تبدیل می‌شود. 

 «خیرالله خزایی» با بیان این‌که توجه به منظر زیباسازی و الگوهای زیبایی شناختی و نصب المان‌های گردشگری در ورودی معبد آناهیتا می‌تواند برای گردشگران جذابیت ایجاد کند، تصریح کرد: ایجاد جذابیت منظری و تنوع در اطراف معبد آناهیتا باعث می‌شود این اثر گرانبها از حالت بی‌روحی و خشکی خارج و پویایی و نشاط اجتماعی جایگزین آن شود. 

وی معتقد است معبد آناهیتا در کنگاور به عنوان یک شاخصه مهم گردشگری و نماد هویت و اصالت ایران زمین است باید ساماندهی و مورد توجه بیشتر قرار گیرد. فرماندار کنگاور اظهار کرد: برای ایجاد پلازا و ساماندهی ورودی معبد آناهیتا دستگاه‌های اجرایی مرتبط را مکلف کرده‌ایم با پایگاه ملی معبد آناهیتا همکاری کنند. 


پلازا؛ اولین طرح استانی که در کنگاور اجرا می‌شود 

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا نیز از اجرای طرح پلازا در کنگاور برای نخستین بار در استان کرمانشاه با معیارها و استانداردهای موردنظر برای یک دورهمی صمیمانه خبر داد و اظهار کرد: پلازا به بیان مهندسی خود به معنی میدان ‌یا میدانچه است و ما تلاش می‌کنیم پیرامون فضای ورودی معبد آناهیتا مکانی این چنینی را اجرا کنیم.
«مرتضی گراوند» افزود: ایجاد پلازا در باند کندرو معبد آناهیتا در کنار خیابان‌ اصلی شهر تا حدودی با تفسیری که مورد نظر کارشناسان ارشد شهرسازی از مفهوم پلازا و یا میدان دارند، بی‌ارتباط نیست. 

وی ادامه داد: پلازا طرح مناسبی برای وضعیت امروز کنگاور است؛ زیرا در این فضا پیاده‌رو بزرگ‌تر و سنگ‌فرش شده و علاوه بر حضور مردم محله برای دیدارهای روزانه و گفت‌وگو و بازی بچه‌ها، در این پلازا می‌توان فرصتی فراهم شود که گروهی برای بازی شطرنج و تخته‌نرد، مسافران و گردشگران برای صرف ناهار در ظهر و رهگذران نیز برای توقف و استراحت در این فضا حضور یافته و وقت بگذرانند. به همین دلیل می‌توان گفت باند کندرو کنار خیابان‌ اصلی و پیاده‌روها ظرفیت این را دارند که تبدیل به پلازا یا میدانفعال شوند. 


احداث پارک موزه خیابانی در کنگاور

این مسئول احداث موزه خیابانی با اعتبار ۱۵۰ میلیون تومان را یکی از برنامه‌های پایگاه ملی معبد آناهیتا به عنوان یکی از بخش‌های مهم این پلازا برشمرد و تصریح کرد: نرده‌های حریم معبد آناهیتا در فواصل ۹ متری برش خورده و ۴۵ باکس برای نمایش تصاویر کهن سیر تاریخی معبد آناهیتا از قدیم تا امروز ایجاد خواهد شد که با دیدن آنها علاوه بر آشنایی با بزرگ‌ترین تک‌بنای سنگی کشور و معرفی صنایع دستی و سوغات کنگاور، حس و حال نوستالژیک برای مردم و گردشگران تداعی خواهد شد. 



توجه به گردشگری سلامت 

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا در ادامه اجرای مسیر پیاده‌روی بازتاب‌درمانی و توجه به گردشگری سلامت را از دیگر بخش‌های پلازا معبد آناهیتا عنوان و اظهار کرد: این طرح که ریشه تاریخی و علمی دارد برای نخستین بار در یک مکان باستانی و عمومی در کشور و در راستای توجه به گردشگری سلامت اجرا می‌شود. 

این باستان‌شناس افزود: نخستین بار حدود 2 هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد در چین مقاله‌ای با نام «طب داخلی کلاسیک امپراطور زرد» در مورد طب فشاری نوشته شد. این مقاله نویسندگان بسیاری داشت و در آن به نخستین ریشه‌های رفلکسولوژی در تاریخ اشاره شد. 

گراوند تصریح کرد: بازتاب‌درمانی در تاریخ مصر باستان نیز مشاهده شده است. «آنخ‌مائو» پزشکی مصری بود که حدود 2 هزار و ۵۰۰ سال قبل از مسیح می‌زیست. شواهد جمع‌آوری شده از نقاشی‌ها و علایم موجود در معبد آنخ‌مائو نشان می‌دهد که او در آن دوران از شیوه‌های درمانی رفلکسولوژی استفاده می‌کرد.

رد دیگری از رفلکسولوژی را می‌توان در قرن ۱۳ در مرکز اروپا یافت؛ هنگامی که «مارکوپلو» با همراهی مبلغان کاتولیک شیوه‌های درمانی رفلکسولوژی و طب فشاری را از چین به ارمغان آورد. در نهایت رفلکسولوژی در قرن شانزدهم به‌عنوان شیوه‌ای شناخته‌شده توسط پزشکان در آلمان و اروپا مورد استفاده قرار گرفت. 

وی با اشاره به اجرای مسیر بازتاب‌درمانی با کمک شهرداری و شورای شهر کنگاور که طی جلسات مختلف شهرستان به تصویب رسیده و ضمن قدردانی از پلیس راهرو به خاطر همکاری در انسداد مسیر کندرو بیان کرد: پیاده‌روی بدون کفش روی این مسیر که از قلوه‌سنگ‌های نامنظم تشکیل شده، باعث می‌شود 7 هزار رشته عصبی پا تحریک و در نتیجه شاهد کاهش درد و التیام و اضطراب و استرس در نقاط داخلی بدن خواهیم بود. این باستان‌شناس معتقد است که اجرای این‌گونه طرح‌ها به آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی برای جوامع محلی نیاز دارد، ولی در عین حال نتایج قابل توجهی همچون کنترل فشار خون، رهاسازی سموم بدن، کاهش مشکلات ارگان‌ها به ویژه کلیه و مثانه و حالت تهوع، کنترل فیبرها درد حین عبور از سیستم عصبی نخاعی و... در پی خواهد داشت. 


الگویی مناسب برای اجرا در سایت‌های تاریخی

مرتضی گراوند ، مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا اجرای طرح بازتاب‌درمانی برای بوستان‌های سطح شهر در دیگر نقاط مختلف استان و همچنین سایت‌های تاریخی بیستون و طاق‌بستان را پیشنهاد مناسب و قابل اجرایی عنوان کرد.

وی در ادامه از راه‌اندازی مجدد پارکینگ معبد آناهیتا و انتقال باجه بلیت‌فروشی به ضلع جنوب شرقی معبد آناهیتا خبر داد و افزود: با توجه به وسعت زیاد این پارکینگ ظرفیت پذیرش خودرو مسافران و گردشگران وجود دارد. بنای موسوم به معبد آناهیتا که منتسب به دوران اشکانیان است و تاکنون اطلاعات دقیق دوره تاریخی و کارکرد آن به دست نیامده باعث شده همچنان از دید مسئولان و گردشگران مغفول بماند. اجرای طرح‌های جذاب برای جذب گردشگر و تنوع و پویایی به این بنای کهن می‌تواند زندگی دوباره‌ای به پیکره نیمه‌جان آناهیتا بازگرداند.

مسدود کردن و سنگ‌فرش باند کندرو معبد آناهیتا، اجرای پلازا، نمایش تصاویر قدیمی معبد آناهیتا و همچنین طرح بازتاب‌درمانی می‌تواند دودی را از دودکش خاموش این معبد بلند کند و چه‌بسا نقطه امیدی باشد برای ساماندهی بیشتر، کاوش‌های میدانی و نهایتا مرمت و بازسازی این یادگار اشکانی که به رویایی برای مردم استان کرمانشاه و کنگاور تبدیل شده است. معبد آناهیتا که دومین بنای سنگی بزرگ ایران قبل از اسلام است برخی قدمت آن را به دوران اشکانی و عده‌ای نیز دوران ساسانی می‌دانند.

این خبر را به اشتراک بگذارید