فرسودگی نیمی از ماشینآلات صنایع سمنان
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان: بانکهای عامل رغبتی به ارائه تسهیلات ثابت و اجرای طرحهای اقتصادی دیربازده ندارند
به گفته کارشناسان، وضعیت ماشینآلات خط تولید واحدهای صنعتی استان سمنان چندان رضایتبخش نیست و نیمی از واحدهای کوچک استان از بهروز نبودن ابزارهای تولید رنج میبرند.
به گزارش ایرنا، دبیر خانه صنعت و معدن استان سمنان گفت: ۵۰ درصد ماشینآلات خطوط تولید واحدهای صنعتی استان برای تحقق شعار سال و تولید کالاهای باکیفیت نیازمند بازسازی است.
«عبدالحمید دربانیان» افزود: با وضع موجود ماشینآلات خط تولید استان سمنان نمیتوان برای رونق تولید در بخش صنعت گامهای عملی برداشت.
وی اضافه کرد: به غیر از واحدهایی که در 5 سال گذشته در استان سمنان به بهرهبرداری رسیده، دیگر واحدهای استان با معضل فرسودگی ماشینآلات خط تولید مواجه هستند.
دبیر خانه صنعت و معدن استان سمنان ادامه داد: رونق تولید در استان نیازمند اصلاح قوانین و رفع مشکل سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی است.
لزوم تدوین برنامه برای نوسازی ماشینآلات
دبیر خانه صنعت و معدن استان سمنان گفت: دولت برای نوسازی ماشینآلات خط تولید واحدهای صنعتی برای افزایش بهرهوری در تولید کالا برنامه ندارد.
دربانیان افزود: بانکهای عامل استان سمنان در ارائه تسهیلات و توجه به سرمایه ثابت واحدهای صنعتی چندان رغبت ندارند که این موضوع در کوتاهمدت به فرسودگی ماشینآلات خط تولید دامن میزند.
وی بیان کرد: اکنون بیش از ۹۰ درصد پیگیریهای دولت برای رفع مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی، مربوط به اعطای تسهیلات برای سرمایه در گردش است.
دبیر خانه صنعت و معدن استان سمنان اضافه کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی که دهههای گذشته برای تولید کالا در استان راهاندازی شد با مشکل جدی فرسودگی ماشینآلات خط تولید دست و پنجه نرم میکنند.
دربانیان اضافه کرد: اعطای تسهیلات با کارمزد ۱۸ درصد و بازپرداخت یکساله که در قالب تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی اعطا میشود مُسکن موقت برای عبور از چالش کمبود نقدینگی است.
وی ادامه داد: فرسودگی ماشینآلات خط تولید در سمنان یک چالش اساسی است که رفع این چالش نیازمند تخصیص اعتبار و عزم ملی است.
دبیر خانه صنعت و معدن استان سمنان گفت: عملکرد دولت در سالهای گذشته در حمایت از واحدهای صنعتی مطلوب بود و ادامه این روند میتواند به رونق کسب و کار در بخش تولید بینجامد.
همکاری بانکها
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعاتخودرو استان سمنان گفت: بانکهای عامل با ارائه تسهیلات سرمایه ثابت برای نوسازی ماشینآلات واحدهای صنعتی و بهرهوری در تولید کالا با فعالان اقتصادی همکاری کنند.
«رستم سعداللهی» افزود: بانکهای عامل رغبتی به ارائه تسهیلات ثابت و اجرای طرحهای اقتصادی دیربازده ندارند و با پرداخت تسهیلات با بازپرداخت یکساله درصدد افزایش گردش مالی هستند.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته تسهیلات قابل توجهی به بخش صنعت استان سمنان اعطا شد که ۱۵ تا ۲۰ درصد از این میزان تسهیلات سرمایه ثابت بوده است.
رئیس انجمن مدیران صنایع استان سمنان ادامه داد: ارائه تسهیلات سرمایه در گردش بخش صنعت استان را در بلندمدت به رونق نمیرساند و باید ارائه تسهیلات برای نوسازی ماشینآلات خط تولید در دستور کار قرار گیرد.
سعداللهی اضافه کرد: ارائه تسهیلات برای نوسازی ماشینآلات خط تولید واحدهای صنعتی استان در سالهای گذشته چندان رضایتبخش نبوده و مسئولان دستگاههای اجرایی مربوط باید بانکها را به اعطای تسهیلات سرمایه ثابت سوق دهند.
وی بیان کرد: کاهش فراوری در تولید محصول از جمله خسارتهای فرسودگی ماشینآلات واحدهای صنعتی است که در بلندمدت اقتصاد کشور را دچار چالش میکند.
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان گفت: بخشینگری در ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی نباید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و در کنار رفع چالش نقدینگی واحدهای صنعتی باید به فکر نوسازی ماشینآلات خط تولید هم بود.
بهرهوری در تولید نیازمند رفع مشکلات ساختاری
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: در سالهای گذشته دولت بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی و تولیدی وام پرداخت کرد که بخش کمی از آن مربوط به نوسازی ماشینآلات خط تولید بود.
«علی اصغر جمعهای» ادامه داد: حمایت از واحدهای صنعتی در قالب نوسازی ماشینآلات خط تولید به دلیل فشارهای خارجی در ماههای گذشته کاهش یافت، اما با حمایت از شرکتهای دانشبنیان میتوان برای توسعه حداکثری بخش صنعت اقدام کرد.
وی اضافه کرد: بهرهوری در تولید کالا و نوسازی ماشینآلات خط تولید نیازمند تغییر قوانین و ساختارهای اداری است، چراکه بانکهای عامل چندان رغبتی به ارائه تسهیلات سرمایه ثابت ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان گفت: حمایت از بخش صنعت باید همه جانبه باشد و برگرداندن این واحدها به چرخه تولید تنها راهکار موثر برای رونق اقتصادی نیست.
جمعهای اظهار کرد: دولت در کنار توجه به سرمایه در گردش برای جبران کمبود نقدینگی واحدهای صنعتی باید به نوسازی خط تولید واحدهای صنعتی تمایل داشته باشد.
جمعهای اضافه کرد: نوسازی ماشینآلات خط تولید واحدهای صنعتی استان به دلیل تحریمها در ارائه تسهیلات اولویت اصلی نیست و با اتخاذ سازوکارهای مشخص باید این رویه به نفع تولید اصلاح شود.
رونق صادرات با بهرهوری در تولید
مدیر کل گمرک استان سمنان گفت: توجه به بهرهوری کالاهای تولیدی باید از راهبردهای اصولی برای افزایش صادرات کالا در سمنان باشد. «علی سعدالدین» افزود: میزان کالاهای صادراتی سمنان در بخش صنایع با وجود تحریمها افزایش یافته و دولت باید حمایت ویژهای از این بخش در سال ۹۸ انجام دهد. وی اضافه کرد: در 4 ماه نخست امسال ارزش دلاری کالاهای صادراتی سمنان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافت که این حجم از درآمدزایی با وجود تحریمها بینظیر است. مدیر کل گمرک استان سمنان ادامه داد: با وجود تحریمها، بسیاری از کشورهای اروپایی و منطقه خواستار واردات کالا از مبدأ ایران به کشورهای خود هستند. سعدالدین با بیان اینکه توجه به کیفیت کالاهای تولیدی در افزایش صادرات در ماههای گذشته از سمنان تأثیر گذار بوده است گفت: نوسازی ماشینآلات خط تولید باید مدنظر بنگاههای اقتصادی قرار گیرد.
وی بیان کرد: اکنون حدود ۲۵ کشور جهان خواهان واردات کالا از سمنان به کشورهای خود هستند که با بازاریابی و افزایش تعاملهای منطقهای میتوان بازارهای جهانی را گسترش داد.
مدیر کل گمرک استان سمنان تأکید کرد: صنایع صادراتمحور برای خنثیسازی فشارهای خارجی و ثبات اقتصادی در کشور نیازمند حمایت ویژه است.